A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Nyomdaipar és környezetvédelem? A lehetetlen nem létezik!

A szeptember globális szinten a környezetvédelem jegyében telt. Nálunk, az Eurojet Hungária Kft-nél is kiemelt figyelmet szenteltünk a fenntarthatóságnak.

Az elmúlt években egyre hangsúlyosabb szerepet kap a környezetvédelem, egyre több vállalat veszi ki részét a fenntartható gazdálkodásból, alakítja át működését környezetvédelmi elvek mentén, és egyre több partnerétől is várja el ezt. Erőfeszítéseiket rangos díjakkal és kitüntetésekkel díjazzák.

De térjünk is ki arra, mit jelent a szakmánkban az, hogy környezetbarát, és mitől öko egy alapanyag?

  • nem tartalmaz műanyagot (klór, szén, etilén – PVC), BPA-t, ezáltal nem terheli a környezetet
  • összetétele tartalmaz papírt, újrahasznosított papírt, textilt, vagy újrahasznosított műanyagot.
  • olyan alapanyag, aminek tulajdonságai révén a termék újrahasznosítható, ezáltal nem kerül bele a hulladékgazdálkodásba
  • olyan vegyülettől mentes, ami kifejezetten káros: pl. APEA (mérgező felületaktív anyag), vagy GBL (folyékony ecstasy-nak is hívják)

Milyen anyagokat tudunk alkalmazni az újrahasznosítás jegyében?

Polipropilén (PP) – egyszerű alternatív környezetkímélő megoldás, alapvetően a benzinipar mellékterméke, leginkább PVC helyettesítésére használják.

Poliészter (PET) – hőre lágyuló gyanta. Legszélesebb körben ezt alkalmazzák, élelmiszeriparban, folyadék tárolására, de a ruhaiparban és különféle alapanyag gyártásban is jelentős szerepet képvisel.

Papír – megújuló nyersanyag, amely ökológiailag is fenntartható, amennyiben igazoltan felelős gazdálkodásból származik.

Textil – a PVC tartalmú alapanyagok kiváltása textillel is lehetséges.

A termékek egyre bővülő palettájának köszönhetően a rendelkezésre álló alapanyagokat már környezetbarát megoldással is tudjuk pótolni, és a korábbi alapanyagokhoz képest tapasztalt árkülönbözet is egyre inkább csökken, így egyre szélesebb körben tudnak ezek elterjedni.

Megalkottunk egy komplett portfóliót, amiben kizárólag környezetbarát alapanyagok találhatóak.
A kínálatban találunk tapétát, lamináló fóliát, ponyvát, textilt, de üvegdekorációs és padlógrafika fólia, roll up film és bútorfólia is szerepel a kínálatban.

TOVÁBB A PORTFÓLIÓRA

Eddig azt hittük, a környezetvédelem egy távoli jövőkép a nyomdák számára, de egy határozott ideje az a trend látható, hogy a változás szele elérte a nyomdaipart is, a bolygó védelme iránti elkötelezettség már itt is új innovációk felé tereli a gyártókat.

KATTINTS ÉS TEKINTSD MEG A TERMÉKEKET!

eurojet

- Hirdetés -

Sign&Display