A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Pimpeld fel a konyhádat!

A hollandiai Lochemben működő Duropanel cég nemrég installálta új Anapurna H2500i LED hibrid tintasugaras nyomógépét. „Azért választottuk ezt a szélesformátumú nyomógépet az Agfától, mert akár négy méter hosszúságú alapanyagokra is nyomtathatunk vele” – mondta a cég technikai igazgatója, Maarten Waaijenberg, majd hozzátette: „Nagyon sok egyedi konyhai hátfalat gyártunk, amelyek a www.pimpyourkitchen.nl oldalon található webshopunkban rendelhetők. Ez az üzletág nagyon gyorsan növekszik. Korábban alvállalkozókkal végeztettük ezeket a munkákat, mióta megérkezett az Anapurna, azóta már ezeket a különleges feladatokat is képesek vagyunk házon belül elvégezni. Természetesen használjuk az új szélesformátumú nyomógépünket további szélesformátumú és sign termékek gyártására is. Az Anapurna nagy mértékben megnövelte eddigi nyomdai gyártási kapacitásunkat.”

Olyanról már hallottunk, hogy valaki egyedi építéssel átalakítja, vagy az adekvát szlenggel élve ’felpimpeli’ autóját, ami onnantól fogva már nem nevezhető szimplán autónak, inkább dögös verdának – hiszen e tematikában már több televíziós sorozat is készült.

Nos, ezt a divatos eljárást vette át a holland Duropanel cég, és alkotta meg saját webshopját, Pimp Your Kitchen, azaz Pimpeld Fel a Konyhádat néven. A hangzatos és ötletes név mögött tartalom, és remek szolgáltatás is áll: jól átlátható és (még holland nyelvismeret nélkül is) egyszerűen kezelhető webshopjukban választhatunk merev alumínium, polietilén, vagy épp rugalmas latex alapú papírból készült alapanyagokból. Képgalériájukban nyolc különféle tematikájú minta fotó közül választhatjuk ki a nekünk legjobban tetszőt, de már elkészült projektjeikből is ihletet meríthetünk. A háttér grafika, és az alapanyag kiválasztását követően a konyhai hátfalunk méreteit megadva a kalkulátor már mutatja is, mennyibe kerül majd egyedi nyomtatott konyhai hátfalunk, melyhez ingyenes kiszállítást garantálnak. Nem csoda hát, ha e szolgáltatás egyre népszerűbb, a gyors ütemben növekvő megrendelésekhez pedig megfelelő nyomdai termelőeszköz szükséges, amely mind sebesség, mind minőség tekintetében állja a sarat! Maarten Waaijenberg a kiválasztási folyamatot említve így nyilatkozott: „Amikor az Anapurna H2500i LED hibrid tintasugaras nyomógépét választottuk, nem jártunk vékony jégen. Az alapanyag beszállítónkkal konzultálva hamarosan az Agfa-nál kötöttünk ki. A nyomdagép imént említett remek kvalitásai mellett döntő szerepet játszott választásunkban az Agfa Asanti workflow szoftvere is, mivel ez a megoldás remekül illeszkedik automatizálási törekvéseinkhez. Ezen felül számunkra az is fontos volt, hogy minden munkatársunk tudja kezelni a nyomógépet és annak szoftverét. Az egész megoldás nagyon egyszerűen kezelhető – és ennek köszönhetően egyúttal nagyon termelékeny is!  LED UV festékekkel nyomtatunk, így az elkészült nyomataink azonnal szárazak, ezáltal gyorsan átállhatunk a következő munkára. Ez nagyban megnöveli hatékonyságunkat is. Aztán ott van még egy fontos tényező: a nyomatminőség. Ezt nagyon röviden tudom jellemezni: egyszerűen a legmagasabb minőség! Mint minden beruházásnál, így ebben az esetben is igaz, hogy kizárólag akkor leszünk tisztában azzal, mit is vásároltunk, amikor elkezdjük használni azt. Az Anapurna H2500i LED hibrid inkjet nyomógéppel egy masszív felépítésű, megbízható eszközt vásároltunk, amely számos remek lehetőséget biztosít számunkra. Mindezeket bizton állíthatom alapozva az eddig megszerzett tapasztalatainkra.”
Az Agfa szélesformátumú nyomtatóinak magyarországi képviselője a Wallitrade Kft, amely nemcsak teljes körű értékesítési képviseletként működik, de szerviz támogatást is nyújt ügyfelei részére, illetve közreműködésükkel elérhető az Agfa saját finanszírozási rendszere, amely jelentősen megkönnyíti a gépberuházást a vállalkozások számára.

 

- Hirdetés -

Sign&Display