A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Megújult honlap és textilnyomtatási lehetőségek

A Mimaki Europe megújította honlapját a könnyebb tájékozódás és a jobb felhasználói élmény érdekében. A cég emellett egyre erőteljesebben fókuszál a textilnyomtatásra. Legutóbbi elemzésükben például azt részletezik, a vállalkozások miként használhatják a digitális textilnyomtatási technológiát arra, hogy környezetbarát imidzsüket erősítsék.

Újítások a partnerek érdekében

A Mimaki Europe megújult honlapján mostantól, könnyebben, és gyorsabban érjük el azokat a termékeket, amelyek bennünket igazán érdekelnek. Emellett az adott termékek adatlapja átláthatóbb, informatívabb, ráadásul a termékeknél bemutató videókat is találunk az egyszerűbb és gyorsabb tájékozódás érdekében. A Mimaki Europe mostantól azokról a kiállításokról is részletesen beszámol, a cég kiállítási standdal vesz részt. A rövid stand bemutató videóban természetesen elmondják, milyen gépeket állítottak ki, és miért pont ezeket a készülékeket vitték el az adott eseményre.

„Egy weboldal soha nem lehet statikus, azt állandóan frissíteni kell,” – mondta Danna Drion, a Mimaki Europe marketing igazgatója, majd hozzátette: „A teljesen megújított honlapunk fejlesztéséhez a legújabb és leghatékonyabb web design trendek mellett látogatóink és partnereink visszajelzéseit is figyelembe vettük.

A megújult honlapunk nem csak gyorsabb és könnyebben navigálható, de egyúttal rengeteg olyan Mimaki megoldást mutat be, amelyek ötletet adnak vállalkozásunk számára olyan új, érdekes applikációk irányába, amelyek által versenyképesebb irányba fejleszthetjük cégünket. Emellett rengeteg oktatási anyagot, informatív blogot és felhasználói sikertörténetet is közzé teszünk, amelyek szintén a minőségi élményt erősítik. Nem is beszélve cégünk megújult, friss designjáról, amely szintén a megújult honlappal debütált.”

Mostantól tehát még inkább érdemes böngészni a http://www.mimakieurope. com/ oldalon.

A digitális textilnyomtatás környezetvédelmi előnyei

A Mimaki Europe legutóbbi elemzésében azzal foglalkozik, a vállalkozások miként használhatják a digitális textilnyomtatási technológiát környezettudatos imidzsük erősítésére és ezen előnyöket miként tudják átadni megrendelő partnereiknek.

A gyártó komoly növekedésről számolt be azon vevők körét illetően, akik környezetbartát megoldásokat keresnek a nyomtatás minden területén. Különösen igaz mindez a textil piacra, amely az egyik olyan terület, ahol ’zöldnek’ lenni kiemelt fontossággal bír a termelés közben keletkező szennyeződés mértékét illetően.

Ronald van den Broek, a Mimaki Europe értékesítési igazgatója elmondta: „A kormányok, különösen Európában komoly intézkedéseket terveznek, mert az a nagyfokú szennyezés hatással van a víz minőségére. Ahogy azonban a textilgyártás egyre inkább a digitális technológia felé tolódik, az iparág egyre kevésbé lesz szennyező.” A Mimaki számos digitális textilnyomtatási megoldást kínál, de ezek közül is kiemeli a Tiger 1800B textil nyomtatóját, amely számos környezetvédelmi előnyt kínál felhasználói számára. A 385 m2/óra maximális nyomtatási sebességű Tiger 1800B elérhető reaktív festékkel ellátott direkt textil nyomtatóként, illetve szublimációs hőtranszferes változatban egyaránt. A Mimaki ajánlása szerint mindkét kiadás remekül illik a nagy volumenű gyártási környezetekbe, ahol korábban analóg nyomtatási módszerekkel nyomtattak.

