A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Nagyléptékű fejlesztések a Ricoh-nál

A Ricoh idén év elején bemutatott fejlődési stratégiájának egyik fontos állomásaként novemberben bejelentették: megvásárolják a színkezelő szoftverek területén piacvezető német ColorGATEet. Tavaly ősszel bemutatták első UV síkágyas nyomtatójukat, idén októberben pedig újabb Latex nyomtatókat hoztak a piacra, kifejezetten a sign and display gyártók számára

’Ignite’ – azaz lángra lobban
A Ricoh idén februárban mutatta be három szakaszból álló fejlődési stratégiáját a nagyközönség számára.
A 2018-2020 közötti időszakot az ’újjáéledés’ címszó alatt fémjelző program ezen stádiumában a vállalatcsoport erősségeinek kihangsúlyozása, illetve végrehajtási képességeik finomítása a legfontosabb cél. A 20192020-ra kijelölt szakaszban az ’ignite’ – avagy lángra lobbant címszó alatt kiemelten magas célokat tűznek a vállalatcsoport elé – mindezt a növekedés érdekében. A 2023-as évre pedig a ’felszállás’ címszó alatt nem kisebb a cél, mint az addig elért fejlődés hosszú távú fenntarthatósága, illetve további előre lépések elérése.

ColorGATE Digital felvásárlás
A fenti fejlődési stratégia elemeként a Ricoh november közepén bejelentette: felvásárolja a ColorGATE Digital Output Solutions GmbH-t, amely a nyomdai iparág vezető szoftvergyártója, különös kompetenciával a színkezelő rendszerek területén. A november végére lezáruló felvásárlás egyértelműen a Ricoh nyomdai üzletágának növekedését és fejlődését szolgálja.
Az 1997-ben alapított, hannoveri székhelyű ColorGATE immár több mint húsz éve áll a nyomdaipar szolgálatában, a szélesformátumú és az ipari nyomdai szektorok számára fejlesztett szoftver megoldásaival. Széles vevői köre által a ColorGATE piacvezető Európában az ipari nyomtatás területén. Egyedülálló színkezelő rendszere kiválóan támogatja a rengeteg alapanyagra történő nyomtatási és dekorációs feladatokat a csomagolási, padló és faldekorációs, textil és signage gyártás területén. A gyártó piacvezető a teljesítményre optimalizált színkezelő és workflow szoftverek szegmensében, amelyek kifejezetten alkalmasak a nagy léptékben fejlődő dekorációs és textil nyomtatási területek automatizálására és szabványosítására.
Ipari nyomtatási üzletágának fejlesztése céljából a Ricoh nemrég alapította meg globális IP technológiai, illetve globális IP marketing központjait.
Nagy jelentőséggel bír, hogy mindkét központ Európában található, amely egyre inkább az ipari nyomtatási üzletág inkubációs központjává válik. E fejlesztések a legmodernebb technológiákhoz való hozzáférés mellett a piaci igények iránti nagyobb érzékenységet egyaránt lehetővé teszik a Ricoh vállalatcsoport számára. A két központ marketing, stratégiai tervezési és üzlet-, illetve termékfejlesztési lehetőségeket biztosít a Ricoh globális partnerei által.


Peter Williams, a Ricoh Kereskedelmi- és Ipari nyomtatási üzletágáért felelős alelnöke elmondta: „A ColorGATE saját fejlesztésű szoftver technológiáit kombinálva ipari nyomdagépeinkkel, a Ricoh immár képes lesz a pre-presstől egészen a nyomdai utómunkákig – a teljes munkafolyamatot lefedő megoldásokat biztosítani partnerei számára. Ez a felvásárlás lehetővé teszi a ColorGATE számára az ipari nyomtatási területen történő további terjeszkedését, illetve megerősítse globális jelenlétét, együtt ugyanis méginkább képesek leszünk támogatni ügyfeleinket abban, hogy felgyorsítsák az analógról digitális technológiára történő átállásukat.”
Thomas Kirschner, a ColorGATE társalapítója, aki továbbra is a cég ügyvezető igazgatói pozícióját tölti be, elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Ricoh cégünket választotta, és ezáltal hozzájárulhatunk erőteljes jövőbeli növekedési stratégiájuk megvalósításához – mindemellett pedig továbbra is kiszolgálhatjuk remekül kiépített vásárlói körünket.”

