A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Professzionális megoldások

Kiemelkedő beszállítói partnerek az LFP centernél

Az EPSON széles formátumú Eco-solvent, Fotó, Proof, Resin és síkágyas UV-LED valamint címkenyomtatóinak a magyarországi forgalmazójaként az LFP center jelenlegi formájában már 12 éve van jelen a digitális nyomtatás piacán. A magas színvonal és a folyamatos fejlesztések iránti elköteleződés jellemzi a céget, amelyet a gyár­tó partnerek listája is jól mutat. Az EPSON mellett olyan világviszonylatban is élmezőnyt képviselő eszközök, berendezések találhatóak meg az LFP termékportfóliójában mint például a szintén japán GRAPHTEC, a hazai fejlesztésű Bubble-Free kasírozó asztalok és legfrissebb beszállítóként a francia KALA.

A KALA név az elmúlt 20 évben a nagy formátumú felületvédelmi technológiák jelentős szereplőjeként vált ismerté. A gyártó sikere abban rejlik, hogy a grafikai és reklámdekorációs piacra összpontosít, de nyitott a termékeik ipari felhasználására is! Ennek eredményeként 2003 óta újabb és újabb ötletek, fejlesztések tárháza a francia központ. Ekkor indult a KALA története azzal, hogy átvették a működését az amerikai Fellowes Lamirel nagyformátumú lamináló­gép üzletágának. Az akkori kulcspozíciókban dolgozó három menedzser megragadta a termelés áthelye­zésének lehetőségét, és megállapodást kötöttek a korábbi anyavállalatukkal a nagyformátumú nyomdai utómunka ágazat önálló indításáról.

A széles formátumú nyomtatási piac ismerete, a munkamódszerek megfigyelése és a nyomtatási tech­nológiák hosszú távú igényeinek elemzése vezeti első­sorban a fejlesztések irányát. Ez a szemlélet innovatív megoldásokat kínál, amelyek valóban javítják a végfel­használók termelékenységét és jövedelmezőségét.

A legszigorúbb európai szabványok (CE, FCC, EMC, RoHS) előírásainak betartásával zajló gyártástechno­lógia mellett készülnek a KALA berendezései. Emellett a gyártó már a kezdettől fogva a lehető legkevesebb energiafogyasztású megoldásokra és a legalacso­nyabb károsanyag kibocsátásra törekszik, amelyre a gyártásfolyamatokhoz szükséges alapanyagok helyi beszállítóinak kiválasztásával is törekszik.

GAZDASÁGOS ÉS SOKOLDALÚ TERMELÉS

Az EPSON Eco-solvent nyomtatói között a hagyomá­nyos 4 színes tintakonfigurációval szerelt modellek mellet az akár 10 színes, nagy tintakapacitású külső tintatartályos modellek is megtalálhatóak, mint például a SureColor SC-S80610L. Az új megoldás 1,5 literes tintatasakokat használ, amelyek a hatékonyság növelése mellett lehetővé teszi a nagyteljesítményű nyomtató számára a gazdaságos üzemelést is, hiszen a hagyományos tintakazettás modellekhez képest akár 20%-al is csökkenthető a tintaköltség. A japán gyártó saját fejlesztésű UltraChrome GS3 eco-solvent tintái olyan kulcsfontosságú környezetvédelmi tanú­sítványokkal rendelkeznek, mint a GreenGuard Gold, valamint az AgBB minősítés. Ezek mellett a forgalma­zónál elérhetőek a tinták magyarországi honosítási tanúsítványai is, melyek lehetővé teszik a nyomatok biztonságos és korlátozás nélküli felhasználását belsőépítészeti célokra is. A direktszínek, különösen a narancs és a vörös, a piacon található megoldások között egyedülállóan élénk színek nyomtatását is lehetővé teszik.

Az UltraChrome GS3 tinták gyorsan száradó nyoma­tokat biztosítanak, amelyeket így rövidebb száradási időt követően lehet laminálni. A KALA széles formá­tumú laminálói a belépő szintű modellektől egészen a professzionális megoldásokat kínáló automatizált munkafolyamatokat biztosító modellekig kínálnak sokoldalú megoldásokat a felhasználók számára. Olyan biztonsági, kényelmi és termelés támogató funkciókkal mint például a pneumatikus emelővel ellátott munka asztal, a beépített LED világítás, vagy akár az integrált vágókések, amelyek a laminált felületek széleit vágják le. De ide sorolhatjuk az egyedi megoldások közé azt a távirányítót is, amely a távoli vezérlést is lehetővé teszi a felhasználó részéről, így akkor is be tud avatkozni a laminálási folyamatban, ha nincsen a laminálógép mellett.

A Print&Cut feladatok akár vastag padlólaminált felületek esetén is gyorsan és pontosan végezhetők el a GRAPHTEC vágóplottereinek segítségével, hiszen az FC9000-es tekercses vágóplotter akár 600 g maxi­mális vágási erőt és 39,2 m/s vágási sebességet is lehetővé tesz. Az automata feltekercselő segítségével pedig akár 15 m hosszú összefüggő vágásokat is vé­gezhetünk, nagy méretű sign eszközök gyártásához. Az automatikus panelezés funkció felosztja a hosszú grafikákat kisebb oldalakra. Ezek egymást követően kerülnek vágásra. A befogott média mozgása a kisebb munkamenetekere (oldalakra) korlátozódik, így a vágás pontosabb, precízebb. Az eredmény zökkenő­mentes munkamenet és tökéletes végeredmény.

Az EPSON SC-S80610L 160 cm széles nagy kapacitású Eco-solvent nyomtató, a KALA Arkane legújabb 1650- es modellje és a GRAPHTEC FC9000-es 160-as teker­cses vágóplottere olyan kiemelkedően professzionális megoldásokat kínálnak amelyeket kombinálva magas minőségű, hosszútávon biztonságosan és gazdaságo­san üzemeltethető rendszert építhetünk.

www.lfpcenter.com

- Hirdetés -

Sign&Display