A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Mimaki UJF-7151 Plus gépek az NLP Kft-nél

A Mimaki UV-LED nyomtatóit az ipar legkülönbözőbb területein alkalmazzák. Utánajártunk, hogyan hasznosítja a főként sörözők dekorációs alkatrészeit gyártó NLP Kft. a japán gyártó ipari printereit.

Közvetlen nyomtatás saját gyártású műanyag alkatrészekre
Az NLP Kft. Győrött működik, kizárólag holland partnere, a Taplite részére gyártja termékeit. A két cég együttműködésében főként a söripar számára készülnek point of purchase megoldások, gyakorlatiasabban: sörcsapoló berendezések. Győrben gyártják a berendezések dekorációs műanyag alkatrészeit, márkajelzéseit, amelyekkel a világ minden táján találkozhatunk.
A plexiből készülő termékekre kétféle technikát alkalmaznak. Amellett, hogy a hagyományosnak mondható öntapadós címkékkel is dekorálnak – melyeket szintén maguk gyártanak integrált nyomtatóvágógépekkel – egyre inkább áttérnek a Mimaki UJF-7151 Plus digitális UV-LED tárgynyomtatóival készülő nyomatokra.

A közvetlen tárgynyomtatás előnyei
Bár az öntapadós címkés dekoráció is tökéletes megoldást nyújt, a legtöbb terméknél praktikusabb megoldást jelent a közvetlen nyomtatás. Az öntapadós címkék elkészülése időigényes folyamat, hiszen a nyomtatás után történik a vágás, majd az elkészült címkéket még fel is kell ragasztani.
Az UV-LED tárgynyomtatókkal ezzel szemben azonnal száraz, további felhasználásra kész munkadarabok készülnek. A nyomtatás során a festék közvetlenül a munkadarabra kerül, amely az UV fény hatására azonnal, már a nyomtatás során megköt, száraz és nem igényel semmilyen utómunkát. Az UV-LED nyomtatás tökéletesen alkalmas a háttérvilágítású dekorációs elemek elkészítéséhez is.

Nagyobb termelékenység
A cég a termelékenység növelésének érdekében, 2017-ben pályázati forrás felhasználásával vásárolt két Mimaki UJF-7151 Plus UV-LED tárgynyomtatót a Nyomdaker Kft-től. „Az új gépekkel 50 százalékkal növeltük korábbi teljesítményünket, olcsóbban és gyorsabban készülnek el a munkadarabok, ráadásul az öntapadós címkékkel szemben a különböző sorozatokban készülő nyomatok is tökéletesen egyezőek, nem tapasztalható eltérés a színekben vagy a nyomatok minőségében” fogalmazott Csikai Adrienn, az NLP Kft. ügyvezetője.

- Hirdetés -

Sign&Display