A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Rendkívüli termékek – kiemelkedő támogatással

M&R hibrid és automata szitanyomó rendszerek a Sericol-tól

A szitanyomás a mai napig a leggyakoribb eljárás a textilszövetre történő nyomtatáshoz. Az M&R a világ leg­nagyobb szitanyomógép gyártójaként sztenderdeket állít fel az innováció, minőség és szolgáltatás terén. A márka kizárólagos képviseletét hazánkban ellátó Sericol Hungary kínálatában már elérhetőek a gyártó Digital Squeegee hibrid nyomtatási rendszerei, illetve COBRA automata szitanyomó karusszel gépei, amelyeket most röviden be is mutatunk.

Az Egyesült-Államokban, Illinois államban működő M&R-t a cég több mint 30 éve történt alapításakor le­fektetett olyan alapértékek tették piacvezetővé, mint az innovatív design, minőségi termékek gyártása, il­letve a páratlan terméktámogatás – amely értékek­hez azóta is következetesen ragaszkodnak. Világszer­te hat kontinens 40 országában működő disztribútori és szervizhálózatukkal az iparág legnagyobbjai. Tech­nikai támogatásuk a nap 24 órájában elérhető – az év minden napján. Magyarországon a Sericol Hungary gondoskodik e minőségi szolgáltatás színvonaláról.

A márka kínálatában most két újdonságot muta­tunk be röviden.

DIGITAL SQUEEGEE HIBRID NYOMTATÁSI RENDSZEREK

Az M&R digitális nyomórendszerei ideális hibrid nyomtatási megoldást kínálnak a nagyfelbontású di­gitális nyomtatást kombinálva a szitanyomás sebes­ségével és költséghatékonyságával.

DS-2000 ÉS DS-4000 DIGITAL SQUEEGEE HIBRID NYOMTATÁSI RENDSZEREK

Az M&R DS-2000 és DS-4000 Digital Squeegee tel­jesen integrált hibrid nyomtatási rendszerei új sztenderdet állítanak fel a hibrid nyomtatás terén. A DS-2000 óránként több mint 200, míg nagyobb testvére a DS-4000 óránként több mint 400 nyo­matnyi teljesítményével az új rendszer áthidalja a direkt textilnyomtatás (DTG) és szitanyomás közöt­ti űrt. Mivel a Digital Squeegee egy szitanyomással megnyomtatott alapra nyomtat, így az alapanyagok széles skálájára – beleértve a szintetikus és techni­kai anyagokat – nyomtathatunk digitális eljárással, CMYK színekkel, amely számos új piaci trend mellett a költséghatékony, kimagasló minőségű textilnyom­tatás lehetőségét is megnyitja.

A szitanyomással történő alapnyomtatásnak köszön­hetően szükségtelenné válik az időigényes előkeze­lés, illetve a drága fehér alapozó festékek használa­ta. Az M&R hibrid nyomtatási folyamata csökkenti a gyártási időt, és költséget – így a digitális nyomtatás által már kis és közepes nyomtatási mennyiségek is költséghatékonyan gyárthatóvá válnak.

A nyolctól tizenkét színes szitanyomás festékkeveré­si, előkészítési és további munkafolyamatai órákat vennének igénybe. Ugyanezen szitanyomtatás előké­szíthető és legyártható a Digital Squeegee rendszere­ken az eddig szükséges idő töredéke alatt, minimális mennyiségű szita használatával – ezáltal nagymér­tékben csökkentve a több színű szitanyomási felada­tokhoz szükséges időt.

A hibrid nyomatok díszíthetők különleges effektu­sokkal a digitális nyomtatást megelőzően, vagy akár azt követően – a szitanyomás legjobb tulajdonságait a digitális nyomtatás egyszerűségével és részlet­gazdagságával ötvözve rengeteg kreatív lehetőség nyílik meg ezáltal.

Egy kis kreatív tervezés által az egyszerű, szitanyo­mott fehér alapozást variálva a digitális nyomtatás­sal, egymástól teljesen különböző nyomatokat gyárthatunk egyazon gyártásai folyamat során.

