A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Raklapról raklapra emberi beavatkozás nélkül

A Zünd a minőségi termékeiről és a magas színvonalú szolgáltatásairól ismert. A vállalat nagy hangsúlyt fektet az innovációra, és folyamatosan keresi az új technológiákat és megoldásokat, amelyek javítják a vágóasztalok hatékonyságát. A gyártó egy nagy teljesítményű rendszermegoldással bővíti portfólióját. A Zünd bemutatta az új digitális Q-Line vágóasztalrendszer-generációját, amelyet BHS180 megoldással és UNDERCAM szoftverrel láttak el, Magyarországon az Unimark Kft. forgalmazásában kapható. A berendezés az intelligens gépvezérlési technoló­giájának és a magas szintű automatizáltságának köszönhetően a kategóriájában vezető vágási megoldást nyújt.

„Az új generációs vágóasztalrendszert kifejezetten ipari felhasználásra tervezték” – emeli ki dr. Csák Le­vente, az Unimark ügyvezető igazgatója. „Ezt a meg­oldást alsó kamerás regisztrációval, raklapról raklap­ra történő gyártásra tervezték. Teljes automatizmus jellemzi, ezért nincs szükség operátor jelenlétére a gyártás folyamán.”

Az új Q-Line BHS180 kartonkezelő rendszer egy in­tegrált megoldás, amelyet displayek és csomagolások automatizált, ipari célú utómunkaigényeinek kielégíté­sére terveztek. Az egyes komponenseket optimálisan hangolták össze, amely így korábban elérhetetlen ter­melékenységi szintet biztosíthat. A modulárisan felé­píthető ökoszisztéma egyedülálló vágási pontosságot és megbízhatóságot nyújt. A vágási műveletek minden eddiginél könnyebbé válnak a display- és csomagoló­anyag-gyártók számára, emellett a termelékenység is exponenciálisan növelhető a megoldás által.

ÚJ KONCEPCIÓ A MAXIMÁLIS TELJESÍTMÉNYÉRT

A Q-Line BHS180 egy fejlett rendszermegoldás, amely új szintre emeli a digitális gyártást. Kivételes teljesítményt kínál minden display- és csomagolóanyag-gyártó szá­mára. Az innovatív digitális vágórendszer minden ele­méhez olyan funkciókat adtak, amelyek lehetővé teszik a felügyelet nélküli, megszakításmentes termelési mun­kafolyamatot, és a felhasználók számára – a vállalat mé­retétől függetlenül – jelentős megtakarítási lehetőséget biztosíthat. Olyan beruházást jelenthet, amellyel tartó­san javítható a vállalkozások versenyképessége.

Az új gépelemeknek köszönhetően akár 2,8 méter/ másodperc sebesség is elérhető. A berendezések sta­bilitása egyenletes működést és rendkívüli vágási pon­tosságot biztosít még fokozott munkaütem esetében is. A hidak szénszál-erősítésű műanyagból készülnek, ami könnyű és erős szerkezetet eredményez. Mind­ez azt jelenti, hogy még azok az anyagok is könnyen megmunkálhatók a legnagyobb sebességgel, a legma­gasabb minőségi szinten, amelyek eddig kihívást je­lentettek. A teljesítményi mutatók más vonatkozásban is megnyilvánulnak, többek között az új, lineáris meg­hajtórendszer által biztosított 2,1 G-s gyorsulás. Ös­szességében a munkaidő jelentősen csökken a Zünd megoldásának köszönhetően.

Ekkora sebesség esetében a pontosság kiemelten fontos szerepet játszik. Az AUTOMO L a precízen végrehajtott folyamatok érdekében 50 kilogrammos nyomóerőt használ, amely tökéletes végeredményt biztosít például a CRETO 150 (bígkerék) alkalmazásával. Az AUTOMO E modul különösen a használatban lévő szerszámok mozgatásának sebességével tűnik ki. Az INCAM egység a rendszer „szeme”, amely a regisztráci­ós jelek, QR-kódok és az anyagszélek rögzítéséért felel.

