A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Professzionális gépek szakértőktől

A Mutoh japán nyomtató gyártó cég neve egyet jelent 68 évnyi folyamatos technológiai innovációval. A márka helyi forgalma­zóin keresztül kíván közel kerülni felhasználóihoz, melyben kiváló partnere a hazánkban immár 28 éve működő TEPEDE, amely minden sign and display gyártó számára komplett, megbízható megoldást kínál a nyomtatótól, a szerviz szolgáltatá­son át a festék és alapanyag ellátásig!

Megbízhatóság és úttörő technoló­giai megoldások

Az 1952-ben Japánban alapított Mu­toh neve mára egyet jelent a kiváló mi­nőségű szélesformátumú tintasuga­ras nyomtatók gyártásával. Nem hiába szól így a cég jelmondata: „Bármilyen szélesformátumú digitális nyomtatá­si megoldást keressen – a Mutoh-nál megtalálja!”

Legyen szó akár tintasugaras nyom­tatóról, sign and display vágóplotter­ről, ipari, festékszublimációs, vagy di­rekt textil nyomtatási megoldásokról, a Mutoh innovatív gyártóként saját fej­lesztésű, úttörő technológiáival látja el termékeit annak érdekében, hogy a le­hető legjobb termelő eszközt biztosítsa vásárlói számára. A márka egyik fő filozófiai hitvallása, hogy már bizonyítot­tan gyorsabb, megbízhatóbb és költ­séghatékonyabb eszközökkel lássa el felhasználóit.

E filozófiának megfelelve nyújt remek értékesítési és szerviz támogatást a le­endő és meglévő Mutoh felhasználók számára a cég kiemelt partnereként a TEPEDE Hungária Kft.

A Mutoh nagy hírnévre tett szert az el­múlt évtizedben a Sign & Display nyom­tató üzletágban világszerte ValueJet szériájával. A gépek a megfizethető ár­kategóriában maradva tudtak biztos, minőségi és kedvező árú termelést biz­tosítani tulajdonosaik számára. „Egy MUTOH-val hosszú évekig lehet nyom­tatni, mielőtt szükségessé válik a hard­ware cseréje.” – mondja Endrédi Dávid, a TEPEDE Hungária ügyvezető igazga­tója, majd hozzáteszi: „Mi sem bizonyít­ja ezt jobban, mint hogy az elmúlt évek­ben 8-12 éves MUTOH-kat cseréltünk le a legnagyobb mértékben újabbakra, és ez a tendencia most is megmaradt. Sokan döntöttek úgy idén, hogy még működő, de első szériás ValueJet nyom­tatójukat itt az ideje egy új XpertJet-re cserélni. Természetesen bőven vol­tak olyanok is akik korábban más már­kának szavaztak bizalmat, de most az új XpertJet és a piac meggyőzte őket, hogy ideje MUTOH-ra váltani.

Nem egyszer hallottuk új gépet kereső ügyfeleinktől, hogy ismerős nyomdától hallották: kizárólag MUTOH-t vegyen, és ez így is történt. Hisz soha sincs na­gyobb meggyőző ereje annak, mint hogy azok ajánlják egymás közt a már­kát, akik nap mint nap dolgoznak vele.”

XpertJet – A ValueJet széria méltó utódja

A MUTOH legújabb generációs rek­lámdekorációs oldószeres nyomtató családja az XpertJet. Mint neve is mu­tatja ez egy profi gép a profik számá­ra. „Egy gyakorlattal és hosszú évek tu­dásával rendelkező operátor rengeteg időt, pénzt és selejtet tud megspórolni ezzel a nyomtatóval, azok akik pedig most kezdenek bele az iparágba, még sohasem volt ilyen egyszerű beletanul­niuk a nyomtatásba és felzárkózni a tapasztaltakhoz!” – mondja a gépcsalád­ról Endrédi Dávid.

Vegyük is sorra mik könnyítik meg a MUTOH tulajdonosok dolgát:

– Ilyen az automata kétirányú nyom­tatás beállítás, melyet a gép maga vé­gez el egy gombnyomásra, és nem lesz probléma a gyorsabb munkáknál sem a képminőséggel, hiszen a gép ponto­san a megfelelő helyre fogja a megfele­lő festékcseppet letenni. – A szintén új MicroPrint-el egy szem­pillantás alatt állíthatjuk az adott anyag­hoz a léptetést, hiszen nem lehet egyet­len egy léptetési beállítást használni minden anyaghoz. Minden anyagnak más-más a vastagsága, sűrűsége, ta­padása… Mindez most már nem nyűg, amivel órákat kell eltölteni a munka megkezdése előtt!

– Az új leszorító görgősor minden ele­mének leszorító ereje állítható, sőt ha szükséges akár ideiglenesen ki is ik­tathatók, egyesével. Mindezeken felül a ValueJet-nél már megszokott módon a teljes görgősor erőssége is állítható az alapanyag befűzésekor két fokozatban, így adva meg azt a szabadságot és vari­álhatóságot az operátorok számára, ami lehetővé teszi, hogy bármilyen anyagra gond nélkül nyomtathassanak vele!

– Természetesen a már jól ismer i2 technológia, vagy más néven hullám­forma-nyomtatás, és a DropMaster technológia át lettek emelve a Value­Jet-ekből.

