A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Korszerű csomagolás és rakodás modern eszközökkel

A hatékonyan és precízen végrehajtott rakodás és csomagolás jelentősen felgyorsíthatja a folyamatot. Az auto­matizálás nagyban elősegíti a vállalatok munkáját e téren, ezért is örvend ekkora népszerűségnek ez a szeg­mens. A Sheldon Invest olyan egyedi megoldásokat képes nyújtani, amelyekkel optimalizálható a teljes gyártás, vagy a szükséges egységek. Az alábbiakban a vállalat csomagolóiparban végzett munkáját mutatjuk be.

A Sheldon Invest partnere kartonlapokból álló dobozok felállításával, és azok ragasztószalaggal történő összeillesztésével, továbbá az így létre­hozott tárolókba történő termék-betöltéssel bíz­ta meg a vállalatot. A folyamat végén a görgőasz­talon a dobozt lezárja a rendszer, és továbbítja raklapozáshoz. A koncepció lényege, hogy egy teljesen automatizált műveletet kapjon az ügy­fél, ezzel felgyorsítva a csomagolási és rakodási feladatot.

„Klasszikus csomagolási feladat automatizálásával keresett meg minket az ügyfelünk” – magyaráz­za a folyamat részleteit Rigó Zoltán, a Sheldon Invest Kft. SUA menedzsere. „Puffasztott ter­mékekkel töltött zacskók rakodási, illetve cso­magolási műveletét terveztük meg és adtuk át. A szállítószalagról 75 darab/perc ciklusidővel érkezik az áru bezacskózva. Először zárásellenőr­zésen esnek át, ami konkrétan azt jelenti, hogy speciálisan súlyozott szalagok között vezeti át a terméket a berendezés. Ha össze tudja nyomni, akkor nem zár jól a zacskó, ugyanis a benne lévő levegőt ki tudja nyomni, ezekből keletkezik a se­lejt. Ezt követően minden egyes terméket meg­mér, majd a megadott töltöttségi súllyal összevet. Ezzel gyakorlatilag két ellenőrzési ponton is meg kell felelnie, a zárási és a töltöttségi szempontok alapján.”

A bezacskózott termékek szállítószalagon érkez­nek viszonylag rendezetlenül, így az első feladat a besorolásuk, amelynek keretében a csomago­lásnak megfelelő módon összerendeződik az áru. Ezzel párhuzamosan a dobozok összeállítása is lezajlik. Vákuumos megfogóval ellátott robot­karok segítségével a rendszer megfelelő módon összehajtja a tárolóeszközöket – ez a berendezés teljesen automata módon működik. A kész dobo­zokba szintén egy vákuumos megfogóval ellátott robotkar pakolja be a zacskózott termékeket a megfelelő mennyiségben kötegelve – négyesével, ötösével –, attól függően, hogy a csomagolás mi­lyen lehetőségeket biztosít. Az elkészült produk­tumra végül rákerül a nyomtatott azonosítócím­ke, majd palettázzák.

A Sheldon Invest komplett csomagolási és ra­kodási folyamatot kivitelezett, melynek köszön­hetően az ügyfelük gyorsabbá és hatékonyabbá tehette ezt a műveletet.

Sheldon Invest Kft.

- Hirdetés -

Sign&Display