A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Paradigmaváltó dye-sub nyomtatóval jelentkezett a Mutoh

A cég frissen bemutatott XPJ-1642WR típusa 1,6 méter széles, szublimációs transzfer papírnyomtató, ami új vízbázisú festékeket használva biztosít jobb nyomtatási minőséget és általánosságban nagyobb termelékenységet. A korábbi XpertJet platformjára épült berendezés két újgenerációs, extra széles AccuFine nyomtatófejjel érkezik, amelyek lépcsőzetes elrendezése a gyártó szerint kategóriája legjobb esési pontosságát nyújtja. Szabadalmaztattak hozzá i-screen néven egy szűrési technológiát is, ami kivételes nyomtatási minőséget és fokozott termelési sebességet (61-98 m2/h) kínál.

A 1642WR a Mutoh újgenerációs DS3-sorozatának HC szublimációs tintáit használja – ezek gyakorlatilag az összes rugalmas és merev poliészter, így beltéri textildekorációk, puha signage-ek, otthoni kiegészítők, zászlók és szalagok, sporteszközök (mint snowboardok és sisakok), használati tárgyak (a bögréktől az esernyőkön át az egérpadokig) és még sok minden más nyomtatására alkalmasak. Az elnevezésükben szereplő „HC” a nagyobb mennyiségű színezőanyag-tartalomra és arra utal, hogy kisebb mennyiség felhasználásával is élénk végeredmény érhető el, miközben gyorsan száradnak, és kompatibilisek habkönnyű papírokkal. További előny az, hogy az eszköz közvetlenül képes nyomtatni zárt bevonatú poliészterekre és kevert szálú anyagokra is.

A gyártó külön figyelmet fordított rá, hogy a nyomtató a szublimációs transzferpapírok minél szélesebb körét befogadja – ehhez állítható intenzitású vagy kikapcsolható préselőgörgőket épített be, négy különböző nyomtatófej-távolságot biztosítva, 1,5-4 milliméterig. A megszakítás nélküli termelés biztosítása érdekében automatikus fúvókafigyelés és -tisztítás szintén szerepel a specifikációk között.

Gábor János, Sign&Display

Forrás: DigitalPrinter

- Hirdetés -

Sign&Display