A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Magyar fejlesztésű StyCut habvágógépek

Számítógép vezérlésű habvágók grafikus tervező programmal

A legkorszerűbb kül- és beltéri információhordozók között a plasztikus 3d feliratok, a polisztirol betűk, logók és különféle habból készült alakzatok kivágására kiválóan alkalmas, emberi léptékű, nem szoba nagyságú habvá­gók kezdik meghódítani a magyar piacot. Nemcsak a grafikusok, de a formatervezők, prototípuskészítők, dizájnerek, dekoratőrök és belsőépítészek is egyre inkább fedezik fel a StyCut habvágók előnyeit.

Mielőtt ezekről az előnyökről szólnánk, érdemes né­hány szót magáról a fejlesztésről is említeni, hiszen a gépek nem véletlenül a magyar piacon debütálnak. A StyCut habvágók gyártója és forgalmazója ugyanis száz százalékban magyar cég, a StyCut Kft., de a ha­zai innováció a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. és Balogh „Cápa” Petya angyalbefektető támoga­tását is élvezi.

A STYCUT HABVÁGÓK ELŐNYEI

Szerte a világon, de a hazai piacon is számos eszköz lé­tezik a polisztirol habok vágására, az egészen egyszerű manuális vágóktól kezdve a legbonyolultabb, méreteit tekintve pedig sok esetben az egész műhelyt elfoglaló habvágókig. Ez utóbbiak ára sokszor több millió forint, tehát nem számít egy mindennapos beruházásnak, ára számos megrendelés után térül meg.

A StyCut Habvágók esetében mind a méret mind pe­dig az ár elképesztő piaci előnyt biztosít. Még a leg­nagyobb gép (Professional) esetében is egy rendkívül könnyű (mindössze 6 kg súlyú), 1450 mm × 800 mm × 200 mm nagyságú gépről van szó, amelyet akár a falra is fel lehet akasztani, ha éppen a helyhiány miatt így a praktikus. A vágható habméret (1250 × 600 mm) megegyezik a standard méretű XPS panel méretével.

A gépek ára a piacon levő hasonló tudású és műkö­désű gépek árának töredéke, így nem számít komoly beruházásnak; néhány, de akár már egy megrendelés­ből is megtérül.

Az ár-érték arány és az emberléptékű méret mellett van még egy olyan előnye a StyCut habvágóknak, ame­lyet feltétlen meg kell említeni, ez pedig nem más, mint a pontos vágás, vékony vágórés. A polisztirol habvágó vékony (0,1 mm-es) vágószálának köszönhetően a fi­gurák pontosan kivághatók, nagy részletgazdagságú sablon is bátran alkalmazható.

HOGYAN MŰKÖDNEK A STYCUT HABVÁGÓK?

A habvágógép forró, de nem izzó szállal vágja a po­lisztirol habpaneleket. Ezek az anyagok különböző lap­vastagságban a kereskedelemben könnyen beszerez­hetők. A habvágó gép a vágószálat két tengely mentén, vízszintesen és függőlegesen mozgatja a számítógépes szoftver adatai alapján. A polisztirol vágót a szoftver segítségével a használó kézi módon is tudja mozgatni, de maga a vágás nem igényel kézi beavatkozást. A vá­gószál 7-10 V feszültségen dolgozik, ami érintésvédel­mi szempontból biztonságos. A szál csak akkor meleg, amikor a gép mozgásban van.

A polisztirol habvágóhoz ingyen jár a magyar nyelvű habvágó-vezérlő és szerkesztő szoftvert.

A grafikus szoftver a rajzokból generált adatokat USB-kapcsolaton keresztül adja át a gépnek. Bármi­lyen kreatív grafika kivágható: alkalmas betűk, szöve­gek, számok fontjainak megjelenítésére, vektorizálá­sára. A szoftver beimportálja a Corel Draw plt, és az Adobe Illustrator dxf fájljait, amelyekkel már nem sok tennivaló van a vágás kezdéséig. A felhasználónak kell a kivágandó elemeket optimálisan berendezni a habpanelre, de a szoftver elvégzi a vágó útvonalak automatikus megtervezését. Betölthetünk képeket, átméretezhetjük azokat, a képeken a szoftverben körvonalakat lehet rajzolni, hogy vágható vektoros elemeket kapjunk.

FONTOS INFORMÁCIÓK:

  • Kész ábrák (meglevő vágósablonok segítségével)
  • Alakzatok rajzolása, szövegek írása
  • Rajzelemek szerkesztése, kontúr készítés
  • PLT, DXF fájlok beolvasása
  • Automatikus vágási útvonaltervezés
  • Automatikus objektum-összefűzés, felesleges vonalak eltávolítása
  • 10 beállított vágási paraméter
  • Vágási szimuláció és előnézeti kép: a monitoron ellenőrizhető a vágási útvonal

 

MŰSZAKI PARAMÉTEREK
StyCut Medium Professional
panelszélesség

(X) [cm]

62,5 125
panelmagasság

(Y) [cm]

60 60
hasznos munkaterület szélessége [cm] 58 119
hasznos munkaterület magassága [cm] 56 56
izzószál hasznos hossza ~ max. anyag vastagság (V) [cm] 6 10
vágóhuzal Kanthal 0,1 mm ellenálláshuzal
vágóhuzal vastagsága [mm] 0,1 mm
max. sebesség [mm/perc] 300
vágóhuzal hűtés nincs
vágóhuzal feszítés automatikus, rugós feszítés
léptetőmotorok száma [db] 3
felépítés önhordó alumínium lemezház
elhelyezés munkaasztalon vagy falra akasztva
tápfeszültség 7,5 V, 3 A 9 V, 4 A
fogyasztás [W] 30 36
gép mérete [cm] 83 × 84 × 16 146 × 83 × 22
csomagolás

mérete [cm]

88 × 88 × 21 153 x 90 × 26
gép tömege [kg] 4 6
csomag tömege [kg] 8 14
számítógép csatlakozás USB A-A
import fájlformátumok HPGL (.plt), AUTO-CAD (.dxf)
javasolt szoftverek a külső tervezésre Corel DRAW, Adobe Illustrator, AUTO-CAD
operációs rendszer Windows 7, 8, 10
garancia 1 év garancia
származási hely Magyarország (EU)

stycut.hu

 

- Hirdetés -

Sign&Display