A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Mimaki JV100-160 és UJV100-160 modellek

Profi nyomtatás – egyszerűen

A közelmúltban a Mimaki két új, tekercses géptípussal jelentkezett, amelyek belépő árszinten kínálnak komp­romisszumok nélküli megoldást. A piac régóta várt olyan gépekre, amelyek nagy sebes­séget, kiemelkedő nyomatminőséget, gyors megtérü­lést biztosítanak alacsony üzemeltetési költségek mel­lett. A Mimaki „100”-as sorozatának UV és oldószeres gépei erre vállalkoztak. A Mimaki új kényelmi fejleszté­sekkel és a Rasterlink új verziójával sokkal egyszerűb­bé és könnyebbé tette a nyomtatást.

MIMAKI JV100-160:

KIVÁLÓ NYOMATMINŐSÉG – BELÉPŐ SZINTŰ ÁRAKON!

Ebben a 160 cm-es eco-solvent nyomtatóban találkoz­nak a Mimaki már bizonyított technológiai megoldásai és a rendkívül egyszerű kezelhetőség. A japán gyártó 2 eltoltan elhelyezkedő, nagyobb méretű nyomtatófejet épített a gépbe, így a JV100 termelékenységi értékei fi­gyelemre méltóak: 6 pass módban 20.0 m²/óra (PVC alapanyagra), 4 pass módban akár 27.4 m²/óra (pony­va alapanyagra) teljesítményre is képes. A gép dupla CMYK 4 színes és 8 színes festékrendszerrel egyaránt használható. A gépek 600 ml-es kazettás festékrend­szerrel érkeznek (JV100-160C), de az MBIS (Mimaki bulk ink system) telepítésével átállíthatók a 2 literes kiszerelésre is (JV100-160B).

UJV100-160:

KIEMELKEDŐ TERMELÉKENYSÉG – VERSENYKÉPES ÁRON!

A 100-as sorozat UV modellje szintén belépő árszin­ten érhető el. A 160 centiméteres UJV100-160 rendkí­vül költséghatékony megoldást kínál azoknak, akik az UV-nyomtatás iránt érdeklődnek. Ez a típus a legmodernebb technológiákat kapcsolja össze a rugalmassággal, hogy minden eddiginél gyor­sabb gyártást garantáljon. A Mimaki 6. generációs LED-UV festékszárítási technológiájának köszönhetően a nyomtatott festék azonnal megköt, 23 m2/órás nyom­tatási sebesség mellett is. Az így elkészült nyomatok azonnal alkalmasak az utómunkára.

Az új Mimaki LUS-190 rugalmas UV festékkészlettel olyan fedőréteg nélküli felületekre is nyomtathatunk, mint a PET filmek. A gép fehér festékkel és lakkal is telepíthető, így alkalmas többrétegű nyomtatásra is. Akár átlátszó, színes, sötét tónusú anyagokra is lehet nyomatokat készíteni.

Az UJV100 a már bevált, egyszerűen kezelhető 1 literes, flakonos kiszerelésű festékrendszerrel érkezik.

OLDÓSZERES ÉS UV NYOMTATÓK KÖZÖS KÉNYELMI FEJLESZTÉSEKKEL

A magas nyomatminőség érdekében mindkét nyomta­tó használja a Mimaki olyan, kényelmi fejlesztéseit és technológiai megoldásait, mint az NCU (Nozzle Check Unit) – azaz a fúvóka ellenőrző egység, az NRS (Nozzle Recovery System) az eldugult fúvókákat helyettesítő rendszer, a MAPS4 (Mimaki advanced pass system), ami a hullámos szélű passzokkal sávozottság nélküli nyomtatást biztosítja. A márka legújabb fejlesztése a DAS (Dot Adjustment System), ami egy optikai szen­zor segítségével automatikusan kalibrálja a kétirányú nyomtatást és a média adagolását. Az automatikus be­állítási funkció a gépkezelők munkaterhét csökkentve értékes időt takarít meg.

RASTERLINK7 – ÚJ RIP SZOFTVER

Szintén új megoldás a két nyomtatóban a Mimaki leg­frissebb RIP szoftvere a RasterLink7. Az új szoftver a Global Graphics Softvare cég Harlequin RIP szoftve­rének licencén alapul és a GGS szakmai támogatásá­val készült. Egyedi funkciókat alkottak a felhasználók számára. Az új megoldások között van a több layeres nyomtatás, a színek cseréje az átmenetes árnyalatok­ban, a kontúrok exportálása a vágógépek számára, illetve a szövegek és grafikák hozzáadása a változóa­dat-nyomtatási munkákhoz. A Rasterlink7-tel lényege­sen csökkenthető a szoftveres előkészítés időtartama.

nyomdaker.hu

- Hirdetés -

Sign&Display