A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

McNUT A magyar sportruházat

Egyre több helyen, akár televíziós közvetítések során is láthatunk sportolókat, csapatokat McNut márkájú mezekben játszani. Mint kiderült, ez egy magyar brand, amelyet Baranyában gyártanak. Zólyomi Ákos a Magyar Sportruházat Gyártó Nonprofit KFT ügyvezető igazgatója segített lapunknak betekintést nyerni a márka koncepciójába, illetve a gyártási folyamatba.

Mikor indult a McNut márka?
– Az ötletünk megvalósításába 2 éve kezdtünk bele, de ahhoz, hogy lássuk életképes-e az elképzelésünk, nagyon sok információra volt szükségünk. Kezdtük azzal, hogy feltérképeztük a sportruházat magyarországi piacát, kínálatát, árakat, gyártókat valamint nagyon alapos keresésbe kezdtünk, annak érdekében, hogy megismerjük a speciális anyagokat és kitaláljuk az egyes modelleket és el is készítsük azokat a végleges verziókban. A piackutatási eredmények megerősítettek bennünket abban, hogy sok sportklub, csapat, iskola vagy akár munkahelyi kollektíva is szívesen sportolna egyedi felszerelésben, ami nem csak egy vasalt logót jelent egy mezen, hanem teljes egészében a csapat színeit, logóját használva egyedileg megtervezett vagy megálmodott és kivitelezett termékeket jelent. Közülünk sokaknak a gyermekei is különböző csapatokban játszanak így házon belül el is könyvelhettük az első sikereket. Ezután készen álltunk, hogy meghódítsuk a hazai sportvilágot.

Pontosan mit takar a McNut név?
– Egy jól hangzó, rövid nevet kerestünk – ugyan nem magyaros hangzású, de a fiatalok körében úgy tűnik nagyon népszerű lett és mostanra már sok helyen ismerősen cseng.

Pontosan kiknek, milyen sportágakhoz gyártanak termékeket?
– Kosárlabda, kézilabda, futás, kerékpár, röplabda, aerobik, labdarúgás – ezekhez a sportágakhoz mezeket, trikókat, nadrágokat, melegítőket és igény szerint gyártunk táskákat és szurkolói sálakat is. Megjegyezném: felnőtt, gyermek, női, férfi modelleket egyaránt kidolgoztunk, hogy minél nagyobb szegmenst tudjunk megcélozni. De kaptunk már felkérést trikók elkészítésére is futóversenyek résztevevőinek.

 

Hogy épül fel a termékek gyártási folyamata a tervezéstől a kivitelezésig?
– Azt hiszem, itt mutatkozik meg leginkább az erősségünk, hiszen minden fázist mi magunk végzünk. Első lépésként felmérjük az igényt – mit szeretne a csapat, van-e saját logója, színei vagy akár arculata – ha mindez megvan, akkor a kapott színekből, logóból megtervezzük a ruhadarabokat és 2-3 féle látványtervet elküldünk kiválasztásra. Ezt követően indul a gyártás, transzferszublimációs eljárással megnyomtatjuk a textileket , majd saját varrodánkban elkészülnek a ruhadarabok. Ezzel a technológiával egyébként nyomtatunk még méterárut, lakástextileket, promóciós és dekorációs szöveteket is. Jó hír, hogy sok szövetgyártó meglátta ebben a piacban a lehetőséget és egyre több szublimációra alkalmas textilt lehet találni a legkülönbözőbb felhasználási célokra.

Milyen alapanyagokat használnak, illetve milyen nyomtatási technológiával készülnek a termékek?
– Minden sportágra léteznek kifejlesztett speciális anyagok és ezeket a technikai, magas minőségű szöveteket használjuk mi is, – ebben kiemelkedő minőséget biztosítanak az olasz és lengyel gyártók, akiknek az alapanyagival dolgozunk. A transzfer-szublimációs eljárást jól ismerjük és itt is ezt alkalmazzuk, mint ahogy a világon nagyon sok sportruházat gyártó  – ez a technológia lehetővé teszi akár a kis darabszámú ruhadarabok elkészítését vagy akár egy csapat teljes mez és melegítő kollekcióját is elkészítsük egyedi elképzelések szerint.

Milyen határidőkkel képesek teljesíteni egy adott rendelést?
– A határidők változóak, mivel függ attól, hogy milyen darabszámban kell gyártani és milyen ruhadarabról van szó, ezt az ügyfelekkel, mindig megbeszéljük az igény felmérésekor.

Mi a helyzet akkor, ha egy csapatnak nincs arculata, színei, de szeretnének valami egyedit?
– Akkor a legjobb helyen járnak, mivel grafikus csapatunk tud segíteni ilyen helyzetben is. Van néhány egyszerűbb sablonunk amiből lehet választani és esetleg azokat tovább gondolni, de kérésre teljesen új design-t is meg tudunk tervezni és persze kivitelezni. Munkatársunk a legtöbbször személyesen keresi fel a csapatokat, klubokat, iskolákat és visz magával sokféle mintadarabot, javaslatot tesz, megosztja a tapasztalatokat, hogy könnyebb legyen a választás.

Jelenleg milyen klubok/csapatok sportolnak McNut ruházatban?
– Rendkívül büszkék vagyunk, hogy sok a visszatérő ügyfél és a kör folyamatosan bővül, mert ez azt jelenti, hogy értékelik az ötleteinket és elégedettek a munkánkkal. Hosszú a lista ki mindenki játszik az általunk készített sportruhákban, ezért csak néhányat említenék – I. osztályú kosárlabda csapatok mint a PVSK férfi, Ajka női csapatai, I. osztályú röplabda MTK női csapata, PSN Zrt Aerobik Szakosztály, Fehérvári Rugby Egyesület, Budapest Police Sport Egyesület, de öltöztettünk már felnőtt, férfi olimpiai sportágban lett világbajnokot is és külföldről is egyre gyakrabban keresnek meg bennünket.

Miért érdemes egy csapatnak a McNut ruháit választani?
– Először is mert hazai terméket ajánlunk, teljesen egyedi elképzeléseket valósítunk meg magas minőségben, elérhető árakon. Már 5 db-tól fogadjuk a megrendeléseket, de természetesen 1-1 db-t is elkészítünk, ha például egy játékosnak pótolni kell a mezét, hiszen az általunk használt technológia ezt lehetővé teszi.

Várjuk az érdeklődők jelentkezését és szívesen adunk tájékoztatást bővebben vagy akár felkeressük a csapatokat személyesen is. www.mcnut.eu

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display