– A nyomtatási teret LED lámpákkal vi­lágítja meg a nyomtató nyomtatás, és karbantartás közben is, ami egyfelől eléggé látványos, másrészt fontos is, mert így az első pillanattól jól láthatjuk a nyomatot, mindent jól állítottunk-e be.

– Mindezek mellett új designt, új leegy­szerűsített festéktovábbító rendszert, karbantartó állomást és teljesen elkülö­nített elektronikát kapott a nyomtató, amely újítások tovább növelték a gép megbízhatóságát és könnyű karbantart­hatóságát, valamint szervizelhetőségét.

Kiváló minőségű, környezetbarát festék

A sok elektronikai és mechanikai új­donság mellett az egyik legnagyobb újításuk az XpertJet sorozat gyári fes­tékei. Két féle közül is választhatunk, az új MS41 Eco-Solvent festék és az UMS11 közül. Mindkettőnek megvannak a maga előnyei.

Az MS41 egy Eco-Solvent festék, mely összesen 7 színben elérhető és hasz­nálható olyan dekorációk nyomtatásá­ra is amelyek gyerekszobába, egész­ségügyi- vagy oktatási intézményekbe készülnek, mivel a festék GreenGuard Gold certifikációval rendelkezik. Ezzel a festékkel a gép elérhető 4, 2×4 és 7 szín konfigurációban is, mely utolsónál az alap CMYK mellett a gépben van Light­Cyan, LightMagenta és LightBlack azaz szürke színek. Mindezek mellett előnyei e festék használatának, hogy a nyom­tató kevesebb festéket használ, kisebb a karbantartás-igénye és a nyomatnak magas szintű vegyszerállósága lesz.

A másik festék az UMS11, egy Mild-sol­vent festék, ami viszont megkapta az Eurofins irodai használatra alkalmas mi­nősítést, vagyis nem kell elszívó rend­szer a géphez és nem okoz semmilyen egészségkárosodást irodai és nem ipari használat mellett sem! Mindezeken felül előnye, hogy olcsóbb az Eco-Solvent festéknél, gyorsabban szárad, és na­gyobb a kopásállósága. Mindezek mel­lett viszont a gépnek kicsivel nagyobb a karbantartás igénye, ami napi maxi­mum 2-3 percet vesz igénybe.

Mindkét festék 3 évig színtartó kültéren laminálás nélkül! Az UMS11 festékkel 4 és 2×4 színkonfigurációban elérhetőek az XpertJetek.

Endrédi Dávid a festékekkel kapcso­latban kiemelte: „Fontos megemlíteni, hogy a nyomtató a helyes beállítások­kal világverő a festékfogyasztásban. Hivatalosan a nyomtató körülbelül 8 ml festéket fogyaszt egy négyzetmé­ter kinyomtatásához Vinyl alapanya­gon 72%-os fedettség mellett. Ügyfél tapasztalataink szerint a valóságban vi­szont még ennél is kedvezőbb 15-20%-al a festékfogyasztása 100% fedettség mellett. A MUTOH maga egyébként a festékek közötti döntést, megkönnyíti és azt mondja hogy havi 200-300 négyzetméter nyomtatási volumennel rendelkező ügyfelek számára az MS41- est javasolja, az UMS11-et pedig azok­nak, akiknél ez nagyobb, mint havi 300 négyzetméter.”

Egy nyomatszélesség – számos különféle konfiguráció

Az XpertJet alapvető két típusa a 1641SR és a 1682SR széria számot kap­ta, ezek már árulkodnak is a méretéről, mivel jelenleg csakis 1,6 m maximá­lis alapanyag szélességben elérhető, a 1641SR egy nyomtatófejes négyszínes konfiguráció, a 1682SR pedig a két fejes 2×4 vagy 7 színes konfiguráció. Mind­ezeken felül három feltekercselő rend­szer közül választhatunk hozzá, ezek a kuplungos maximálisan 30kg-ig terhel­hető változat, ami maximálisan elegen­dő azoknak akik főleg vinylre, papírra, roll-up filmekre és hasonló könnyebb alapanyagokra nyomtatnak. Akik már a nehezebb kategóriájú ponyvákra is vesződség nélkül akarnak nyomtatni, elérhető a változtatható teljesítményű, 40kg-ig terhelhető feltekercselő. Akik­nek pedig gyakran kell akár 30-40 m hosszú nyomatokat is készítenie, vagy kifejezetten nehéz alapanyagokkal dol­goznak, számukra ajánlott a 100 kg-ig terhelhető feltekercselő rendszer, ami egy igazi igáslóvá teszi a nyomtatót!

Mindezen képességeinek és variálha­tóságának köszönhetően nincs olyan ügyféligény, amit valamelyik konfigu­ráció ne tudna kielégíteni, így méltán szolgált rá az XpertJet névre!

A Mutoh nyomtatókkal kapcsolatban forduljon bizalommal a TEPEDE Hungá­ria munkatársaihoz!

„A TEPEDE Group csapata nevében is szeretnék szeretettel teljes, boldog ka­rácsonyi ünnepeket, valamint sikerek­ben és egészségben gazdag új évet kí­vánni minden kedves ügyfelünknek, a reklám szakmában dolgozóknak és csa­ládjaiknak.

2021-ben is állunk meglévő és új ügyfeleink szolgálatára, legyen szó nyomtatóról, speciális vagy általános alapanyagokról, vagy bármely szolgáltatásunkról!”

- Hirdetés -

Sign&Display