A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Minden szegmenst lefedő, bőséges kínálat a vizuális kommunikáció (VISCOM) területén

Az Europapier története régre nyúlik vissza. Az anyavállalatot 1971-ben alapították, a magyar társaságot pedig 20 évvel később, 1991-ben hozták létre. Az első nyugati papírkereskedelmi vállalatként először vetette meg a lábát a kelet-európai piacon a hazánkban található telephelyével. Ekkoriban a nyomdai és irodai papírtermékekre került a fókusz. A VISCOM – azaz vizuális kommunikáció – üzletágat 2015-ben indította a vállalat. Cikkünkben összefog­laljuk a jeldekorációs és reklámipari terület fejlődését, melyben Iszprávnik Péter, az Europapier Budapest Kft. VISCOM értékesítési vezetője volt segítségünkre.

Az Europapier a VISCOM üzletágában jólismert márká­kat forgalmaz, amelyek közül a legnagyobbak az Avery Dennison, a Mactac, a Continental az Aslan, a Poli-Tape és a Siser. Emellett az egyik leghangsúlyosabb brand, amit Magyarországon kizárólagosan forgalmaznak, az a Metamark – Nagy-Britannia piacvezető gyártója –, amely egy teljes termékportfóliót foglal magába. Ez utóbbit nagy formátumú nyomtatható, illetve vágha­tó plotter anyagok alkotják, kezdve a monomertől, a polimeren keresztül az öntött 3D fóliákig. Kiemelésük azért fontos, mert csúcsminőséget képviselnek, újdon­ságnak számítanak a magyar piacon és ár-érték arány­ban az egyik legjobb döntésnek bizonyulnak.

METAMARK – CSÚCSMINŐSÉG AZ AUTÓDEKORÁCIÓBAN IS

„Az autódekorációs fóliák hazai piacán új és üde szín­foltot jelentenek a Matemark különböző fóliái, me­lyeket Magyarországon az Europapier forgalmaz” – magyarázza Iszprávnik Péter. „Külön ki kell emelni a MetaCast öntött nyomtatható fóliákat és laminálókat, melyek elérhető legnagyobb szélessége nem a töb­bi gyártónál szokásos 152, hanem 160cm, ami jóval rugalmasabb anyag kiosztást biztosít a +8 cm által!” A hazai autófóliázók körében szintén nagyon ked­veltek a széles színskálával rendelkező, mikro-légcsa­tornás, újra pozícionálható Metamark Color Change Metaglide Wrapping Film fóliák. És hogy teljes legyen a kínálat, a Metamark különféle védőfóliákat is kínál a dekorfóliák mellett a gépjárművekhez, melyek megfe­lelő védelmet biztosítanak a kavicsfelverődés, madárü­rülék és egyéb mindennapos behatások, mint például a mosás, por és egyéb fizikai impulzusok ellen.

Az autó dekorálás és karosszéria védelem rendkívül népszerű téma, egyre több vállalkozás épül erre a szegmensre. A dekoratőrök magas árfekvésű anya­gokkal dolgoznak nagy értékű, sokszor luxus jármű­veken, hogy egyedivé, különlegessé varázsolják őket hosszú évekre. Éppen ezért kiemelten fontos a felhasz­nálók edukációja a felhasznált anyagokról.

„A piacon megtalálható öntött autófóliák anyagössze­tétele eltér egymástól, emiatt eltérő módon (például más elő-vagy után-melegítési hőfok, más nyújthatósá­gi % stb.) kell felhelyezni is őket és éppen ezért tart minden nevesebb gyártó tréningeket. Ha egy adott szakember úgy kezd el dolgozni egy autófóliával, hogy kizárólag a tapasztalataira hagyatkozik és nem veszi figyelembe az applikációs utasításokat, komoly prob­lémákba ütközhet, a kritikus helyeken leválhat a fólia a járműről” – hangsúlyozza Iszprávnik Péter.

