A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Látványos alkotások teszik vonzóbbá a palotát

A nagy formátumú kereskedelmi nyomda, a MacroArt az oxfordshire-i Blenheim Palota számára készített egy 280 négyzetméteres falfestményt, amely a legnagyobb burkolat, amit az együttműködésük során készítettek – írja a Digitalprinter.

A Creative Gravy közreműködésével készült 12 méter magas épülettakaró a Flagstaff-kapun végzett javításokat fedi el. A mű 30 Oxford-szerte élő, nyolc és 25 év közötti kezdő művész által készített alkotások ötvözete. A nagy hatású dizájnt a MacroArt Durst 512R gépén nagy szakítószilárdságú PVC-hálóra nyomtatták, majd összefűzték, hogy a falfestmény telepítésre készen álljon.

A MacroArt csoport ügyfélkapcsolati igazgatója, Mike Hamling elmondta: „Ez egy új csúcspont a Blenheim Palotával való partnerségünkben. Nemcsak az eddigi legnagyobb közös installációnk, hanem az is fantasztikus, hogy egy ilyen nagyszerű ügyet támogatunk, mint az oxfordshire-i ifjúság. Tanúi lehettünk annak, hogy a fiatal művészek motivációt nyernek abból, hogy a terveiket most a helyszínen láthatják.”

Samantha Vaughan, a Blenheim Palota marketingvezetője pedig így nyilatkozott: „Csodálatos volt ez a projekt! Rendkívül elégedettek vagyunk a végeredménnyel; a bejáratunk minden bizonnyal nagy látványosság, és ez nem történhetett volna meg a MacroArt csapata nélkül, akik segítettek megalkotni ezt a merész és káprázatos műalkotást.”

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display