A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Megérkezett az EPSON első síkágyas UV-LED nyomtatója

Lehetséges: ipari nyomtatás fotóminőségben

Az innovációk megérkezését mindig kiemelt figyelem előzi meg. Nem volt ez másképp az EPSON síkágyas UV-LED táblanyomtatójának bemutatásakor sem. A gyártó már 2020 szeptemberében bejelentette a fejlesztést, a SureColor SC-V7000 debütálására pedig a közelmúltban került sor. Az EPSON célja az új termékével, hogy fokozott hatékonyságot és folyamatos magas minőséget nyújtson a felhasználóik számára. Magyarországon az LFP center Kft. forgalmazza az új nyomtatót.

„Az EPSON SureColor SC-V7000 minden tulajdonságát a felhasználók igényei szerint alakítottuk ki. Sajátos attribútumokkal ruháztuk fel, hogy megkülönböztet­hető, valamint kiemelkedő legyen a produkciós és ipari nyomtatási piacon. A robusztus, megfizethető síkágyas UV-LED táblanyomtató gyors és minőségi nyomtatást tesz lehetővé. Az Epson számára nagy büszkeség, hogy az SC-V7000 modellel beléphet a síkágyas nyomtatók pi­acára” – magyarázta Richard Barrow, az EPSON Europe korábbi senior termékmenedzsere, még 2020-ban.

A bejelentést követően az LFP center lázas munkába kezdett, hiszen eldöntötték, hogy demógépet fognak telepíteni a bemutatótermükbe. Az előkészületek egy teljesen új helyiség kialakítását igényelték, hiszen az SC-V7000-es méretei nem tették lehetővé akkori táro­lókapacitásuk mellett annak befogadását. Az új nyom­tató beszerzése kapóra jött a magyar forgalmazónak, mert egyrészt helyet alakítottak ki az új ipari nyomta­tónak, másrészt belefoghattak a már régóta esedékes rak­tárbővítésbe is.

Végül 2021. okt. 25- én érkezett meg az LFP centerhez az új táblanyom­tató. Ez mérföldkő a vállalat életében, ugyanis az abszolút újdonságnak számító SC-V7000-sel együtt im­már teljesen lefedik az ipa­ri nyomtatási területet, miközben maga a kategória eddig sem volt ismeretlen számukra, hiszen számos megoldást kínálnak erre a speciális területre.

HAGYOMÁNYOKON ALAPULÓ TECHNOLÓGIA

A japán gyártónak a régmúltra visszanyúló tapaszta­lata van a fotóminőségű nyomtatók fejlesztésében és gyártásában. Az új UV-LED táblanyomtató nyomtatási technológia bevezetésének folyamatában már meg­felelő tudással rendelkezett az EPSON ahhoz, hogy az ipari nyomtatás új területén is biztosítani tudja a ma­gas nyomtatási minőség kritériumait.

Hogy mitől képvisel prémium kategóriát ez a nyomtató? Egyrészt a különleges alakzatban elrendezett nyolc da­rab EPSON Micro Piezo nyomtatófejnek, illetve a válto­zó cseppméret-technológiának és a lágy színeknek kö­szönhetően a nagy felbontású képek esetében finom színátmeneteket biztosít. Másrészt az alapfelszereltségű ionizáló segít kiküszöbölni és csökkenteni a nyomathordozó statikus feltöltődé­sét, így a tintacseppek megfelelő helyre kerülnek, ami biztosítja a magas nyomtatási minőség folyamatos­ságát. Harmadrészt pedig az újonnan kifejlesztett, tíz színkomponensből álló UltraChrome UV tintakészlet az alapszínek mellett lágy színeket, valamint direkt piros, továbbá fehér színt és lakk komponenst is tar­talmaz. A tinta jobb nyomtatási minőséget, lenyűgöző eredményt biztosít. A nyomtató használhatóságát, ha­tékonyságát és termelékenységét tovább növeli, hogy az új tinták megfelelnek a legmagasabb minőségbizto­sítási követelményeknek.

