A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Öt autófólia trend, amire érdemes 2023-ban odafigyelni

Hogyan tehető egyedivé egy jármű? Az autófóliák hatékony és esztétikus megoldást kínálnak arra, hogy uni­kálissá varázsolják az autókat. Mint minden ágazatban, itt is megfigyelhetők hullámok, amelyekre érdemes figyelni, és meglovagolni ezeket – a Supreme Wraps összegyűjtötte a legfontosabb információkat, amiket az autófóliázásról tudni kell.

SNOW CAMO

Gyakori dilemma, hogy a jármű egyedivé tételéhez milyen eljárást válasszunk, azaz hagyományos fénye­zést vagy fóliázást. A Snow Camo egy tökéletes érv a fóliák mellett. A havas terepszín minden járművön jól mutat, függetlenül attól, hogy dizájnolt vagy sima karosszériájú. Ez az autófóliázási minta három semle­ges színt (fehér, szürke és fekete) alkalmaz tökéletes egyensúlyban. Ez a három árnyalat segít abban, hogy illeszkedjen a járművön található bármilyen részlethez vagy kiegészítő funkcióhoz. Egész évben lenyűgözően fog kinézni; nyáron és télen egyaránt!

MATT FELÜLET

Bármilyen szín jól mutat mattban. Ha a matt felület­kezeléssel frissül a jármű, az segíthet kihangsúlyozni annak minden ívét és élét. Ez a legjobbat hozza ki az autóból, miközben elrejti a hibákat. De melyik szín a nyerő? A színpszichológia segíthet ezt eldönteni. A Ferrari például azért használja a tűzpiros árnyalatot, hogy az izgalom és vadság érzetét keltse. Minden szín hordoz valamilyen üzenetet. A kocsi formájának általá­ban egy világosabb szín áll jól. Ha valaki inkább a sötét árnyalatok kedvelője, akkor a sötétszürke matt felület­kezelés lehet a jó megoldás.

IRIZÁLÓ FÓLIA

Aki biztosra akar menni, hogy mindenki megcsodálja az autóját, amikor elhalad az utcán, akkor annak az irizáló fólia való. Ez egy feltörekvő trend az autófóliá­zás területén, viszont még nem vált általánossá. Ké­pes egyedi megjelenést biztosítani a járművek számá­ra az év minden napján, ahogy a nap fénye megtörik az autó élein.

PEARL

A női vásárlók körében az egyik legnépszerűbb szín a gyöngyház. A gyöngyházszínű felületkezelés termé­szetes állapotában halvány törtfehér, de lehetséges a fehér-zöld vagy a fehér-rózsaszín kombinációval is. A sötétebb árnyalatok kedvelőinek bronz és fekete ki­vitelben érdemes gondolkodniuk.

MURDERED OUT

A Murdered Out sosem fog kimenni a divatból. Ha az adott autó már alapvetően túlnyomórészt fekete ré­szekkel rendelkezik, akkor ez az autófóliázási trend is releváns tényező. A matt vagy fényes fekete felület olyan megjelenést ad, amely a Batmobiléval vetek­szik. Egy feketére festett jármű bármilyen típuson jól mutat, legyen akár sportkocsi, terepjáró, teherautó vagy szedán.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display