A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Konica Minolta Premierek Napja & Technológiák bemutatója

A legújabb nyomdaipari termelési megoldások – egy szakmai napon

„Nem számít, hogy hol dolgozunk! A munkavégzés legyen hatékony és élvezetes!” E szlogennel tartotta meg a Konica Minolta Magyarország Kft. április végén online szakmai nyílt napját, melynek résztvevői elméleti és gyakorlati bemutatók révén részletesen megismerhették a legújabb ipari nyomtatási és nyomdaipari tech­nológiáikat, az új üzleti lehetőségeket, az operatív és biztonsági célokra használható nyomdáknak tervezett IoT-kamera értékajánlataikat és nem utolsó sorban az új, Microsoft alapú, gyorsan telepíthető és egyszerűen alkalmazható munkafolyamattámogató-megoldás portfóliójukat, amellyel mind az irodai, mind a home office munkavégzést hatékonyabbá teszik. A kifejezetten profi megvalósítású élő videóközvetítésekben a gépbemu­tatók, mintanyomatok készítése és egyéb helyzetek prezentálása közel hasonló élményt biztosított, mintha személyesen vettem volna részt az eseményen.

NYOMDAIPARI MEGOLDÁSOK MINDEN FELADATRA – KICSI, KÖZEPES ÉS NAGY NYOMDÁKNAK EGYARÁNT

A reggeltől délutánig folyamatosan zajló prezentáci­ókból megismerhettük a Konica Minolta portfóliójá­ban teljesen új, 4000-es gépcsaládból az AccurioPress C4070 nyomtatót, amely kis és közepes nyomdák számára kínál megoldást színes nyomtatásra, és tel­jes mértékben az ügyfél gyártási igényeire szabottan konfigurálható.

A Motioncutter 23 digitális lézerstanc és vágóberende­zést, mely vágásra, kontúrvágásra, gravírozásra, vala­mint (mikro)perforálásra is alkalmazható – annak né­met gyártója, illetve Mühl Balázs, a Konica Minolta ipari nyomtatásért felelős regionális értékesítési vezetője mutatták be. Az ipari nyomtatási technológiák piacán a Konica Minolta és a Motioncutter partnerségi kap­csolatban kínálja ezt a sokoldalú berendezést, mely az egyszerű papíroktól a dobozkartonokon át a hullám­karton anyagokig minden anyag vágására alkalmas. A dekorstúdiók és nyomdák számára kifejezetten ér­dekes gép az AccurioWide 160/200 szélesformátumú hibrid nyomdagép, mellyel szinte bármilyen tekercses és táblás alapanyagra elkészíthetjük ügyfeleink legkreatívabb kéréseit is! Az AccurioWide 160/200 legfőbb jellemzői röviden: sokoldalúság, gyönyörű színek, el­lenálló és tartós nyomatok egy egyszerűen kezelhető gép segítségével.

A francia MGI cég 2008-ban jelentette meg első felületnemesítő berendezését, majd 2016-ban kötött stratégiai megállapodást a Konica Minolta vállalattal beren­dezéseinek értékesítésére. A gyártó korábban kizárólag nagy nyomdák számára készítette termelőeszközeit, azonban a piaci igényekre figyelve tavaly megalkotta új MGI Jetvarnish 3D ONE gépét, amely kis és közepes nyomdák, illetve marketingügynökségek számára kí­nálja a házon belüli felületnemesítés, digitális 2D/3D lakkozás megoldását.

A címkenyomtatás iparágát áttekintve legfontosabb trendként megfigyelhető a kis példányszámok iránt megnövekedett kereslet, amely alapján a gyártás a digitális technológia felé tolódik. A flexonyomdák számára kiváló megoldás az AccurioLabel 230 & AR nyomtató, amely alkalmas kis példányszámú digitá­lis tekercses címkegyártásra. Ez az ipari berendezés olyan remek megoldásokat és újdonságokat kínál, mint a fehér nyomtatás, címkék kiegészítése virtuális­valóság-tartalmakkal.