HATÉKONY SZERSZÁMOKKAL

Az ELOSTO (elektromos rezgőkés) többféle változatban áll rendelkezésre a különböző vágási műveletekhez. Ha bígkerekeket kell használni, akkor pedig a CRETO jelen­ti a hatékony megoldást. A CRETO 24, a CRETO 61 és a CRETO 150 némileg különbözik a kialakításukban, és különböző típusú és átmérőjű bígkerekek befogadására alkalmasak. A PERTO (perforáló szerszám) a perforáló kerekekkel együtt használt szerszám. A DRAWTO pedig az anyagok rendkívül széles skáláján történő jelölésre és rajzolásra szolgáló megoldás.

SZERSZÁMKEZELÉS DIGITÁLISAN

A Q-Line új szerszámkezelő rendszere a BHS180-nal minden eddiginél hatékonyabbá teszi a digitális befe­jezést. A Q-Line vágógépek alapfelszereltségként au­tomatikus szerszámcsere-rendszerrel rendelkeznek. A TOMAC (Tool Management Client) gondoskodik a szerszámkezelésről a teljes folyamat során, egysze­rű és mindenekelőtt automatizált folyamatokat biz­tosítva. A szerszámkezelés digitálisan összekapcsolja a szerszámokat az előbeállításokkal, ami értékes időt takarít meg a konfigurációk és a szerszámcserék során.

AUTOMATIZÁLT RAKLAPRÓL RAKLAPRA GYÁRTÁS

A Zünd új generációs megoldása megszünteti a kézi anyagmozgatás szükségességét. Az automatikusan tör­ténő anyagszállítás, amely raklapról raklapra zajlik, tel­jes mértékben maximalizálja a gyártási munkafolyamat termelékenységét, és megakadályozza az üresjáratokat. A testre szabható, átlátható termelési munkafolyamat emellett zökkenőmentes és megbízható megrendelés­feldolgozást biztosít. A rendszer QR-kódok segítségével rögzíti az egyes megbízásokhoz tárolt információkat, és így intelligens, hibamentes és átlátható a termelési munkafolyamat. Ez lehetővé teszi a különböző munkák egymásra épített feldolgozását.

A kartonadagolóba integrált UNDERCAM (alsó kame­ra) rögzíti a kartonra nyomtatott kép pontos helyét. Megbízhatóan felismeri a nyomtatás mintáit és az esetleges torzulásait, kompenzálja azokat, s minden alkalommal tökéletesen illeszti a vágást a nyomta­táshoz. A szoftver minden egyes beolvasásnál me­net közben, valós időben igazítja a vágási útvonala­kat a nyomtatott képhez, jelentősen csökkentve az egyes munkák ciklusidejét.

Az adagolási folyamat során a szenzorok érzékelik az anyag széleit, és a munkalapot ennek megfelelően he­lyesen igazítja a rendszer. Ha a lap nem a tűréshatáron belül van, az adagoló újra igazítja a lapot, hogy megsza­kítás nélkül folytatódhasson a munkamenet. A megol­dás lehetővé teszi a tökéletlenül egymásra helyezett anyagok feldolgozását is, ami tovább egyszerűsíti a gyártási munkafolyamatot. A megbízható karton- és lapleválasztás biztosítása érdekében az újrafejlesztett szívókupakok a Zünd Cut Center – ZCC segítségével egyedileg beállíthatók a különböző anyagokhoz.

A Zünd új digitális Q-Line vágóasztalrendszer gene­rációja a hardveren kívül egy teljes körű szolgáltatás­csomagot, intuitív és egyszerű szoftvert, például a leg­újabb, 4.0 verziójú Zünd Cut Center – ZCC rendszert vagy a Zünd Connect termelésfelügyeleti és elemző eszközt, valamint a fogyóeszközök széles választékát is magában foglalja. Valamennyi komponens kifejlesz­tésekor következetesen a gép teljesítményének és ter­melékenységének maximalizálására összpontosított, miközben csökkentette a beállítási időt.

A BERENDEZÉSEK MÉRETEI

A felhasználók az egyedi igényeiknek megfelelő gép­méretet választják ki, amelyeket egyedi vagy kis- illet­ve nagyszériás gyártásra alkalmazhatnak a felhaszná­lók. A Zünd Cutter Q 32-32 D (D = dupla hidas kivitel) munkaszélessége 3,2 méter, a Q 22-32 D munkaszé­lessége 2,2 méter, a Q 18-32 D munkaszélessége pe­dig 1,8 méter.

unimark.hu

- Hirdetés -

Sign&Display