A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Nyomtatott párnák hangsúlyozzák a biológiai diverzitást

A rendkívül dekoratív, egyedi párnáiról ismert milánói Atelier des Refusés (A visszautasítottak műhelye), a Stratasys-szel összeállva, a gombák által megihletve, Biodiverzitás című új kollekciót mutatott be az április 18. és 22. közötti Milánói Design Héten. A párnák a rendezvény partnere, a Breitling svájci óragyártó helyi boltjában tekinthetők meg, és a műhely honlapján is megvásárolhatók – írja a FreeDee blog.

A kollekció egyrészt a biológiai sokszínűség dicsérete, másrészt kiemeli a gombák a diverzitásban betöltött szerepét. Ezek az élőlények ugyanis kulcsfontosságúak a természetes regenerálódási folyamatban, a földi ökoszisztémák fenntartásában.

Az Atelier des Refusés és a Stratasys egyaránt a fenntarthatóság, a fenntartható fejlődés elkötelezettje. A milánói műhely küldetésének tartja a hulladék fogalmának újradefiniálását, amelyet kiváló minőségű szövetekből készített látványos párnák szemléltetnek.

A műhely közölte, hogy az egyediség azért munkásságuk kulcsszava, mert a tömegtermelésről és a mennyiségi szempontok túlhajszolásáról a mívességre és a korlátozott példányszámra fektetik a hangsúlyt.  Tevékenységükön túlmutató értéket, a szépség egyik meghatározását, az egyedi identitást, valamint a biológiai sokszínűséget, mint sok egyediség kombinációját promótálják vele.

A Stratasys-szel között partnerség „szerelem első látásra” volt számukra, mert a csúcstechnológiában vezető pozíciót betöltő vállalattal való együttműködés lehetővé tette, hogy munkáik még különlegesebbek legyenek, és mindezt alapértékeik, az egyediség és zéró hulladék elv megvalósításával tehették meg – hangsúlyozzák.

Ismét beigazolódott, hogy a 3D nyomtatatás fenntartható, egyedi és kiváló minőségű darabok előállítását teszi lehetővé. A műhely vezető textilcégekkel működik együtt, az alapanyag bársony szöveteket ezúttal a C&C Milano és Christian Fischbacher szolgáltatta. Krédójuk része a hulladékanyagok vagy a kereskedelmi használatra túl kicsi szövetek újrahasznosítása is, amellyel a körkörös gazdaság (circular economy) elveit ültetik át a gyakorlatba.

FreeDee blog

 

- Hirdetés -

Sign&Display