A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Mimaki UJF tárgynyomtatók a Monafadesign-nál

A tárgynyomtató a versenyképesség kulcsa

Monori László 2018-ban kezdte a direkt tárgynyomtatást az első Mimaki UJF-3042 FX gépével, azóta az üzletépí­tési sikereiknek köszönhetően két új géppel bővítették kapacitásaikat. A Monafadesign manufaktúra saját tervezésű és készí­tésű fa dekorációkat forgalmaz, kizárólag viszonteladó partnerei számára. Színes fa-és akril üzenőtáblákat, dekorációs táblákat és virágkötészeti kiegészítőket gyártanak. Termékeik direkt nyomtatással és lézeres vágással készülnek.

AZ ELSŐ TÁRGYNYOMTATÓ

A Monafadesign lézeres gravírozással foglalkozott, de a tulajdonosok, Angéla és László felismerték a színes, részletgazdag grafikákban rejlő lehetőséget. Először partnert kerestek a nyomtatási munkákra, de végül 2018-ban megvásárolták első gépüket, egy használt UJF-3042FX-et, amit még mindig megelégedéssel hasz­nálnak. Üzleti sikereiknek köszönhetően a kis vállalko­zásnak gyorsan kapacitásbővítésre volt szüksége.

KAPACITÁSBŐVÍTÉS, MÁR AZ MKII SOROZATTAL

László nagyon elégedett volt a Mimakival, a gép gond nélkül kiszolgálta az egész napos termelés során, így az új gépek vásárlásánál is a Mimaki mellett döntött. 2019-ben egy UJF-3042MKII-t, egy évvel később pedig a nagyobb asztallal rendelkező UJF-6042MKII-est vásá­rolt. Ezeket négy CO üvegcsöves lézergép szolgálja ki.

DIREKT NYOMTATÁS FÁRA ÉS AKRILRA

A munkadarabokat jellemzően a lézeres kivágás és előkészítés után sablontálcákkal helyezik a nyomta­tóba. Különböző fajta rétegelt lemezt és akril táblákat használnak. A nyomtatás pozícionálása ütközők segít­ségével történik. “Ezeket a pozíciókat csak egyszer szükséges beállítani egy-egy palettán és a gép pontosságának köszönhe­tően 0.01 mm-es pontossággal talál vissza ugyanarra a helyzetre. Ezt a pontosságot mindenképpen kiemel­ném a Mimaki gépekkel kapcsolatban, hiszen ez nélkü­lözhetetlen az esztétikus gyártáshoz”- mondta Monori László. Nyomtatás után a termékek azonnal csomagol­hatók és szállításra készek, hiszen a technológiának köszönhetően nincs szükség száradási időre. A termelés több műszakban zajlik, a gépek pedig szé­pen teszik a dolgukat, László pedig gondosan ügyel a napi karbantartási-és tisztítási feladatokra.

TERVEK: FÓKUSZBAN A DIREKT NYOMTATÁS

László vállalkozása kezdi kinőni a telephely adottsága­it, már a jövő évben bővíteni szeretné a területet. A bő­vítésnél az egyik meghatározó szempont az lesz, hogy az új gép, Mimaki JFX-200 2513-as gép számára helyet biztosítson, hiszen a gép a 2500 x 1300 milliméteres nyomtatási felületével meglehetősen helyigényes. A nyomtató kiválasztásánál nem csupán az asztali UV gépek minősége és stabil terhelhetősége volt a szem­pont, de a megoldás-szállító partnerrel fennálló bizal­mi viszony is fontos tényező.

“Minden gyártással foglalkozó ember rémálma, hogy nem indul el a gép és le kell állni a termeléssel, amíg egy szervizes meg nem oldja meg a problémát. A Nyomdaker szerviz csapatával meg vagyok elégedve. Ha jelzem a hibát, akkor rövid időn belül segítenek telefonon vagy személyesen. Mérlegelve a hiba nagyságát, ha kell prioritásba tesznek.” – fogalmazott Monori László.

A vállalkozás a tervek szerint nem csupán a tárgy­nyomtatás terén lesz több, László asztalosipari gé­pekkel is bővíteni fogja a vállalkozást.

nyomdaker.hu

- Hirdetés -

Sign&Display