A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

PONGS testre szabható és funkcionális prémium építészeti textilek az Igepától

A kézműves tradíciók és csúcstechnológiás megoldások ökológiai egyensúlya

Inspiráló új lehetőségek a belsőépítészet és a színpadi megjelenések világában. Az elmúlt évről sok minden el­mondható, de egy szó biztosan minden iparágra igaz, az pedig a változás. Érvényes ez a vizuális kommunikáció világában is. Új trendek jelentek meg, és terjednek el a következő időszakban. A nyugati régiókban már minden­napi termékként tekintenek a textilekre, amely termékkategória nálunk jelenleg még gyerekcipőben jár, viszont a jövőt jelenti. A társadalom változik, és ezzel együtt a modern, kortárs élet és munka igényei is.

Termékeinket különböző piaci szegmensek számára szállítjuk, amelyek tökéletesen kiegészítik egymást. Legyen szó színházi díszlet kivitelezéséről, irodaházak kialakításáról vagy otthonunk egyedivé varázslásáról, a különböző tulajdonságú textilek valamelyike biztosan tökéletes választás lesz.

A PONGS építészetileg értékes textíliáival teljesen új módszereket teremthetünk egy helyiség kialakításá­hoz. Innovatív megoldásaik már világszerte inspirálják az építészeket, tervezőket, valamint kivitelezőket. A textil alapanyagok sikeresen ötvözik a hagyományos kézműves termékeket a csúcstechnikával, miközben biztosítják az ökológiai egyensúlyt.

Funkcionális jellegű textíliák, például háttérvilágítású és sötétítőanyagok, sztreccs vagy akusztikus szövetek, digitálisan, nagy felbontásban, szinte végtelen hosszú­ságban nyomtathatók.

FALRA ÉS MENNYEZETRE FESZÍTHETŐ TEXTILEK: DESCOR

A textilbelsők innovatív koncepciója révén teljesen új dimenziók nyílnak meg a falak és a mennyezet kiala­kításában. A falak, mennyezetek és panelek burko­latának rendszere teljesen újradefiniálja az exkluzív szobatervezést, és a hagyományos háttérképek és burkolatok modern alternatíváját. A DESCOR nemcsak egyszerűen, precízen és tisztán összeszerelhető, ha­nem különösen zökkenőmentes eredmény és sima felület is jellemzi. A rendszer így ötvözi az esztétikát és a legmagasabb funkcionális jellemzőket. A különböző tulajdonságok lehetővé teszik az új helyiség korlátlan tervezési lehetőségeit.

Akár magánlakáshoz, akár irodaházakhoz, új épületek­hez vagy felújításokhoz – a DESCOR rendszer minden projektre és szobára alkalmas. Az általuk használt text­íliák nemcsak a piacon elérhető legszélesebbek közé tartoznak, hanem minden szükséges minőségi és biz­tonsági tanúsítvánnyal is rendelkeznek. Az innovatív összeszerelő-rendszerrel tökéletesen összehangolva egy szobát esztétikus és funkcionális általános koncep­cióvá alakítanak át, nagyon rövid idő alatt.

DESCOR PREMIUM ANTIBAC – HIGIÉNIKUSAN HATÉKONY ÉS MEGBÍZHATÓ

Kórházak, orvosi rendelők, óvodák, iskolák – a nyilvá­nos helyiségek innovatív és higiénikus megoldásokat igényelnek. A Sanitized higiéniai funkcióval rendelkező DESCOR PREMIUM Antibac ellenáll a gombáknak és baktériumoknak, és könnyen kezelhető is. Technológi­ailag megalapozott megközelítés a tervezéshez. A DES­COR PREMIUM Antibac ezüstion bevonattal égésgátló, PVC- és antimon-halogénmentes. Digitális nyomtatás­ra is alkalmas, és szinte korlátlan lehetőségeket nyit meg a barátságos és egészséges környezet megterem­tése érdekében.

AKUSTICO – A CSEND SZÉPSÉGE

A csend a belső nyugalom hangja. Az akusztikus pillana­tok egyre fontosabbá válnak a belsőépítészetben, mert a kortárs design, amelynek pozitívan kell hatnia minden érzékszervünkre, egyre inkább keresett. Csak az opti­mális akusztika teszi tökéletessé a feltűnő kényelmet. A PONGS hangelnyelő textíliái fogalmilag ambivalen­sek. A DESCOR rendszerben használva harmonizálják a helyiség hangját, ugyanakkor vizuálisan is meggyőznek, akár háromdimenziós felülettel, például a SILENCIO, akár gyűrődéshatással, mint az AKUSTICO. Az élénk színeknek és a részletgazdag nyomatoknak köszönhetően ezek a textíliák a falak, mennyezetek, térelválasztók vagy bútorok díszítőelemeivé válnak.

PONGS SILENCIO

Pongs = egy alapanyaggyártó, amely továbbgondolta a megjelenést, és egyedi tulajdonságokkal ruházta fel textiljeit. A SILENCIO sokféle színben kapható, digitáli­san is nyomtatható magas részletességű képpontos­sággal (505 cm-ig), így ideális anyag belsőépítészethez, különösképpen ott, ahol a helyiség akusztikai tulaj­donsága külön jelentőséggel bír. Rendkívül égésgátló, PVC-mentes Trevira CS textilből készült alapanyag. A SILENCIO egy háromdimenziós megjelenésű akusz­tikus szövet, mely hangelnyelő tulajdonsága révén po­zitívan befolyásolja a hangérzékelésünket. A funkcio­nalitást és az esztétikát egyedülálló módon köti össze, ezáltal létrehozva egy széleskörűen alkalmazható tex­tilt. Texturált felületéből és a jól behatárolt betekintési szögétől függően lenyűgöző fényjátékokat varázsolha­tunk elő a falakon, a mennyezeten vagy a tárgyakon. A textil modern, kitűnő kontrasztú, ugyanakkor erőtel­jes érzelmi vonzerővel bír.

EGY KOMPAKT ZAJGYILKOS, PROFIK ÁLTAL KIFEJLESZTVE: SOUNDLEAVES

A holland Incatro Room Acoustics cég beltéri-akusztikai szakértőinek egy olyan terméket sikerült kifejleszteni­ük, amely kompakt módon garantálja a hangelnyelést, ezáltal tapasztalhatja meg a lehető legoptimálisabb szobaakusztikát és a velejáró előnyöket: a jólétet és a teljes kényelmet.

A Soundleaves olyan levél alakú beltéri elem, melynek célja a zavaró környezeti hangok szétszóródásának csökkentése.

Ideális kiegészítő akusztikus fal- és mennyezeti rend­szerek, valamint térelválasztók és designelemek szá­mára. Használhatjuk keretre feszítéssel, tárgyak bevo­nására, vagy akár a teljes fal és mennyezet behúzására egy egyszerű felfúrható panel segítségével.

igepa.hu

- Hirdetés -

Sign&Display