A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Napfénnyel spórol áramot az új kijelző

Az amerikai gyártó szerint 95 százalékos energiamegtakarítást is el lehet érni a reflektív LCD-kijelzőkkel, amelyek akkor a leggazdaságosabbak és legfényesebbek, amikor közvetlenül rájuk tűz a nap. A hagyományos készülékeknél ez fordítva működik: erős természetes fényben fogyasztják a legtöbb áramot, hiszen emelni kell a fényerősségen, hogy látszódjon a kivetített tartalom.

A különleges technológia a New Vision Display portfóliójába tartozó Sun Vision Displaytől érkezett. Az illinoisi vállalat reflektív kijelzői mindössze öt wattos fogyasztással működnek, az LCD-réteg alá helyezett tükörnek köszönhetően, amely a néző felé sugározza vissza a beérkező napfényt, és ezzel tulajdonképpen segít a tartalom élénkebb megjelenítésében.

„Minél több a fény, annál jobban néz ki, így a termékmegjelenítés bármilyen szabadtéri, forgalmas helyszínen lehetségessé válik”, emelte ki David Sexauer termékfejlesztési igazgató (képünkön), amikor a terméket a hagyományos kijelzőkhöz hasonlította. „A megszokott készülékeknek rengeteg energiájába kerül, hogy harcba szálljanak a napfénnyel, de a mi eszközünk csak egy csipetnyit használ a megfelelő háttérvilágításhoz.”

A Sun Vision Display kijelzői 1920×1080-as, vagyis full HD felbontással, mindössze öt wattos energiafogyasztással kerültek piacra, és 32, 43, 55 vagy egyedi igény esetén még nagyobb méretben is rendelhetők.

Gábor János, Sign&Display

Forrás, fotó és videó: SignLink, Sun Vision Display

- Hirdetés -

Sign&Display