A gyártó kiemelte: amellett, hogy a nagy volumenek gyártása esetén kifejezetten érezhetők a digitális nyomtatási technológia előnyei, a Tiger 1800B hatékonyabbá és költséghatékonnyá teheti a kis mennyiségek, személyre szabott anyagok, illetve néhány darabos minták gyártását is.

„Az olyan termelékenységű készülék használatával, mint a Mimaki Tiger 1800B, a textíliák és dekorációs anyagok gyártói kifejezetten előnyt kovácsolhatnak a digitális technológia használatából, melynek köszönhetően csökkenthetik környezeti lábnyomukat, mindezt fenntarthatóbb működéssel, amelynek előnyeit átadhatják megrendelőiknek is.” – tette hozzá van den Broek.

„A Mimaki már nagyon korán, 1998ban belépett a digitális textilnyomtatás területére. Az utóbbi húsz év folyamán komoly szakmai tapasztalatokat szereztünk és erőteljes textilnyomtatási portfóliót építettünk fel. Emellett olyan piacvezető festék portfóliót is felépítettünk, melynek köszönhetően nyomtatóinkkal a piacon elérhető bármely textil alapanyagra képesek vagyunk nyomtatni. A Tiger 1800B készülékkel a belépő, illetve közép kategóriából kilépve egy igazi termelő gépet alkottunk, amely segíti az iparág jelenleg zajló átalakulását az analóg technológiából a digitálisba. A digitális textilnyomtatás évente átlagosan 30%-al növekedett és ez a növekedés várhatóan tovább folytatódik.” – mondta végezetül van den Broek.

Erőteljes pozíció – a textilipar szívében

A Mimaki komolyan hisz a textilipar által kínált lehetőségekben, ennek további bizonyítéka, miszerint 2017 közepén a Mimaki Europe közös céget alapított az olaszországi BOMPAN céggel, amely területén kiemelkedő forgalmazó. E közös vállalkozás célja, hogy teljes körű szolgáltatásokat kínáljanak, beleértve a textil elő- és utókezelési folyamatokat, és népszerűsítsék a digitalizáció folyamatát a piac résztvevői között. A Mimaki, annak érdekében, hogy biztosítsa a teljes textilnyomtatás gyártási folyamatát egy fedél alatt, megvásárolta a La Meccanica digitális textilnyomtató gyártó céget, amely több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik, illetve a Rimslow Global céget, amely a textilnyomtatáshoz szükséges elő- és utókezelő készülékek piacvezető gyártója. A Mimaki a Tiger 1800B kapcsán elindított egy érdekes kezdeményezést az iparág résztvevői számára, melynek keretén belül a „Szerezd meg saját csíkjaidat” felhívással bíztatják a gyártókat arra, hogy egy Tiger 1800B készülék vásárlása által ők is tegyék meg saját lépésüket a digitalizáció felé. A kampányról bővebb információ található itt: www.mimakieurope.com/ tigerstripes/ illetve remek bemutató videó segítségével ismerhetjük meg a Tiger 1800B készülék által kínált lehetőségeket itt:


A Mimaki-nál tisztában vannak azzal, hogy a világ nem lesz egyik napról a másikra környezetbarát, viszont hisznek abban, hogy mindenkinek meg kell tennie a saját lépéseit ennek érdekében. A 2012-es barcelonai FESPA idején ezért is döntöttek úgy, hogy örökbe fogadják a város állatkertjében élő Pertama-t, a szumátrai tigrist. Ez a kezdeményezés pedig új értelmet nyert a Tiger 1800B nyomtató megjelenésével. Azok az érdeklődők, akik szeretnének megismerkedni a Tiger 1800B nyomtatóval, vagy a Mimaki által kínált számos további megoldással, személyesen is megtehetik a FESPA 2018 kiállításon, május 15–18 között Berlinben a cég standján. További információ az eseményről: https://www. fespaglobalprintexpo.com

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display