A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Mimaki TxF150-75 DTF gépbemutató a Nyomdakerben

A Mimaki DTF nyomtatási megoldása idén került a piacra, a korábbi beharangozók, és a nemzetközi bemutató után a magyarországi ruházati dekorációs piac szereplői is kíváncsian várták TxF150-75 hazai bemutatóját, amelyet a Nyomdaker november végére szervezett.

Komoly havazásra ébredt az ország november 30-án, de a közlekedési nehézségek ellenére, ha kis késéssel is, megtelt érdeklődőkkel a Nyomdaker megújult bemutatóterme.

GYERMEKBETEGSÉGEK NÉLKÜLI DTF NYOMTATÓ

A rendezvény prezentációval kezdődött. Lehotkai Bence, a Nyomdaker üzletágvezetője és Kis Gergely, a márkaszerviz szolgáltatások vezetője rövid prezen­tációval mutatták be az új gépet és a DTF nyomtatási eljárást. Lehotkai Bence elmondta, hogy az új DTF nyomtatóval a Mimaki célja az volt, hogy a tintasuga­ras nyomtatásban szerzett több évtizedes tapaszta­latokat, fejlesztéseket, valamint a DTF technológiát érintő újításaikat összefogva olyan sorozatot alkossanak, amely túl van a technológia olyan gyermekbetegségein, mint például a festéklerakódás vagy a szoftveres kényelmetlenségek. Valamint tar­talmazza mindazokat a magasabb nyomatminőséget adni képes, kezelhetőséget javító fejlesztéseket, amelyet az oldószeres-és UV-LED nyomtatóknál már használnak.

FEJLETT FESTÉK-KERINGTETŐ RENDSZER

Kis Gergely elmagyarázta az új festék-keringtetési rendszer lényegét. A Mimaki megoldása festékkazet­tában és a nyomtatófejben is keringteti a festéket, így biztosítva a rendes mértékű pigment keveredést. Ez különösen fontos a fehér festék esetében, hiszen általában ezzel gyűlik meg a felhasználók baja.

MAGAS NYOMATMINŐSÉG

A képekkel illusztrált példák és a közben elkészült nyomatok is nagyon meggyőzőek voltak. A nyom­tatás minőségét javító és a géphasználatot segítő megoldások beépítésével a Mimaki nagyot lépett előre. A MAPS4 rendszer a hullámos szélű passzok­kal meggátolja a sávozottságot, a fúvóka ellenőrző és helyreállító funkció pedig az esetleges fejhibák menet közbeni javítását teszi lehetővé. A változó pontméret technológiával egyenletesebb, szemcsé­zettség nélküli színek érhetők el. A kisebb cseppmé­retnek köszönhetően a kisebb részletek is kinyom­tathatók, tovább növelve a képminőséget. A TxF150-75 OECO TEX minősítésű festékével tartós, bőrbarát nyomatokat lehet készíteni.

FELHASZNÁLÓBARÁT RIP SZOFTVER

A TxF150-75 a Rasterlink 7 RIP szoftverrel dolgozik, amelyben számos használatot könnyítő funkció található. A Special Layer funkcióval automatikusan létrehozható a fehér réteg a színes alatt, nem kell külön megszerkeszteni. A rétegkezelő funkció segít a rétegek méretezésében és pozícionálásában is.

KOMPLETT RENDSZERBEMUTATÓ

A gépbemutató a prezentációk után workshop formában ment tovább, a gép folyamatosan nyom­tatott, az érdeklődők pedig működés közben is megismerhették a teljes rendszert a nyomtatástól a kész pólókig.

A Nyomdaker technikusai a speciális transzferfilmre készült nyomatok „ragasztózását” az Adkins ragasz­tópor-rázó és hőkezelő egységével mutatták be. A kezdetben por állagú ragasztóanyag a rázógép segítségével egyenletesen tapad fel a filmen levő festékre, majd hőkezelés során megolvad és végül egyenletes rétegként megköt.

Ezután lehet a nyomatot a hőprés segítségével felvinni a textíliára. A résztvevők maguk fejezték be a folyamatot, a nyomatokat a Drucktech hőprésével vitték fel a pólókra.

Lehotkai Bence a bemutató során arról is beszélt, hogy a Mimaki számára a látványosan növekvő ruhá­zati dekorációs piac kiemelten fontossá vált. Már elérhető az új, még nagyobb produktivitásra képes TxF300-75 modell is.

A gép fogadtatása rendkívül jónak mondható, hiszen a bemutató végére több gépet is megrendeltek az érdeklődők.

Nyomdaker Kft.

- Hirdetés -

Sign&Display