A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Rányitottuk az ajtót az új világra

Sikerült belesnünk a kulisszák mögé, ahol a Sericol Hungary által forgalmazott gépeket vehettünk górcső alá. A Fujifilm Acuity Prime síkágyas nyomtatóját, illetve az Elitron KOMBO SD+ automata vágó- és befejező plotter­berendezéséről gyűjtöttünk össze hasznos információkat.

FUJIFILM ACUITY PRIME

A sokoldalú nyomdászati munkákhoz a Fujifilm Acuity Prime kivételes lehetőségeket biztosít. A síkágyas nyomtató egyedi, különleges kialakítással rendelkezik, és kiemelkedő értéket képvisel. A berendezés kiváló minőségű nyomtatást tesz lehetővé, legyen a hordo­zó merev vagy rugalmas. A termékcsalád rendkívül költséghatékony és kiemelkedő befektetési megtérü­lést (ROI) kínál.

A KIEMELKEDŐ MINŐSÉG A TECHNOLÓGIÁNAK KÖSZÖNHETŐ

A kiváló nyomtatási minőség a merev és rugalmas hordozókra a fejlett technológiának köszönhető. Az anyagok és tárgyak széles skálájára képes magas színvonalon nyomtatni, amelyeken közelről és tá­volról is esztétikus hatással jelennek meg a tónusok. A vákuumos asztal szinte bármilyen lapot képes ke­zelni. Azaz megfelelően rögzíti a merev és a rugal­mas hordozókat is, aminek köszönhetően tökélete­sen síkban tartja a hordozót. Az így kapott eredmény pedig önmagáért beszél.

VÉGTELEN KREATIVITÁS

A fehér és világos árnyalatú tintákkal történő nyom­tatás, valamint a tökéletes rögzítés mellett szinte bár­milyen anyagra való közvetlen nyomtatás lehetővé teszi az Acuity Prime használói számára, hogy magas értékű, kreatív termékeket gyárthassanak. A kiváló kvalitás pedig kiváló bevételi lehetőséggel kecsegtet. A „jettable primer” opcióval az Acuity Prime sokféle ipari hordozóra képes nyomtatni.

KEZELHETŐSÉGBŐL JELES

A Fujifilm szakemberei tisztában vannak azzal, hogy a gyártási idő és a felhasználhatóság mennyire fontos ebben az iparágban. Az Acuity Prime kezelőfelületének tervezésénél éppen ezt szem előtt tartva dolgoztak. Az új és felhasználóbarát grafikus felületek, a könnyen tisztítható nyomtatófejek révén a karbantartás egysze­rűvé válik. Ennek és a tintatartályok állapotjelző lám­páinak köszönhetően a gépkezelőnek kevesebb időt kell tölteni a berendezés karbantartásával, így többet foglalkozhat a nyomtatással.

HA MINDEZ NEM ELÉG, NÉZZÜK A KÖLTSÉGÉT!

A változtatható cseppméretű nyomtatófejek és az erő­sen pigmentált tinták lehetővé teszik, hogy az Acuity Prime-mal vékony rétegben vigyék fel a festékanyagot a felületre. A kialakításnak köszönhetően csökkenthe­tő a gyártási költség, valamint a rendszernek köszön­hetően minimalizálható a ráfordított összeg, amely kimagasló ROI-val rendelkezik.

ELITRON KOMBO SD+

A KOMBO plotterek teljes kínálata az automatikus vá­gás és befejezés nagymesterei. Ezeket kifejezetten úgy tervezték, hogy megfeleljenek a digitális nyomtatás, a kartonpapír-, a sign- és az óriásplakát-ipar jelenlegi követelményeinek. A több mint 25 éves tapasztalattal rendelkező olasz gyártó tapasztalatainak és az inno­vációknak köszönhetően az Elitron rendszereit több­szerszámos fejekkel szerelték fel, amellyel kiszolgálják a vágási-, marási-, bígelési- és metszési igényeket.

LEGFŐBB ELŐNYE A SOKOLDALÚSÁG

A kis és nagyobb szériák gyártására is alkalmasak az Elitron berendezései. A piaci igényeknek megfelelő felhasználhatóságot a sokoldalúság jellemzi, minde­mellett pedig kiemelkedők a termelékenység és az au­tomatizálás terén. Egyedül a KOMBO rendszerek sze­relhetők fel az úgynevezett Seeker Systemmel, azaz keresési szisztémával, amely intelligens módon lát, ezáltal automatikusan felismeri a nyomtatott képeket. Ez az exkluzívnak mondható Elitron szabadalom jelen­tősen lecsökkenti a gyártási időt és a teljes gyártási folyamat költségeit. A vágóeszközök automatikusan aktiválódnak, ha a feldolgozási szakaszban probléma merülne fel, a gépkezelő biztonsága akkor is garantált.

TERMELÉKENYSÉGRE HANGOLVA

A Seeker PRO nagy teljesítményű képfeldolgozó szoft­verrel ellátott kamerarendszere automatikusan be-szkenneli a munkaterületet, felismeri a nyomatokat, és betölti a vonatkozó mentett vágófájlokat. Az al­kalmazásnak köszönhetően különböző anyagokkal dolgozhatunk szimultán, azaz PVC-habbal, vinyllel, kompozitokkal, és még tovább folytatható a sor. Az egyidejű kezelésüket anélkül végzi, hogy a munka­területen meghatározott pozícióba kellene helyezni a lapokat. A gépkezelő így több megrendelést telje­síthet, miközben az előkészületi tevékenységeket is végezheti, a gép pedig az aktuális munkán dolgozik.

FELHASZNÁLÓI IGÉNYEKRE SZABOTT MEGOLDÁS

A KOMBO SD+ egy automata vágó- és befejező plot­ter, amely az ipar követelményeinek teljes mértékben megfelel. A rugalmas rendszer lerövidíti a gyártási időt, csökkenti a költségeket, s mindeközben rendkí­vüli sokoldalúságot nyújt kis- és nagyszériás gyártás­nál egyaránt.

Akár 102 méter/perc vágási sebesség elképesztő üte­met produkál a gyártási idő tekintetében, amely egy­részt növeli a termelékenységet, másrészt pedig a munkafolyamat maximális automatizálásával és mini­mális beavatkozással olyan tényezőt jelent a vonatko­zó iparágak számára, amellyel kiemelkedő pozícióba helyezhető. A gépkezelő biztonságát a korszerű bizton­sági berendezés megléte garantálja, amely a gyártás során bármilyen probléma esetén működésbe lendül.

sericol.hu

- Hirdetés -

Sign&Display