UV síkágyas nyomtató
A Ricoh tavaly ősszel mutatta be az ipari szintű dekorációs nyomtatási feladatokra fejlesztett, első UV síkágyas nyomtatóját, amely hamarosan a magyar piacon is elérhető lesz. A termékek testreszabhatósága, kisebb gyártási sorozatok rugalmas kezelése, illetve a nyomtatható alapanyagok szélesebb köre – az ipari nyomtatással foglalkozó cégek ezen igényeit mind ellátja a Ricoh Pro T7210 – a Ricoh első UV síkágyas nyomtatója.
Az ipari nyomtatási feladatokra optimalizált Pro T7210 kiváló nyomatminősége mellett nagy termelékenységet is garantál, mindezt sztenderd módban 50 m2/óra, gyors nyomtatási módban pedig 100 m2/óra sebesség mellett. Széles alkalmazási köre az ipari nyomtatáson belül a dekorációs és építési anyagok nyomtatására koncentrál, kiváltképp a merev és nehéz anyagok, így üveg, fa, alumínium kompozit és fém felületek nyomtatására alkalmas.
„A Ricoh Pro T7210 élen jár egyre szélesedő termékkínálatunkban, amellyel még több innovációt hozunk a tintasugaras nyomtatás területére. A készülék természetesen a Ricoh saját fejlesztésű tintasugaras nyomtatófejeit tartalmazza, és remek lehetőséget biztosít felhasználói számára, hogy új üzleti területeket hódítsanak meg ezen a gyorsan fejlődő piacon.” – mondta Graham Kennedy, a Ricoh Europe kereskedelmi és ipari üzletágának tintasugaras szegmenséért felelős vezetője a gép megjelenésekor.
A T7210-es nyomdagép a Ricoh saját fejlesztésű képfeldolgozó rendszerét alkalmazza, illetve 12 db robosztus Ricoh MH54-es ipari nyomtatófejjel van felszerelve, amelyek kiváló festék kilövellést és megbízhatóságot garantálnak, a Ricoh saját fejlesztésű UV festékére optimalizálva, amely kiváló tapadó képességgel bír a merev ipari alapanyagok széles választékára.
A Pro T7210 maximális nyomtatási szélessége 2,1 x 3,2 méter, és képes egyetlen tábla, vagy több kisebb panel nyomtatására, 110 mm vastagságig. Mindezek által felhasználói, az alapanyagok nagyon széles választékára képesek kiváló minőségű nyomatokat készíteni.

Új generációs latex tekercses nyomtatók!
Az idei berlini FESPA kiállításon még csak ízelítőt adtak belőle, október végén viszont már be is mutatták a Ricoh új generációs latex, tekercses nyomtatóit. A Ricoh Pro L5130 és L5160 nyomtatók megbízható és sokoldalú megoldást kínálnak a sign and display gyártók számára. A várhatóan 2019. év elejétől rendelhető Pro L5130 és L5160 kültéri sztenderd üzemmódban 44 m2/óra, míg beltéri sztenderd üzemmódban 25 m2/óra nyomtatási sebességre képes. A nyomtatókkal gyártható maximális felbontás 1.200 x 1.200 dpi, emellett a gépek további előnye automatikus karbantartási funkciójuk, a Ricoh ’Greenguard’ minősítéssel ellátott latex festékei, illetve a Ricoh ipari nyomtatófejei.  Mindkét modell elérhető CMYK vagy CMYK plusz fehér konstrukcióval, maximális nyomatszélességük pedig 163 cm.
A két új nyomtatót részletesen mutatjuk be lapunk következő számában! Amennyiben érdekli Önt bármely gép demója, vegye fel a kapcsolatot kollégánkkal, és egyeztessen velünk egy találkozót!

Elérhetőségeink:
Ricoh Hungary Kft., Mühl Balázs – nyomdai üzletág vezető
Telefon: +36.30.370.8875
E-mail: balazs.muhl@ricoh.hu
Weboldal: www.ricoh.hu

- Hirdetés -

Sign&Display