A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Print Make Wear a Fespa 2020 kiállításon

A Fespa fast fashion gyártófolyamat bemutatója ismét látható lesz Madridban idén március 24-27. között, idén a sportruháza­ti termékek gyártására helyezett fókusszal. A Fespa új kezde­ményezéséhez, a Sportswear Pro kiállítási elemhez kapcsolódó­an a Print Make Wear olyan eszközöket mutat be, amelyekkel megvalósítható a testre szabott, fenntartható, igény szerinti gyártás. A kiállításon rekonstruálják a sportruházati termékek teljes gyártási folyamatát, amelyeket vezetett túrák keretében is bemutatnak az érdeklődők számára.

Korábbi kiadásaihoz hasonlóan a Print Make Wear a ruháza­ti termékek gyártási folyama­tának minden lépését bemutatja, kezdve a színbeállításoktól, a ter­vezéstől és prepresstől, a gyártá­si munkafolyamatokon, a nestin­gen és nyomtatáson át egészen a szárításig, vágásig, hegesztésig és díszítésig, illetve a teljes folya­mat lezárásaként a csomagolásig, és a boltokban való kihelyezésig. A bemutató közvetlen kapcsolódási pont lesz a Fespa 2020 Global Print Expo és a Sportswear Pro 2020 kiál­lítások között.

Az idei bemutatón két különböző munkafolyamat zajlik majd egymás mellett. Az elsőben üres sportruháza­ti termékeket nyomtatnak meg DTG, azaz direkt textil nyomtatással. E fo­lyamat keretében a látogatók meg­rendelhetnek és teljesen egyedileg testre szabhatnak egy férfi futófelsőt, vagy egy női verseny mellényt és egy legginget. A második workflow kere­tében a tekercses nyomtatást mutat­ják be, amely bemutatja a teljes gyár­tási folyamatot a web to print-től a végleges szállításig, ahol a bemutató ruhákat helyben nyomtatják, vágják, varrják és csomagolják.

A végleges nyomtatott mintadarabo­kat egy modellezett áruházban mu­tatják be, illetve modellek is viselik a kiállítás területén.

Míg a Print Make Wear az igény sze­rinti testreszabhatóság jelenlegi gyártási előnyeit mutatja be, hang­súlyos szerepet kap a fenntartható gyártás is.

Tovább növeli a látogatói élményt egy átfogó vezetett túraprogram, amely megkönnyíti majd a Print Make Wear áttekintését. A túra keretében a látogatók részleteiben ismerkedhet­nek meg a DTG és tekercses gyártási folyamatok elemeivel, és válaszokat kapnak arra is, miként szolgálhat­ják ki megrendelőik egyedi igényeit. A túrákra a Fespa hivatalos webol­dalán a www.fespaglobalprintexpo. com címen lehet jelentkezni, ahol a FESM207 kód használatával ingyenes belépőt igényelhetünk. Sign

- Hirdetés -

Sign&Display