SOKOLDALÚ FELHASZNÁLHATÓSÁG

Az SC-V7000 síkágyas UV-LED nyomtató segítségével jelentősen bővíthető a nyomtatási termékportfólió, hiszen az új ipari berendezéssel 80 milliméter anyag­vastagságig szinte bármire lehet nyomtatni. Ennek eredményeként a SureColor SC-V7000 számtalan alkalmazási területen megállja a helyét, aminek kö­szönhetően a felhasználók számára tovább bővíthető nyomtatási szolgáltatásuk.

A sokoldalúság titka az új fehér tintában rejlik, amivel a nyomtatási lehetőségek jelentősen bővülnek. Használ­ható alaprétegként színes hordozóanyagok esetén, de háttérvilágítású vagy természetes fény által átvi­lágított alkalmazásokhoz is tökéletes. Az EPSON SC-V7000 rendelkezik fehértinta-keringetési rendszerrel, amely csökkenti az anyagveszteséget, és a nyomtatási minőség folyamatos biztosítása érdekében optimális állapotban tartja a matériát.

Az egyedi nyomtatófej-elrendezés hozzájárul a fehér tintával és a lakkal történő egyidejű, nagy sebességű nyomtatáshoz, a teljesítmény csökkenése nélkül. A lakk nagy játékteret biztosít, mivel alkalmazható a kép egészén vagy egy részén, bizonyos textúrák és hatások kiemelésére. A többrétegű nyomtatási tech­nológia alkalmazása tovább növeli a felhasználási le­hetőségeket.

NYOMTATHATÓ ALAPANYAGOK:

 • fa
 • fém, alumínium
 • akril
 • polikarbonát, PVC
 • üveg
 • habkarton
 • hullámkarton
 • stb.

TERMELÉKENYSÉGRE HANGOLVA

Az EPSON SureColor SC-V7000 nyomtatót azért fej­lesztették ki, , hogy a vállalkozások kiemelkedően ma­gas minőségben nyomtathassanak, ugyanakkor ha szükséges akár 43 m2/órás nyomtatási sebességgel is termelhessenek.

A nyomtató a nyomathordozó vastagságának megfe­lelően automatikusan állítja be a nyomtatófej magas­ságát, az ütközésérzékelő pedig megakadályozza a fej sérülését.

Az EPSON Edge Print RIP szoftver az UV síkágyas ke­zelőszoftverrel karöltve lehetővé teszi a felgyorsított nyomtatást és a magas minőségű munkák folyamatos előállítását, akár sorozatgyártás esetén is.

Az alapfelszereltséghez tartozik a négyzónás vákuum­rendszer is, amelynek segítségével a nyomathordozó méretének megfelelő felületen lehet kiválasztani a kí­vánt leszorítóhatást. Az ütközőtüskék beállítják és biz­tosítják a nyomathordozó pozícióját.

AZ EPSON SC-V7000 LÉNYEGES JELLEMZŐI

 • Újonnan kifejlesztett, 10 színkomponensből álló tintakészlet: világos cián, világos magenta és szür­ke színekkel az alacsony mértékű szemcsézett­séghez, továbbá vörös szín az élénk, színtelített nyomatokhoz.
 • Magas sebességű nyomtatás a fehér, az egyéb színek és a lakk egyidejű használatakor is. Ezek a hozzáadott komponensek lehetővé teszik a különleges nyomatok díszítését termelési vesz­teség nélkül.
 • Maximális nyomtatási méret 2500 × 1250 mm.
 • Négyzónás vákuumrendszer.
 • Pozicionálótüskék a könnyű és konzisztens pozi­cionáláshoz.
 • 80 mm maximális nyomtatható anyagvastagság automata magasságérzékelővel és beállítással.
 • Az ionizáló az alapfelszereltség része. Csökkenti az elektrosztatikus feltöltődést, ami festékszórási pontatlanságokat okozhat.
 • EPSON Edge Print RIP Software.

lfpcenter.com

- Hirdetés -

Sign&Display