A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

PPDexpo és SignExpo – jegyezze elő már most!

A 2022-es PPDexpo immár az ötödik a sorban. Kezdetektől a SignExpo társkiállítása, ami ugyan más koncepció mentén szerveződik, de egészen egyértelmű, hogy a két kiállítás nemcsak megfér egymás mellett, hanem szakmai értelemben elmosódnak a határok, és szépen ki is egészítik egymást. Aki 2022. május 24–26. között kilátogat a BOK „A” csarnokába, az olyan élményben részesülhet, amihez hasonlóra még nagyon sokat kell várni.

Előzmények

A legutóbbi, 2019-es expók sikere óta nagyot fordult a világ. Akkoriban még dinamikus fejlődésről, egy esetleges új rendezvényhelyszín kereséséről és a kiállítók körének bővítéséről be­szélt a szakma. Mára az óvatos nyitás, az „elszálló” árak és alapanyaghiány határozzák meg a vállalkozások min­dennapjait. Sőt, a képletet tovább bo­nyolítja a szomszédunkban kirobbant háború miatt fokozódó bizonytalan­ság is. „Innen szép nyerni” – tartja a mondás, ami a mai körülmények kö­zött nap mint nap új értelmet nyer.

A 2022-es expók előkészítésének kilenc hónapját végig áthatotta, és természe­tesen nagyban befolyásolta is a változó környezet, amelyhez csakis úgy tudott alkalmazkodni az egymással szorosan együttműködő szervező csapat, hogy mindvégig a kitűzött cél lebegett a szemük előtt. A rengeteg bizonytalan­ság és a „csapkodó hullámok” hatására a világkiállítások (nem csak a nyom­daipari) egyre távolabbra sodródnak időben és térben. Szinte folyamatosak a bejelentések az események törléséről, vagy egy 2023-as időpontra történő át­ütemezésről. A pandémia alatt bebizo­nyosodott, hogy a digitális alternatíva, azaz a „virtuális” kiállítások egyszerűen nem működnek. Ez a műfaj a személyes kapcsolatokra épül, és a perszonális él­mények, tapasztalatok, beszélgetések nélkül olyan, mint a kert virágok nélkül. A PPDexpo és SignExpo lelkes szerve­zői kitartanak és eltökélt céljuk, hogy a körülmények ellenére sikeres regionális szakkiállítást szervezzenek!

Miért érdemes kilátogatni?

Egy kiállításra természetesen min­denki más-más elvárásokkal és céllal érkezik. Az elmúlt két év kényszerű „szünete” olyan információs váku-umot hozott magával, amire a ki­állítók válaszul a leginnovatívabb és legkorszerűbb megoldásokat és technológiákat készülnek bemutat­ni. Ahogyan a termelőcégek sem álltak le a gyártással a Covid évei alatt, úgy a gépgyártók sem álltak le a különböző fejlesztésekkel és alig várják, hogy ezek a megoldások a nagyközönség előtt is bemutat­kozhassanak. A két expón összesen több mint 80 kiállító, mintegy net­tó 2500 négyzetméteren hozza el a leginnovatívabb technológiákat és üzleti megoldásokat, amelyek az érdeklődő vállalkozások segítségére lehetnek a mai kihívásokkal teli idő­szakban, és inspirációt adhatnak a jövőkép megtervezéséhez is.

Továbbá a szervezők olyan tartal­mas szakmai programmal készülnek, amelyek NEMCSAK a nyomdai szak­emberek számára lehetnek érdeke­sek, hanem mágnesként vonzzák iparágfüggetlenül a nyomtatás, a legújabb csomagolási trendek, a kre­atív nyomdatermékek, a papír és más nyomathordozók iránt érdeklődőket is. A nyomtatás és az alapanyagok fel­dolgozásának határtalan lehetőségei számos egyedi installáción kerülnek bemutatásra. Egy olyan világ tárul majd a szemünk elé, ahol rádöbbe­nünk, ma már mindent (is) nyom­tatással állítanak elő. A PPDexpo és SignExpo ebben a vonatkozásban a nyomtatott kommunikáció, vala­mint a grafikai ipar közös presztíz­strendezvénye is, ahol a nyomtatott médiákkal kapcsolatos általános elő­ítéletek is megdőlnek.

- Hirdetés -

A programot számos izgalmas elő-adás, szerzői könyvdedikálások, a Best Print Hungary és Hungaropack Student díjkiosztói, exkluzív autófóli­ázás, kirakatbaba díszítő verseny és a kiállító cégek által szervezett nyere­ményjátékok színesítik majd.

Az edukáció kiemelt szerepet kap az idei expókon, ahol nemcsak a szak­ma közép- és felsőfokú szakképzőhe­lyei lesznek jelen, hanem a következő generáció tagja is belekóstolhatnak a grafikai ipar sokszínűségébe. És ha sikerült Őket megnyerni, akkor az expó ideje alatt akár nyári gyakorlati helyet vagy munkahelyet is találhat­nak maguknak.

A kiállítások meglátogatását min­denkinek meleg szívvel ajánlom.

Találkozzunk a PPDexpo és SignExpon! Regisztráljon most!

www.ppdexpo.hu

Időpont: 2022. május 24-26.

Helyszín: Budapest, BOK „A” csarnok

- Hirdetés -

Sign&Display