A Digital Squeegee festékek szárítha­tók a hagyományos szárítókban, mint az M&R Sprint 3000 hőalagutakban.

COBRA AUTOMATA SZITANYOMÓ KARUSSZEL RENDSZER – CSENDES, EGYENLETES NYOMTATÁS

A név kötelez, az M&R legújabb termékfejlesztése COBRA automata szitanyomó ugyanis rendelkezik azokkal a tulajdonságokkal, mint az azonos nevű hüllő: ügyes, kifinomult, csendes és szupergyors! A COBRA magában hordozza a minőségi alkatrészek, a szaktudás, a mesteri munka és a nagy sebességű gyártás jellemzőit, egyetlen gépben kombinálva.

A COBRA egyik kiemelkedő tulajdonsága a nyomó­fejen állítható off-contact rendszere, számos apró újítással. A rendszer teljes kontrollt biztosít a szita regisztráció/beállítás során, így lehetővé teszi a gép operátora számára valamennyi szükséges beállítás könnyedén és pontosan történő elvégzését az öss­szes szitakeret elülső és hátsó oldalán egyaránt.

A COBRA rendszerben a nyomófejeket is teljesen újra gondolták. Az operátorok életét könnyíti a gyors beállítás, az eszköz nélküli rákel/terítő szög beállítás légkamrákkal, a Quick-Flip™ pneumatikus keretrögzí­tők, a független rákel/terítő sebességek és a digitális kijelzők.

Az újonnan tervezett, robosztus, sík indexelő rend­szer hihetetlenül könnyed és csendes működést biz­tosít. A COBRA sík indexelő rendszer lehetővé teszi bizonyos digitális nyomtatórendszerek – mint pél­dául a Digital Squeegee DS-4000 összekapcsolását a COBRA-val. A COBRA három különféle méretben, 8, 10, 12 és 14 színes változatokban érhető el.

A COBRA automata szitanyomó karusszel legfontosabb tulajdonságai:

 • Óramutató járásával egyező, vagy ellenkező irányú forgás.
 • Sík indexelő karusszel, amely könnyedén képes az új, digitális eszközökkel történő termelésre is.
 • Erőteljesebb indexelő rendszer finomabb, csendesebb működéshez.
 • Szervó vezérlésű indexelő a finomabb működés érdekében.

Nyomófejek:

 • Tisztítást és karbantartást nem igénylő, elektronikus vezérlésű motorok gondoskodnak az egyenletes lineáris mozgásról és a kiemelkedő kontrollálhatóságról.
 • Független nyomtatási/flood sebesség kontroll minden egyes nyomtatófejen, amely megkönnyíti a szitanyomó rendszer beállítását
 • Független újraindító gomb minden egyes nyomófejen.
 • Újonnan tervezett nyomófejek pneumatikus elülsőoldali szita tartó zárral.
 • Nyomófejen állítható off-contact.

Regisztráció:

 • Kompatibilis az M&R’s Tri-Loc és Tri-Sync™ gyors regisztrációs rendszerekkel.
 • Továbbfejlesztett mikro regisztrációs beállítások, vizuális útmutatókkal.

REVOLVER PRINT PROGRAM

 • Automatikusan működtet egyedi nyomófejeket – programozott ütemezésben.
 • Ikon alapú kijelző és logikus menü egyszerűsíti a szekvenciális programozást.

Szita rögzítők és tartók

 • Állítható hátulsó szita tartók többféle szita méret befogadására.
 • Rögzítő rendszer tartja a kereteket, így nincs szükség különleges adapterekre.
 • Pneumatikus rögzítők tartják erőteljesen a kereteket, és teszik lehetővé a sziták gyors betöltését.

További információért keresse kollégánkat:

Sericol Hungary, 1097 Bp., Ecseri út 14-16.
Tel: +36 1 323 0281
E-mail: office@sericol.hu

A COBRA rövid bemutató videója megtekinthető itt:

- Hirdetés -

Sign&Display