A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Portfólióbővítés Kongsberg beruházás által

A Fabriplas UK vásárolt egy Kongsberg X24 Edge vágóasztalt a CMYUK-tól – adta hírül a WhatTheyTh!nk. A vállalkozás eredetileg műanyagszállítóként és -gyártóként tevékenykedett. A Mimaki digitális nyomtatási technológiát a kiskereskedelmi egységek grafikáinak nyomtatására alkalmazták, de ahogy az ügyfelek egyre több szolgáltatást kértek, elindult a Creative Graphics Northwest.

„A műanyag üzletági tevékenység ugyanúgy folytatódik, mint eddig, de nagyobb hangsúlyt fektetünk a nyomtatásra és vágásra, ezért vásároltuk meg a Kongsberg berendezését. Ahhoz, hogy valóban kielégítsük a kivágott formák iránti keresletet, szükségünk volt egy digitális vágógépre” – mondja Jonathan Marsden, a vállalat ügyvezető igazgatója.

Az egyértelmű fejlődés érdekében

„Többféle digitális vágóasztalt is megnéztünk, de a Kongsberg masszív és stabil kivitelnek bizonyult, és minősége megkülönbözteti a versenytársak berendezéseitől. Egy olyan sokoldalú vágóasztal, amely egyszerű és intuitív felhasználói felülettel rendelkezik” – mondja Jonathan Marsden, majd hozzáteszi: „Bár már rendelkezünk CNC marógépekkel, ez az első digitális vágóasztalunk, ezért biztosak akartunk lenni abban, hogy a megfelelő támogatással rendelkezünk. A Graphtec vágógépünket a CMYUK-tól vásároltuk, így tudjuk, hogy az ügyfélszolgálatuk kiváló. A Kongsbergre való áttérés nem volt kérdéses, egyértelmű fejlődés volt számunkra.”

A Creative Graphics Northwest ügyfelek széles körét szolgálja ki, például a kereskedelmi signage cégeket, kiskereskedelmi végfelhasználókat, rendezvényeket és kiállításokat. „Amikor az egyik ágazat elcsendesedik, egy másik elkezd dolgozni, mi így szeretünk dolgozni, így mindig történik valami, és több lábon tudunk állni” – hangsúlyozza Jonathan Marsden.

Bővített szolgáltatási kínálat

A Kongsberg X24 Edge tökéletes mintakészítésre, sign elemek készítésére és bármilyen megjelenítés előállítására. Ezzel a géppel a tulajdonosok befektetnek a jelenleg szükséges eszközpalettába, amelyet a későbbiekben egyszerűen frissíthetnek. Két változatban kapható: alapkivitelben, marás nélkül, valamint MultiCUT szerszámfejjel, amely marási termelékenységet és kamerarendszert kínál a pontos munkavégzéshez.

A digitális asztal telepítése azonnal kiszélesítette a vállalat hatókörét, és sokkal mélyebben kiszolgálta a meglévő ügyfelek igényeit. Már most olyan anyagokat vág és kezel, mint a Hylite, a 3A Composites többféle termékhez, például mappákhoz használt anyaga, amelyet a vállalat korábban nem tudott feldolgozni.

Az egyik érdekes terület a kiskereskedelemben használt kartonból készült CTU-k (pultos egységek) gyártása. „Ez az egyetlen dolog, amiben eddig nem képviseltük magunkat. Sok kiskereskedelmi vállalkozással működünk együtt, amelyek korábban már megkerestek minket ebben a témában, amelyre fájdalommal kellett nemet mondanunk. Ám a Kongsberg telepítésével sokkal szélesebb körűvé vált, amit kínálni tudunk. Például alumíniumkompozit-paneleket, saját csomagolásokat, POS-okat, nyomtatott polcragasztókat, jegyszalagokat, és a lista itt még nem fejeződik be” – mondja Jonathan Marsden.

Az új digitális vágóberendezéssel a fedélzeten a vállalat azzal van elfoglalva, hogy finomítsa kínálatát, és bevezesse ezeket az új képességeket az általa kiszolgált számos iparágban. A Kongsberg telepítése előrelendítette a vállalatot.

„Van 3 x CNC-nk és síkágyas lézerberendezés, de azt kell mondanom, hogy a Kongsberg a legjobb gép, amit valaha vásároltunk. Amikor működik, el vagyok bűvölve tőle, különösen akkor, amikor a kamerával körbe-körbe cikázva dolgozik” – magyarázza Jonathan Marsden.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display