A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Megérkeztek a Mimaki új gépei

A Mimaki Europe november elején mutatta be új, „100-as széri­áját” – két belépő szintű tekercses tintasugaras nyomtatót – UJV100-160 (UV modell) és JV100-160C (eco-solvent modell) típusnéven. Az új modellek kiemelkedő nyomatminőséget és nagy termelékenységet biztosítanak – mindezt alacsony költsé­gek mellett. Az UJV100-160 idén év végétől, míg a JV100-160 várhatóan januártól érhető el.

A Mimaki két egyszerű modellt hozott a piacra idén ősszel, két egymástól eltérő gyártási igény ellátására. A nyomtatók nagyszerűsé­ge abban rejlik, hogy kiváló technikai és szoftver megoldásokat tartalmaz­nak remek ár-érték arány mellett, ami manapság nagyon ritka. Hazánkban továbbra is a Mimaki márka szakértő Nyomdaker Kft-től érdemes beszerez­ni az új nyomtatókat, akik tapasztala­tuk mellett kiváló szerviz szolgáltatást is nyújtanak vásárlóik számára.

JV100-160 Eco-solvent nyomtató: kiváló nyomatminőség, belépő szintű árakon!

A piac régóta várt kompromisszumok nélkül használható, belépő árszínvo­nalú gépekre. A Mimaki termékfej­lesztői erre az igényre koncentrálva alkották meg az új eco-solvent nyom­tatót. A JV100-160C ötvözi a Mimaki már bizonyított technológiai megol­dásait az egyszerű kezelhetőséggel, és akár 8 szín használatának lehető­ségével, melynek eredményeként a kiemelkedő minőségű színmegje­lenítés sztenderd elvárássá alakul. A nyomtató termelékenységi számai is figyelemre méltóak, hiszen 6 pass módban 20.0 m²/óra (PVC alapanyag­ra), 4 pass módban 27.4 m²/óra (ponyva alapanyagra) teljesítmény is elérhető.

A JV100-160C négy különféle festék­szettel (AS5, SS21, BS4, CS250) lesz használható.

A dupla CMYK 4 színes és 8 színes módozatban egyaránt használható festékek már bizonyított megoldást kínálnak hosszú élettartamú, vibráló­an élénk színű nyomatok készítésé­hez. Az AS5 festékekből elérhető lesz a light cyan, light magenta, a light fe­kete és a narancs szín is.

A gépek 600 ml-es kazettás festék­rendszerrel érkeznek, de az MBIS tele­pítésével átállíthatók 2 literes kiszere­lések használatára.

A 2021. januárjától rendelhető gép ára várhatóan 11.500 EUR lesz.

Új AS5 és CS250 festékek kiváló száradással

A Mimaki két új eco-solvent festéke egyszerre nyújt kiváló biztonságot és kiemelkedő minőséget. Az új fes­tékek egyik fontos tulajdonsága a to­vábbfejlesztett száradási tulajdonsá­ga. A festék a nyomtatást követően rövid időn belül kipárolog, a nyoma­tok sokkal rövidebb idő alatt szárad­nak, a nagy festékigényű nyomatok esetében is részletgazdag képalko­tást téve lehetővé.

UJV100-160 – LED UV nyomtató:

A játékos, aki meccseket dönt el

Az új, belépő szintű 160 centiméte­res UJV100-160 rendkívül költségha­tékony megoldást kínál azoknak, akik az UV-nyomtatás irányában fejleszte­nének. A legmodernebb technológi­ákat hozza össze a rugalmassággal és a sokoldalúsággal, hogy minden eddiginél gyorsabb gyártást garan­táljon. A Mimaki 6. generációs LED-UV festékszárítási technológiájának köszönhetően a nyomtatott festék azonnal megköt, 23 m2/órás nyom­tatási sebesség mellett is. Az így ké­szült nyomatok rögtön alkalmasak az utómunkára.

Az új Mimaki LUS-190 rugalmas UV festékkészlettel olyan fedőréteg nél­küli felületekre is nyomtathatunk, mint a PET filmek. A gép telepíthető lakkal és fehér festékkel is, így többrétegű nyomtatással akár átlátszó, színes, sö­tét anyagokra is lehet nyomatokat ké­szíteni, illetve formalakkot nyomtatni.

Kiemelkedő termelékenység – versenyképes áron

Az 1610 mm nyomatszélességű UJV100-160 maximális nyomtatási se­bessége 23 m2 óránként, alkalmazási területei a sign and display anyagok, POP-k, címkék és matricák, ablakfó­liák, zászlók, proof anyagok, járműgrafikák, plakátok, POS displayek.

Az új generációs UV-LED nyomtató is az utóbbi időben már megszokottnak mondható, egyszerűen kezelhető 1 li­teres, flakonos kiszerelésű festékellá­tó rendszerrel érkezik.

Ez az új nyomtató kiválóan alkalmas olyan nyomdák számára, amelyek most kívánják bevezetni az UV nyom­tatást a szolgáltatási palettájukra.

Az UJV100-160 ára várhatóan 15.800 EUR lesz.

Különböző nyomtatók – közös tulajdonságokkal MAPS4 és DAS

A magas nyomatminőség érdekében mindkét nyomtató használja a Mima­ki saját fejlesztésű technológiai meg­oldásait, mint az NCU (Nozzle Check Unit) – azaz a fúvóka ellenőrző egység, az NRS (Nozzle Recovery System) az el­dugult fúvókákat helyettesítő rend­szer, a MAPS4 (Mimaki advanced pass system), ami a hullámos szélű pas­szokkal sávozottság kialakulását aka­dályozza meg. A márka legújabb fej­lesztése a DAS, becsületes nevén Dot Adjustment System, ami egy optikai szenzor segítségével automatikusan kalibrálja az előtolást (alapanyag ada­golást) és a kétirányú nyomtatást.

RasterLink7 – új RIP szoftver

Szintén új megoldás a két nyomta­tóban a Mimaki legfrissebb verzió­számú RIP szoftvere a RasterLink7, melyről érdemes tudni, hogy a Glo­bal Graphics Softvare cég Harlequin RIP szoftverének licenszét adta át a Mimakinak, hogy megalkossák ezt az új szoftvert. A Global Graphics tokiói irodája folyamatos technikai támoga­tást nyújtott a Mimakinak a szoftver megalkotásához annak érdekében, hogy egyedi funkciókat kínálhassa­nak a márka felhasználói számára. Az új megoldások között van a több layeres nyomtatás, a színek cseréje az átmenetes árnyalatokban, a kon­túrok exportálása a vágógépek szá­mára, illetve a szövegek és grafikák hozzáadása a változó adatnyomtatá­si feladatokhoz. Az új RIP szoftvernek köszönhetően a szoftveres előkészí­tésre szánt idő akár 25 százalékkal is csökkenthető, mindezt még egysze­rűbb használattal.

Az új generációs oldószeres és UV-LED gépek várhatóan 2021. elején lesznek megtekinthetők a Nyomda­ker bemutatótermében.

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display