A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Közösségi műalkotást hoztak létre Scottsdale-ben

A digitális médialejátszó-specialista BrightSign a MASARY Studios-szal összefogva alkotott interaktív művészi installációt, amelyet először az amerikai Scottsdale-ben rendezett Canal Convergence Fesztiválon láthatott – és alakíthatott saját ízlése szerint – a közönség.

A digitális installáció igazi közösségi projekt volt, azzal a céllal, hogy a pandémia alatt is összehozza az embereket, biztonságos formában, szabadtéren. A közterületeken (a scottsdale-i Nyugat Múzeum falán és további két helyszínen) megjelenített, állandó mozgásban lévő műalkotáshoz a MASARY „Massively Distributed” nevű webes applikációjával bárki hozzájárulhatott.

A kivetített videóösszeállítást, illetve a hozzáillő zenei és hangzásvilágot az emberek alakították: tíz nap alatt 892 egyedi felhasználó tette hozzá a maga vízióját. A folyamatos átalakulásban lévő alkotást a BrightSign HD médialejátszóival, 15 ezer lumenes EPSON projektorokkal jelenítették meg.

„Lenyűgöző, hogy a MASARY képes volt egy ilyen együttműködő, közösségvezérelt művészeti esemény létrehozására, a járvány közepén”, méltatta partnerét a BrightSign vezérigazgatója, Jeff Hastings.

A MASARY igazgatója, Sam Okerstrom-Lang hozzátette: „Olyan időkben sikerült felpörgetni Scottsdale kollektív lelkiállapotát, amikor a legtöbben magányosak és motiválatlanok. Remek példája ez annak, hogy a technológia milyen kreatív módon tudja összehozni az embereket.”  Hozzátette: a sikeres program „legfőbb kulcsa a megbízhatóság volt, ezért illettek hozzá tökéletesen a BrightSign médialejátszói”.

Gábor János, Sign&Display

Videó: MASARY

- Hirdetés -

Sign&Display