Éppen ezért az Europapier nagy hangsúlyt helyez a Matemark termékekkel kapcsolatos képzésre. Partne­rei számára online is elérhetőek a Metamark autófó­liák adatlapjai, a különféle igazolások és a vonatkozó felrakási utasítások.

Emellett rendszeres workshopok és képzések megtar­tásával biztosítják a szakszerű ismeretek elsajátítását.

MYMEDIA: SAJÁT MÁRKA, 100 SZÁZALÉK CSÚCSMINŐSÉG

Az Europapier saját márkás termékei a myMEDIA név alatt futnak. Kínálatukban a teljesség igénye nélkül megtalálhatók a különböző élettartamú nyomtatható fóliák és laminálók, plakát- és fotópapírok, művészi vásznak, roll-up filmek, ponyvák, padló-, fal- és üveg dekorációs fóliák. Ezeket az anyagokat jellemzően eu­rópai gyártóktól vásárolják, összeválogatásuknál arra törekedtek, hogy kiváló ár-érték arányt képviseljenek és egy kedvező árú opciót kínáljanak az önálló márkás termékek mellett. A myMEDIA termékekből folyama­tos készletet biztosít budapesti raktárában a magyar­országi cég.

MAGYARORSZÁGON SZÁMOS SZEGMENSBEN ERŐS AZ EUROPAPIER

„Magyarországon a nagyformátumú anyagok mellett a textildekorációra helyezzük a fő hangsúlyt. A nyom­tatható-vasalható és a vágható-vasalható anyagok te­rületén a Poli-Tape és a Siser márkákat forgalmazzuk, amelyek piacvezetők ebben a szegmensben” – részle­tezi Iszprávnik Péter.

Az Europapier itthon jelenleg négyfős csapattal fog­lalkozik a VISCOM üzletághoz tartozó termékek érté­kesítésével. A hazai dekoros vállalkozások a területi képviselőkön túl az Europapier magyar weboldalán (www.europapier.hu) és az anyavállalat VISCOM ol­dalán (www.europapier-werbetechnik.at) is renge­teg hasznos információhoz, különféle termékismer­tetőkhöz, adatlapokhoz juthatnak hozzá. A magyar weboldal – ahonnan a teljes VISCOM-os katalógus is letölthető www.europapier.hu/Szolgaltatas/Letol­tesek – folyamatosan bővül, illetve heteken belül elindul az új online áruház is, mellyel tovább bővíti szolgálattásai körét a cég.

STABIL RAKTÁRKÉSZLET, RUGALMAS ÉS GYORS KISZÁLLÍTÁS

A VISCOM üzletág budapesti raktárkészletet folyama­tosan bővíti az Europapier, de a vásárlók számára szin­tén elérhető a bécsi központ raktárkészlete – ahol még szélesebb a kínálat. A budapesti raktárból a főváros te­rületén délelőtt 11-ig leadott rendelés esetén aznapra, 11 után másnapra, míg vidékre másnapra vállalja az Europapier a kiszállítást. A bécsi raktárból jellemzően a rendelés leadását követő 2 napon belül történik meg a kiszállítás a vevőkhöz.

A vásárlóknak lehetősége van (előzetes egyeztetés után) személyes átvételre és helyben történő fizetésre is a cég XIII. kerületi Cash&Carry üzletében. A vevők számára itt elérhetők az Europapier nyomdai-, office-és higi-üzletágának termékei is.

Újdonság az Europapier-nál a „Sample Book” nevű ki­advány, melyben összegyűjtötték a forgalmazott nagy­formátumú anyagok termékmintáit. Az ügyfelekhez kihelyezett termékminták segítségével a dekoratőrök könnyedén ki tudják választani az alapanyagot, melyre az adott munkánál szükségük van.

A VISCOM termékek katalógusa, mely rendkívül bő vá­lasztékot kínál az érdeklődőknek, letölthető PDF formá­tumban az Europapier weboldaláról (www.europapier.hu/Szolgaltatas/Letoltesek). A katalógusban minden­féle igényre találhatók megfelelő alapanyagok, megol­dást kínálva a dekorációs szakemberek számára.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display