A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Minőségi DTF nyomtatás elérhető áron

A Signdepot Europe Kft. webinárján bemutatták az asztali, illetve a tekercses DTF (Direct to Foil – ami közvetlenül a fóliára történő nyomtatást jelenti) nyomtatóik típusait, előnyeit és hátrányait. E két felhasználási terület lefedi a DTF nyomtatási piac jelentős részét, hiszen a kisebb asztali berendezések az induló vállalkozások számára kínálnak kiváló alternatívát, míg a lényegesen produktívabb tekercses változattal folyamatos megrendelések teljesíthetők.  Az online eseményen a technológia alapjait mutatták be a vállalat munkatársai.

Ezek a kellékek szükségesek a DTF nyomtatáshoz

„Ahhoz, hogy DTF technológiával nyomtassunk, a legfontosabb kellék a tintasugaras asztali vagy széles formátumú nyomtató” – mutatja be a lényeges kellékeket Baranyi Ferenc, a Signdepot Europe Kft.-nél a DTF technológiák és a transzfertechnológiák projektfelelőse. „Termékpalettánkon megtalálható az OPTIJET A3+, amely tökéletes belépőt jelent azoknak, akik textilre kívánnak tartós, felvasalható nyomatokat gyártani. Az ipari szintű igényekre – magas minőség és tartósság – pedig az Audley DTF tekercses nyomtatónkat ajánljuk.”

A DTF technológia másik elengedhetetlen eleme a vízbázisú, pigmentes festék. A megfelelő minőség megtartásához viszont figyelmet kell szentelni tárolás esetén, illetve a betöltést követően annak, hogy cirkulálódjon, azaz célszerű az előbbi esetben időnként felrázni, míg az utóbbinál az anyag kavarását biztosítani.

A fólia szintén kiemelt szereppel bír a DTF nyomtatás esetében. A használatos pet (polietilén-poli-teraflalát) anyagok kínálatában megkülönböztetünk egy- vagy kétoldalas, valamint tekercses és íves fóliákat. Ezek különböző vastagságban kaphatók, 75, 90 és 100 mikronos kivitelben, kiválasztásuk festék- és porfüggő.

Végül, de nem utolsó sorban ragasztópor szükséges a DTF nyomtatáshoz, amely a szitanyomáshoz hasonlóan összekötő anyagot jelent a textília és a fólia között. A folyamat során a fóliára nyomott felületre kerül rá a ragasztópor. A por hőkezeléssel vihető fel asztali kiegészítővel, vagy nagy formátum esetében automata módon.

Korlátok nélkül – anyagok és színek széles választéka

„Óriási előnye a DTF technológiának, hogy nem korlátozódik kizárólag pamutra” – hangsúlyozza Baranyi Ferenc. „A DTG (Direct to Garment) nyomtatás során közvetlenül a célfelületre vihetjük fel a kívánt grafikát, ám ezeknél akár hosszas előkészületekkel kell számolnunk, illetve behatárolódunk bizonyos anyagokra. A DTF másrészt a színvilág széles palettáját képes magas, akár fotóminőségben nyomtatni.”

Ami nélkül a DTF is „szegényebb”

A Signdepot minden esetben az ügyfelek teljes körű kiszolgálására törekszik. A CADLINK szoftver professzionális keretet biztosít a felhasználók számára. Az alkalmazást kifejezetten a DTF technológiára fejlesztették ki, a megoldás pedig egyszerű kezelhetőséget biztosít, valamint több berendezést is működtethetünk általa.

Részletesen a gépekről

OPTIJET A3+. A nyomtatórendszer kiváló lehetőséget teremt a kezdő vállalkozók részére. Segítségével fehér, színes vagy fekete textilekre is alkalmas felvasalható nyomatokat gyárthatunk. Pamut, műszálas és kevert szálas anyagokat egyaránt képes kezelni. Ez a berendezés rendelkezik festékkeringető rendszerrel, amely elősegíti a festék beszáradásának elkerülését.

Audley. Ez a tekercses nyomtató két darab Epson i3200 nyomtatófejet tartalmaz, amellyel kifogástalanul kompatibilis az Audley DTF festék. A 60 centiméteres szélesség tökéletesen optimális a PET filmtekercs vastagságához. A berendezés balancerhengeres adagolóval rendelkezik, amely biztosítja a konzisztens adagolást. A nyomtató felületén vákuumasztal, valamint elő- és utófűtő segíti a DTF festék tökéletes tapadását.

„A DTF technológia ötvözi a szitanyomásnál már megismert előnyöket” – magyarázza Bakó Richárd, a Signdepot Europe Kft. UV- és pólónyomtatás termékfelelőse. „A rendszer több elemből válik teljessé: speciális festék, hordozómédium és ragasztópor kapcsolata teszi a piacon megkerülhetetlenné. A DTF nyomtatás során egyetlen gép felhasználásával valósulhat meg a fehér, színes és fekete textilek, valamint pamut, poliészter, illetve kevert szálas anyagok nyomtatása.”

Az ügyfél mindig az első

„Számunkra az ügyfelek teljes körű kiszolgálása a legfontosabb” – foglalja össze Szabó Zsombor, a Signdepot Europe Kft. ügyvezetője. „A DTF nyomtatóinkhoz minden esetben biztosítjuk a hozzá leginkább illő CADLINK szoftvert. Az ügyfeleink így jogtisztán juthatnak a hardverrel teljes mértékben kompatibilis megoldáshoz, amellyel kényelmesebben és gyorsabban dolgozhatnak. Vállalatunk a gépek installációját követően sem engedi el a partnerei kezét, tanácsadással, szervizzel és rendelkezésre állással biztosítjuk, hogy a lehető legproduktívabban használhassák ki a tőlünk vásárolt termékeket.”

Nyomtató
Model S2070-3
Nyomtató fej 2db Epson I3200-A1 ( CMYK + WWWW)
Szoftver CADLINK Digital Factory v10 DTF
Színek 1.fej – CMYK  \  2.fej – White
Festék tartály 1liter/szín
Max. Nyomtatási sebesség 13m2/óra (4pass)
max. Nyomtatási szélesség 60cm
Tápellátás 230V 50/60hz
Szárítás Infra lámpa és ventillátorok
Média adagolás Automata alapanyag feszítő rendszer
Média leszorítás Beépített, állítható vákuum
Fűtés Első és hátsó fűtés
Nyomtatható alapanyag PET film
Festék adagolás Folyamatos tintaellátás
Festék keverés Festék cirkuláló rendszer
Méret 1700mm(W) x 800mm(D) x 1460mm(H)
Súly 172kg
Porozó/Hőkezelő
Model DF-700
Fűtés típusa Infra sugárzó
Fűtés szabályozás Állítható hő és sebesség
Tápellátás 230V 50/60hz
Áramfelvétel 4000W
Por adagolás Automata – állítható
Rázás Automata – állítható
Por leválasztás Elektrosztatikus felesleg leválasztás
Szárítás Ventilátor
Légszűrés Levegő szűrő és elszívó
Média gyűjtés Automata felcsévélő rendszer
Méret 1750x950x1335mm
Súly 174kg

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display