A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Nyomtasd ki, Készítsd el, Viseld

A FESPA tavaly Berlinben indított Print Make Wear kezdeményezése, amely a digitális direkt textil nyomtatás teljes munkafolyamatát, illetve az abban rejlő rengeteg kreatív lehetőséget hivatott bemutatni, idén dupla méretű kiállítási területen jelentkezik – köszönhetően a látogatók pozitív visszajelzéseinek.

A Print Make Wear – azaz a Nyomtasd ki, Készítsd el, Viseld hívószavak alapján a kiállítás élő bemutató keretében veszi sorra a textilnyomtatás munkafolyamatának minden egyes lépését, amely a tervezéssel, a megfelelő design kiválasztásával, illetve a prepress feladatokkal indul, majd a nyomtatással, az elkészült nyomat szárításával, kivágásával, varrásával, díszítésével folytatódik, majd végül a kész termék csomagolásával és bolti kihelyezésével zárul. Az idei müncheni FESPA kiállításon nagyobb helyen, még átfogóbb formában mutatják be a textil nyomtatási technológia megoldásait és az általa gyártható termékeket, illetve egy színpadon divatbemutatókra, prezentációkra és vitabeszélgetésekre egyaránt sor kerül A látogatói élményt tovább növeli a két különféle vezetett túra – amelyből az egyik a direkt textil nyomtatás gyártási folyamatára, a másik pedig a tekercses nyomtatásra koncentrál a látogatók igényeinek megfelelően.

A Print Make Wear 2019 kiállításon bemutatott technológiák között megtalálható lesz a direkt textil nyomtatás, illetve a szitanyomás – automata és manuális megoldásokkal egyaránt – vizesbázisú festékek felhasználásával. A tekercses digitális technológiai megoldások között megismerkedhetünk a festékszublimációval, illetve további tehnológiákkal, mindezt pedig az Adobe, Adelco, EFI, HP, Mimaki, Vastex MagnaColours, Easiway és Premier Textiles márkák támogatásával.

A Print Make Wear kiállításon gyártásra kerülő modellek nagyon erőteljes, exkluzív design-ja, éppúgy, mint a Printeriors lakberendezési tematikájú kiállítási szekció tárgyai, az ’Elemek’ témakört testesítik meg a ’Természet által inspirálva – nyomtatással megvalósítva’ mottó jegyében. E koncepciót a kizárólag a FESPA részére alkotta meg Jasper Goodall fotográfus és illusztrátor. A FESPA szintén együttműködik a fiatal divattervező Aminah Hamzaouival, aki a tekercses nyomtatókkal készülő textíliák desgin-ját tervezi meg.

A FESPA rendezvényigazgatója, Duncan MacOwan elmondta: „A független piackutatások és a látogatói visszajelzések évről évre megerősítik a textilnyomtatás iránt mutatkozó egyre nagyobb érdeklődést, míg saját 2018-as FESPA felmérésünk azt mutatta ki, hogy a sportfelszerelések és a fast fashion termékek produkálják a legdinamikusabb fejlődést a szakmai közösségünkben. A tavaly első alkalommal megrendezésre került Print Make Wear kiállítási szekciót követő reakció elképesztően pozitív volt – hiszen több mint 2.000 látogató vett részt szakértők által vezetett túráinkon. Azáltal, hogy az idei müncheni kiállításon megnöveljük az erre a tematikára szánt területet, sokkal kényelmesebben tudjuk fogadni az ide érkező látogatókat, gazdagabb és átfogóbb tapasztalatot és élményt tudunk kínálni számukra, és magasabb szintre tudjuk emelni az oktatási programunkat. Meg vagyunk győződve arról, hogy az ide látogatók – függetlenül a textilnyomtatási szakmai tudásuktól, illetve befektetési terveiktől, az idei Print Make Wear-t követően nagyobb rálátást nyernek a gyártás optimalizálásáról, a fenntarthatóság fejlesztéséről és arról, miként növelhetik profitjukat.”

A Print Make Wear kiállítás ingyenesen látogatható a FESPA, illetve a vele egyidőben megrendezésre kerülő Európai Sign Expo regisztrált látogatói számára. A vezetett szakmai túrákra az alábbi linken jelentkezhetnek az érdeklődők: https://www. fespaglobalprintexpo.com/features/ print-make-wear/print-make-weartours. Ez a kiállítási szekció része a FESPA ingyenes oktatási programjának, amely magában foglalja az új L*A*B* színmenedzsment bemutatót és konferenciát, a Printeriors kiállítást, illetve egy átfogó szeminárium programot, amelynek a kiállítás ’Trend Theatre’ terme ad majd otthont. A Print Make Wear kiállításról további információ található a www. fespaglobalprintexpo.com/features/ print-make-wear weboldalon.

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display