A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Robotok, AI és rekordsebesség: a Heidelberg így válaszol a nyomdaipar kihívásaira

Elkezdődött a visszaszámlálás: hamarosan kezdődik a drupa kiállítás. A Heidelberg nemcsak a helyszínen mutatja be innovációit, hanem a virtuális térben, illetve a szakvásárral párhuzamosan saját telephelyén is. A drupán az 1. csarnokban várja a gyártó azokat a szakembereket, akik válaszokat és megoldásokat keresnek a nyomdaipart érintő aktuális kihívásokra.

A Heidelberg többek között azt a kérdést is hatékonyan kezeli, hogy a nyomdaipar miképpen reagálhat a szakképzett munkaerő hiányára. A nagymértékben automatizált megoldások és robotizált folyamatok lehetőséget adnak arra, hogy a szolgáltatók növeljék a termelékenységüket.

MIRE SZÁMÍTHATNAK A SZAKMAI ÉRDEKLŐDŐK AZ 1-ES CSARNOKBAN?

A drupa kiállításon a Heidelberg bemutatja a végponttól végpontig tartó, nagymértékben automatizált csoma­golásgyártási munkafolyamatot. A középpontban az a kérdés áll: hogyan növelhető a versenyképesség a változó feltételek mellett. A válasz a robotikában és az automatizálásban rejlik, a Speedmaster XL 106 21000 ív/órás gyártási sebessége az egyik leghatékonyabb megoldást jelenti a piacon.

A digitalizált világban a hatékonyság elérése érdeké­ben a Heidelberg létrehozta a Prinect webes felületet, amelynek segítségével a feltöltött fájlokat automa­tikusan dolgozhatják fel a nyomdák. De például a postpress folyamatban az együttműködő robotok­kal kiegészített eljárás minden eddiginél magasabb hatékonyságot ér el, emellett gazdaságosabb megoldást jelent. A Heidelberg továbbá bemutatja az új Boardmaster szélespályás flexó nyomógépet, amit a mesterséges intelligencia segítségével még hatékonyabbá tettek. Az Intellimatch által a beállítási idők minimalizálhatók, és az automatizált folyamatok mellett tökéletes nyomat készül. A Boardmaster egy kiemelkedő technológiával rendelkező gép, amely a nagy példányszámú csoma­golásnyomtatásban kínál alternatívát.

Mire számíthatsz a drupán?

BOARDMASTER: A HATÉKONYSÁG ÚJ KORSZAKA

Az új Boardmaster újradefiniálja a flexó nyomtatás fogalmát. A szélespályás nyomógép bevetésével akár megduplázható a termelékenység, miközben a felmerülő költségek csökkennek. Magas termelési sebességet, minimális keletkező hulladékot és gyors átállásokat biztosít az új Boardmaster. A két mun­ka közötti állásidő is üzemidővé alakul, így maximalizál­ja a produktivitást és a befektetés megtérülését. A négyféle nyomtatási szélesség és a szárítási variációk páratlan rugalmasságot biztosítanak a gyártás során.

A mesterséges intelligencia integrálásával automatizált a teljes termelési folyamat, emellett tökéletes nyomatok készülnek.

IGAZI ÉLMÉNYKÖZPONT A HEIDELBERG STANDJÁN

A kialakított élményközpontban a Heidelberg szol­gáltatásainak széles skálájával ismerkedhetnek meg a szakmai érdeklődők. Ezen a helyen innovatív és szórakoztató módon mutatják be a mesterségesintelli­gencia-alapú megoldásaikat, intelligens rendszereiket, online szolgáltatásaikat és a fenntartható gyártásra vonatkozó koncepcióikat. Ezek mind azt szolgálják, hogy hatékonyabbá tegyék a teljes munkafolyamatot. A Heidelberg célja, hogy a legújabb technológiákat és a lehető legkiemelkedőbb szolgáltatást nyújtsa partnereinek.

EKÖZBEN A GYÁRBAN…

Nemcsak Düsseldorfban, a drupán tart bemutatót a Heidelberg. A Wiesloch-Walldorfban található telephe­lyén a szakvásárral párhozamosan szintén betekintést nyerhetnek a szakmai érdeklődők a Heidelberg innovációiba.

Hogy mi várja a szakembereket a Heidelberg in­novációs központjában? Lenyűgöző méretű, 30000 négyzetméteren a nyomdaipar legnagyobb és legmodernebb kutatási központját tekinthetik meg az érdeklődők.

A helyszínen a legmodernebb nyomtatási megoldásait prezentálja, de olyan különlegességeket is megtekinthetnek az érdeklődők, mint a Data Lab, ahol az adatvezérelt szolgáltatásokat mutatja be a gyártó.

A Heidelberg olyan bemutatót tervez, ami a világ minden pontjáról érkező szakemberek számára átfogó képet nyújt a nyomdaipart érintő innovációkról. Az exkluzív élmény betekintést enged a világ leg­nagyobb nyomógépgyárának kulisszái mögé.

Nézd meg a Boardmasterről készült fenti videót!

Heidelberg

- Hirdetés -

Sign&Display