A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Nyomtatók, amelyek vállalkozásunkkal együtt növekednek

Az Unimark nyílt napjain első alkalommal mutatkozott be Magyarországon a swissQprint. Az érdeklődők működés közben ismerhették meg nyomtatójukat, a cégről és termékfejlesztési filozófiájukról pedig Ingo De Cillia, a swissQprint termékmenedzsere tartott prezentációjából tudhattunk meg többet. Mi ennél is többre voltunk kíváncsiak, kérdéseinket egy személyes interjú keretében tehettük fel.

S&D: Nagyon érdekes volt a nyílt napon tartott prezentációja és cégük filozófiája, miszerint nyomtatóikat teljes mértékben Európában, azon belül is Svájcban gyártják, ami egyáltalán nem jellemző a kínai és ázsiai trendek miatt.

Ingo De Cillia: Ez abszolút így van. A cégünkben nagy mennyiségű tudás koncentrálódik, hiszen alapítóink egytől egyig mérnökök. A dolgozóink nagy része pedig a gyárunk környékéről származik, jól ismerjük egymást, így a cégünk egy szoros és közvetlen kapcsolati rendszeren alapul, amelynek legfontosabb jellemzője a minőség.
Mindannyian arra törekszünk, hogy a lehető legjobb minőségű termékeket gyártsuk – tulajdonképpen ez alapozta meg hírnevünket a piacon. A cég rengeteget invesztált és invesztál jelenleg is a gyár fejlesztésébe, tehát továbbra is abban hiszünk, hogy az európai gyártást képviseljük.

S&D: A magyarországi bemutatkozásuk egyben azt is jelzi, hogy erőteljesen koncentrálnak a középkelet-európai piacra?

Ingo De Cillia: Természetesen. Ezért is támogatjuk disztribútorunkat, a Spandex-et, hogy minél erőteljesebben jelenjen meg a magyar piacon. Egyre több országban vagyunk jelen, emellett egyre több iparágban is. Ezek közül kiemelkedően fontos a Sign iparág, de rengeteg partnerünk van, akik az üvegiparban tevékenykednek, illetve egyre erőteljesebben vagyunk jelen a csomagolás gyártásban – ez utóbbiak inkább az ipari felhasználást képviselik.

S&D: Jól értem, hogy leginkább erre a három fő területre koncentrálnak?

Ingo De Cillia: Igen, ezekben az iparágakban szeretnénk a legnagyobb növekedést elérni. Ezidáig 1050 nyomtatót adtunk el világszerte. Természetesen van olyan partnerünk, aki több gépet is vásárolt. Vevőink nagy része – nagyjából 800 cég e három iparág képviselője.

S&D: A gépeik méretéből és árából fakadóan Önök egy viszonylag szűk piacot céloznak meg, de felfogásom szerint ez az Önök esetében többről szól szimpla értékesítésnél.

Ingo De Cillia: Ez pontosan így van: egyik legfontosabb számunkra egy partnerség kialakítása, amelyben partnereink folyamatosan számíthatnak megbízható szerviz támogatásunkra.

S&D: Idén jelentették meg gépeik legújabb generációját. Kérem beszéljen a piaci fogadtatásról.

Ingo De Cillia: A nagy lépést tavaly tettük meg, amikor a Mercury lámpákat LED-ekre cseréltük le. Az alacsony energiafelhasználásnak és hőkibocsátásnak köszönhetően ugyanis nagyot bővült a megmunkálható alapanyagok köre. Emellett számos mechanikai fejlesztést is végeztünk. Továbbá a gépeink irányító rendszerét is fejlesztettük: a korábbi gépekben 32 bites computer felelt ezért, az új generációs nyomtatóinkban már 64 bites computereket építünk. Komoly fejlesztés még, hogy az új generációs nyomtatókban már fűtött nyomtatófejek vannak – így kiegyensúlyozott termelést tudunk biztosítani átlagos körülmények között éppúgy, mint extrém hidegben. Tervezünk a közel jövőben számos további, ipari szintű fejlesztést is, mint például a robotika opciója.

S&D: Fejlesztéseiket megelőzően kommunikálnak partnereikkel?

Ingo De Cillia: Ez egyértelműen így van. Számos olyan cég van, amelyek már tíz éve swissQprint nyomtatót használnak. Megvették az első generációs gépet, és utána váltottak a második generációra. Aki jellemzően egy alkalommal a mi gépünket vásárolja, az mellettünk teszi le a voksát és nem vált másik márkára. Így ők többek számunkra egyszerű vásárlóknál. Partnerekké válnak, akiknek a gyakorlati tapasztalataira bátran hagyatkozhatunk, amikor az aktuális fejlesztéseinket végezzük. És úgy gondolom, ez a lehető legjobb visszajelzés számunkra termékeink és szolgáltatásaink minőségét illetően.

S&D: Mit gondol a magyar piacról?

Ingo De Cillia: Ez a piac erőteljes növekedésben van. Jelenleg egy partnerünk van Magyarországon, a veszprémi OOK-Press személyében, de bízunk benne, hogy ez a helyzet a jövőben változik és egyre több cég lesz nyitott a velünk való együttműködésre.

S&D: Tapasztalatom szerint sok cég ijed meg a swissQprint árszínvonalától. Úgy gondolják, egy ilyen mértékű beruházást nem engedhetnek meg maguknak.

Ingo De Cillia: Ez talán nem meglepetés, mert a cégek más, jól ismert márkákkal ellentétben nem ismernek minket. Ezért is fektetünk egyre nagyobb hangsúlyt marketing kommunikációnkra, és ezért akarunk részt venni a magyarországi SignExpo kiállításon is, hiszen más egy gépről hallomás útján ítélkezni és más, ha működés közben látjuk és beszélgethetünk róla. A pontos árainkat sokan nem is ismerik. De az ár önmagában csak egy dolog. Egy másik nézőpont, ha megvásárolok egy swissQprint nyomdagépet, akkor azt az elkövetkező tíz évben használhatom, így az a gépberuházás már hosszú távra oszlik el, miközben a nyomdagépem folyamatos, kiegyensúlyozott, minőségi gyártás lehetőségét biztosítja számomra. A gépeink nagy előnye a minőség mellett, moduláris felépítésűek. Ha tehát egy vállalkozás megvásárol egy alap felszereltségű gépet, akkor nem kell megragadnia annál. Ahogy a vállalkozásunk növekszik, a nyomdagépünk annak ütemével összhangban fejleszthető és építhető tovább.

S&D: Elhanyagolhatatlanul fontos tényező még a minőség. Hiszen ha minőségi termékeket gyártunk, akkor azokat nagyobb árréssel tudjuk eladni is.

Ingo De Cillia: Ez abszolút így van, és úgy látom minden piacon egyre több cég van, aki megérti, hogy a minőség által tud kiemelkedni a versenytársai közül és tud nyerő pozícióba kerülni a piaci versenyben. A minőség tekintetében pedig bizton számíthatnak a swissQprint nyomtatóira!

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display