A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Megbízható termelés megbízható nyomtatóval

A bizalom fontos kérdés a reklámdekorációval foglalkozó vállalkozások esetében is, hiszen a minőség és a kész termékek átadásának gyorsasága kardinális kérdés az ügyfelek számára. A győri Egyetemi Fénymásolda azzal a céllal jött létre, hogy speciális nyomtatási igényeket elégítsen ki a korszerű berendezései segítségével. A vállalat számára a legfontosabb az ügyfelek elégedettsége, illetve a folyamatosan változó kereslet maximális teljesítése. A megrendeléseket a lehető legrövidebb idő alatt, modern gépekkel teljesíti a nyomda. A perman­ens fejlődést tűzték ki célul, s ennek elérése érdekében 2022 közepén ruháztak be a Fortuna Digital kínálatában található HP 335 latex nyomtatóba.

„A digitális nyomtatás területén szerteágazó kínálattal rendelkezünk” – mondja Tóth Géza, a Győri Egyetemi Fénymásolda vezetője. „Az UV nyomtatáson túl most már a latex technológiát is hadrendbe állítottuk, így a lehető legszélesebb körű szolgáltatást biztosítjuk az ügyfeleink részére.”

A PIAC SZÁMÁRA EGYRE FONTOSABB A MINŐSÉG

A kihívásokkal teli gazdasági időszakban is rendkívül fontos a fejlesztés, hiszen a minőségre továbbra is óriási szüksége van a piacnak. A kiváló kvalitással ren­delkező alapanyagok, valamint a gyors és megbízható nyomtatók kiemelik a vállalatokat a többiek közül. A jelen kor meghatározó trendjeibe maximálisan beil­leszthető a latex technológia, mivel a fenntarthatóság és a környezetvédelem kiemelten fontossá vált.

„Számos munkára kérnek fel minket azért, mert fenn­tartható és környezetbarát technológiát alkalmazunk a gyártás során” – hangsúlyozza Tóth Géza. „Alapve­tően az igények ebbe az irányba kezdtek rendeződni, amelyet a törvényi keretek is alátámasztanak. Az újrahasznosítás, valamint az újra felhasználás előtérbe kerül.”

A HP élenjáró a nyomtatási technológiák fejlesztésé­ben, 15 éve elsőként vezette be a vízbázisú festéket használó berendezését. Az oldószeres anyagokat használó gépek alternatívái óriási népszerűségnek ör­vendenek, ugyanis amellett, hogy környezetbarátabb technológiát kínálnak, az egészségre sem gyakorol­nak káros hatást. A latex eljárás számos lehetősé­get rejt magában, hiszen kül- és beltéren egyaránt megbízhatóan bevethető, így egyedi tapéták, vásznak nyomtatására és még számos területen használható, a nyomatokon rendkívül részletes és színes grafikák jeleníthetők meg.

TELJES KÖRŰ MEGOLDÁS A FORTUNA DIGITAL KÍNÁLATÁBAN

A Fortuna Digital komoly tapasztalattal rendelkezik a digitális nyomtatáshoz alkalmazható berendezé­sek terén. Termékportfóliójuk folyamatosan bővül, számos megoldás kizárólagos forgalmazói Magyaror­szágon.

„A Fortuna Digital kiemelkedő teljesítményt nyújt, az általuk kínált gépek mellett a szolgáltatás is meghatá­rozó. Már régóta ismerjük a céget, és hosszabb ideje tartjuk a szakmai kapcsolatot, amit óriási előnynek látunk az esetükben, hogy rendkívül rugalmasak, maximálisan kiszolgálják a felmerülő igényeinket. A jelenlegi piaci helyzetben és igények mellett elengedhetetlennek tartjuk a just-in-time termelést, amelyhez olyan partnerre van szükségünk, aki teljes mértékben támogatja a törekvéseinket, a Fortuna Digital csapatával való közös munkánkat pedig teljes mértékben ilyennek tartjuk. A kiváló együttműködés mellett a megfelelő technológiai háttér is elengedhe­tetlen, a latex eljárással azonnal ki tudjuk szolgálni a felmerülő igényeket” – részletezi az üzleti siker titkát Tóth Géza.

BÁRMILYEN FELADATRA KIVÁLÓ MEGOLDÁST JELENT A HP LATEX 335

A gyors, minőségi munkák elvégzése, valamint az egyszerű kezelhetőség kiemeli a széles formátumú nyomtatók kínálatából a HP Latex 335 modellt. A berendezés kis helyen is elfér, kerekeinek köszönhe­tően könnyen mobilizálható, emellett a szervizigénye alacsony, a karbantartása sem jelent kihívást. A fejek és a festéktartályok cseréje egyszerű, s mindemellett látványos nyomatok előállítására alkalmas. A latex technológiának köszönhetően a nyomtatóból kijött munkák egyből a megrendelő kezébe kerülhetnek – semmilyen utómunka nem szükséges, anélkül is kopásálló a felület. Ehhez a szériához ingyenes RIP szoftver is biztosított, így elég egy számítógép a folya­matok menedzseléséhez. Ha a nyomtatót vágóberen­dezéssel kiegészítik, akkor további üzleti lehetőségek tárulnak fel a vállalkozások előtt.

„A terveink között szerepel, hogy egy vágógéppel kombináljuk a gyártásunkat, így többek között matri­cák előállítását is áttehetjük erre a berendezésünkre. A termelési volumen emelkedése mellett hangsúlyos a nyomtatási folyamat menedzselése és nyomon követése, amely a szoftveres megoldásnak köszön­hetően jelentősen megkönnyíti a munkavégzésünket. Azáltal pedig, hogy elölről helyezhetjük be a tekercset, rendkívül helygazdaságos – emeli ki Tóth Géza, majd hozzáteszi: „A gyors gyártás mellett fontos, hogy az egészségre és a környezetre ne legyen káros a pro­duktum, ugyanis olyan cégek is találhatók a megren­delőink között, amelyek kiemelten figyelnek erre a szempontra.”

TRENDEK ELSŐ KÉZBŐL

„A vállalatok és a magánszemélyek számára is bizto­sítunk nyomdai szolgáltatásokat. Mindkét szegmens azt kívánja, hogy kiváló kiszolgálást kapjanak tőlünk.

A lokációnknak köszönhetően Bécs közel találha­tó hozzánk, így az ottani jó példák iránymutatók lehetnek számunkra, hiszen az általuk alkalmazott technikák kerülnek át a gyakorlatba Magyarországon is, ezért érdemes figyelemmel kísérni a trendeket. A latex technológia a legjobb megoldás arra, hogy az új hullámokat meglovagolja a cégünk, s számos újdonságot kínálhatunk általa az ügyfeleink részére. Jelenleg az öntapadós alapanyagok felhasználásá­nak maximalizálásán dolgozunk, ebben látunk üzleti potenciált. A Fortuna Digital csapatával való együtt­működésünk a HP Latex 335 nyomtató során is gyors megtérülést fog hozni” – összegzi Tóth Géza.

A latex technológiának, valamint a kompakt kiszere­lésnek köszönhetően a HP Latex 335 kedvező azon vállalkozások számára is, amelyek újonnan indulnak a piacon, vagy felfrissíteni kívánják a gépparkjukat.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display