A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Printeriors: kül- és beltéri dekorációs applikációkkal

A Printeriors kiállítás része a FESPA elképesztően erős szakmai programjának, amely a minél teljesebb látogatói élményt hivatott elérni. E kiállítási szekció keretében a lakberendezés, beltéri dekoráció területén használt nyomdai megoldások előnyeit, illetve a bennük rejlő rengeteg lehetőséget hivatott kreatív formában bemutatni a FESPA látogatói számára.

A Printeriors egy kreatív kísérletként indult néhány évvel ezelőtt a FESPA szervezők kezdeményezéseként annak érdekében, hogy a kiállítás által termelt profitot visszaforgatva, hasznos szakmai programokat szervezzenek tagjaik számára. Az elnevezés egy angol mozaikszó, a print – azaz nyomtatás, illetve az interior – azaz beltér, de ebben a vonatkozásban inkább a lakberendezés, és a beltéri dekoráció szavakból. A bemutatót azzal a céllal hívták életre, hogy kreatív és egyedi termékek segítségével mutassák be, milyen sokoldalú felhasználási lehetőségeket kínál a digitális nyomtatási technológia – ezáltal inspirálva a látogatókat arra, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki digitális szélesformátumú nyomtatási rendszerükből. Az idei Printeriors a müncheni vásárközpont keleti bejáratánál lesz megtekinthető. A bemutatón láthatóak lesznek egyedi nyomtatással készült tapéták, lightbox-ok, a lakberendezési textíliák közül függönyök, és párnák, illetve asztal lapok, komódok, ablak grafikák és székek.

Újdonság lesz az idei Printeriors-on egy kültéri kiállítás, a vásárközpont területén, ahol olyan kültérre készülő dekorációs anyagokat mutatnak be, mint a kertiszékek, napernyők, illetve fenntartható anyagokból készült kültéri sign megoldások.

A FESPA Jasper Goodall illusztrátorral együttműködve készíti el a Printeriors kiállítási tárgyain megjelenő kreatív anyagokat, amelyek a föld, levegő, tűz és víz elemeket alapul véve a „Természet által inspirálva – a nyomtatás által megvalósítva” mottó jegyében készülnek. Annak köszönhetően, hogy a kiállítás összes eleme ugyanazon kreatív koncepció jegyében készül, nagyobb kohézió és kontraszt valósulhat meg a különféle felületekre nyomtatott alkalmazásokon.

 

A Printeriors célja, hogy összehozza egymással a márkatulajdonos megrendelőket, a lakberendezőket, dekoratőröket, és építészeket a nyomdai szolgáltatókkal, és egyedi kiállítási elemek által mutassák be számukra, milyen kreatív lehetőségeket kínál a nyomtatás a dekoráció különféle területein. A Printeriors applikációi által inspirálva a látogatók azután megbeszélhetik tapasztalataikat a kiállítókkal, akik segítenek nekik megtalálni a megfelelő megoldásokat e kreatív termékek gyártásához.

Duncan MacOwan a FESPA rendezvényigazgatója elmondta: „A digitális nyomtatási technológia utóbbi években történt fejlesztései átalakították a lakberendezők, illetve építészek tervezési munkáját. Tavaly úgy döntöttünk, megváltoztatjuk a Printeriors kiállítás koncepcióját és interaktív kiállítássá alakítjuk, amely közvetlenül a FESPA bejáratánál helyezkedik el. Ez a megoldás népszerűnek bizonyult látogatóink és kiállítóink körében egyaránt, és bízunk benne, hogy ez idén is sikerül majd egy olyan kiállítás által, amely minden partnerünk számára könnyen elérhető és megközelíthető. A Printeriors új, kültéri szekciója által az alkalmazási területek még átfogóbb bemutatására nyílik lehetőségünk – a látogatók pedig inspirációt nyerhetnek, miközben egy picit levegőznek – kikapcsolódva a kiállítás nagy tempójából.”

További információk találhatók a Printeriors-ról a FESPA hivatalos honlapján a www.fespaglobalprintexpo.com címen, ahol a látogatók ingyenesen regisztrálhatnak a FESM907 kód használatával.

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display