A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Már üzemel az első 2,5 x 3 m-es Mimaki UV-nyomtató

A Color Nyomda (Print Pro Group Nyomdaipari Kft.) az elmúlt években rendkívüli mértékben fejlesztette gépparkját. A közelmúltban vásárolták meg Magyarország első JFX200-2531 UV-LED nyomtatóját. Ebből az alkalomból látogattunk el a cég vadonatúj budaörsi telephelyére.

A 27 éves Color Nyomda korábban elsősorban íves ofszetnyomással és kötészettel foglalkozott. Az elmúlt években egyre inkább a digitális, széles formátumú gyártás felé fordultak, a változó kereslet kihívásaira pedig folyamatos fejlesztéssel reagáltak. Ha nyomtatóra volt szükség, a Mimaki mellett döntöttek. Az első CJV300-160 integrált nyom
tató-vágót egy újabb követte, így biztosítva a megfelelő címkegyártási kapacitást. Néhány héttel ezelőtt megrendeltek egy Mimaki UCJV300160 UV-nyomtató-vágógépet, amelylyel szintén elsőnek számítanak Magyarországon.

Széles szolgáltatási spektrum

A Color Nyomda szinte mindennel foglalkozik, ami a nyomtatáshoz köthető. Ma már többnyire nagy megrendelőknek és viszonteladóknak dolgoznak. A sign & display piac mellett két terület is különösen fontos a számukra, ezért gépparkjukat is ezeknek megfelelően fejlesztik. A lakberendezési-belsőépítészeti piac vállalkozásai elsősorban üvegdekorációs megrendelésekkel keresik fel a céget, az elektronikai cikkeket gyártó vállalkozások számára pedig rengeteg címkét gyártanak a CJV300-as nyomtató-vágókkal. Lézeres gravírozógépeikkel pedig prémium minőségű műanyag márkajelzéseket készítenek.

Ha üvegdekoráció, akkor nagy gép

A Print Pro Group-nál hamar rájöttek, hogy az üvegdekorációs munkákban akkor törhetnek az élre, ha költséghatékonyan, gyorsan, kiváló minőségben és nagy méretekben képesek gyártani. Korábban is ismerték az UV-LED-es nyomtatási technológiát, tudták, olyan gépre lesz szükségük, amelyik alkalmas a speciális igények kielégítésére is.
„Gyakran kellett 260 centiméter feletti mérettel dolgoznunk, ezért csak olyan gép beszerzésének láttuk értelmét, amellyel ez is lehetséges. A JFX200-2531 2,5 x 3 méteres nyomtatási felülete tökéletesen megfelel az elvárásoknak. Megnéztük az összes létező gépet a kiállításokon és a forgalmazóknál, sokat teszteltünk, nagyon alaposan átgondoltuk a választást. Végül a nyomatminőség miatt a Mimaki legnagyobb síkágyas gépére esett a választásunk. A lakberendezési piacon lényegesen magasabbak a minőségi elvárások, mint reklámdekorációs tömeggyártásban, ahol inkább a gyorsaság, a mennyiségi gyártás számít.
A gépet alapvetően üvegtáblák nyom tatására használjuk, de alumínium szend vicslemezek, akril táblák mellett fa-és laminált bútorlapokkal is dolgozunk.
A megrendelőink nagyon elégedettek a nyomatok minőségével, mi pedig boldogok vagyunk a Mimakival, hiszen nagyon megnövelte a kapacitásunkat. Sokkal egyszerűbben, gyorsabban és olcsóbban tudunk üveggel dolgozni. A fehér és a lakk festékek használatával komoly hozzáadott értéket tudunk teremteni, ráadásul a rugalmas festék lehetővé teszi a nyomatok kültéri alkalmazását is. A Rasterlink 6 szoftver felhasználóbarát, kényelmes, igazán egyszerű kezelni.” – mondta Rákos Viktória, a cég tulajdonosa.

Fejlesztési tervek

A Print Pro Group Nyomdaipari Kft. nyomtatóival és utómunka gépeivel már most is a Nyomdaker egyik legszínesebb gépparkot használó partnere. Hamarosan telepítik a Mimaki legújabb fejlesztésű UV-nyomtatóvágógépét (UCVJ300-160). A cég ügyvezetője már kért ajánlatot egy Mimaki UJV55-320-as, 320 cm széles tekercses UV nyomtatóra és fejlesztési terveik között szerepel egy asztali UV tárgynyomtató beszerzése is.

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display