A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Óriáskijelzőn tisztelegtek Sir Tom Moore emléke előtt Londonban

A százéves veterán 33 millió fontot gyűjtött azzal, hogy a kertjében sétálgatott. A COVID-19 vírus elleni harcot támogatta a pénzből, végül azonban a vírus vele is végzett.

Az Ocean Outdoor és a Piccadilly Circus híres óriáskijelzőjét (Piccadilly Lights) üzemeltetető Landsec fogott össze azért, hogy London és az egész nemzet fejet hajtson a koronavírusban elhunyt Sir Tom Moore kapitány emléke előtt, számolt be a Signlink. A képen látható megemlékezést háromszor jelenítették meg a forgalmas csomópontban, a nemzetközi hírű cirkusz mellett, minden alkalommal tíz percig.

A második világháborús veterán tavaly áprilisban vált világhírűvé, amikor a századik születésnapja előtt gyűjtést hirdetett: ezer fontot akart összeszedni azzal, hogy százszor körbesétálja a kertjét. A világhálón indított adakozás végül közel 33 millió fontot hozott. A pénzt a brit Országos Egészségügyi Szolgálatnak ajánlotta fel a koronavírus elleni harcra, illetve olyan szervezeteket támogatott belőle, akik a pandémia elesettjein segítenek. II. Erzsébet lovagi címmel jutalmazta a nemes gesztust.

„Olyan hős volt, aki mindannyiunknak reményt adott”, indokolta akcióját a megemlékezést finanszírozó Ocean Outdoor. „Egyesítette a nemzetet az életével, optimizmusával, kegyes lelkével”, fűzte hozzá.

A nyugalmazott százados az év elején fertőződött meg, heteket töltött kórházban, míg végül a koronavírus okozta tüdőgyulladásban hunyt el, február 2-án.

Gábor János, Sign&Display

- Hirdetés -

Sign&Display