KONICA MINOLTA PKG-675I SZÍNESKARTON- ÉS HULLÁMKARTON-NYOMTATÓ – EGYEDÜLÁLLÓ CSOMAGOLÁSGYÁRTÁS KIS TÉTELBEN IS

Hullámkarton dobozok újragondolva

A PKG-675i nyomtató bemutatójának bevezetőjében Martin Péter a Konica Minolta részéről néhány mon­datban beszélt az Mtex New Solution portugál gyár­tóról, amely textil-, címke- és csomagolásnyomtatók gyártására specializálódott. Felvezetőjében kiemelte: a jelen piaci körülmények között folyamatosan csök­kennek a gyártási példányszámok, amelyet tovább erősít az egyedi csomagolások iránt mutatkozó keres­let, illetve a raktározási költségek csökkentése, amely szintén az alacsonyabb gyártási mennyiségek által érhető el. Ezenkívül a márkához való elköteleződés is segíthető a csomagoláson megjelenő egyedi üzene­tek segítségével.

A hullámkarton-csomagolásokat eddig flexo- vagy ofszettechnológiával gyártották. A táblás digitális nyom­tatás megoldásként kínálkozik, azonban ez a technoló­gia többnyire nem alkalmas élelmiszercsomagolások nyomtatására, amely határt szab piaci terjedésének.

Az Mtex New Solution által gyártott PKG-675i a Koni­ca Minolta portfóliójának legújabb tagja egy nagyon gyors (akár 500 B0/óra teljesítményű) színes nyomta­tó, mely kis példányszámú dobozok gyártására alkal­mas berendezés. A nyomtatóval készült nyomatokat élelmiszerek csomagolására is használhatjuk a vízbá­zisú tintának köszönhetően, illetve akár előre stancolt ívek nyomtatására is lehetőséget nyújt.

Egy nagyszerű termék egyedülálló csomagolást érdemel!

Kiváló minőségű, figyelemfelkeltő dobozok nyomta­tása, gyorsan, egyedi igények szerint. Egyre nagyobb a kereslet a digitális csomagolásgyártás iránt. A csoma­golással az elsődleges cél a cég márkájának megismer­tetése az ügyfelekkel. A márkatulajdonosok részéről minden eddiginél nagyobb figyelmet kell fordítani arra, hogy egyedi igények szerint testre szabható legyen, gyorsan és jó minőségben állítsák elő termékeiket, nö­velve ezzel a bevételüket. A Konica Minolta PKG-675i nyomdagép egy nagy teljesítményű, digitális hullám­karton-nyomtató, amely élénk színvilágot és hatékony termelést biztosít a felhasználók számára. A hullámkar­ton-csomagolás már nemcsak az egyéb csomagok szál­lítására szolgál. A „box-to-shell” koncepciót világszerte használják a termékek védelmére, népszerűsítésére és szállítására. A PKG-675i lehetővé teszi, hogy hullámkar­ton- csomagolásra színes grafikai anyagot nyomtasson, így megfizethetően és gazdaságosan teljesítve a piaci igényeket. Változó médiakezelésének köszönhetően nyomtathat lapos táblákra, előre vágott, hajtogatott vagy ragasztott dobozokra (közel 16 mm vastagságig). És az eredmény? A cég márkájához hű, minőségi cso­magolás, a piaci igényeknek megfelelő áron!

PRECISION PACKAGING PKG-675I SZÉRIA – CSÚCSMINŐSÉGŰ DIGITÁLIS HULLÁMKARTONNYOMÁS

Kiemelkedő tulajdonságok:

  • Olyan hullámkartongyártók, nyomdák és márka­tulajdonosok részére javasolt, akik gyorsan kivi­telezhető, digitális nyomdai megoldást keresnek.
  • Egyedi megrendelés alapján testre szabott, gyor­san kivitelezhető doboznyomtatás, mellyel időt és pénzt takarít meg.
  • Memjet VersaPass nyomtatófej-technológia az egyedülálló képminőség eléréséért és a nyomta­tófej hosszú élettartamáért.
  • Kiváló színhűség a Memjet vízbázisú tintával, mely az Élelmiszer- és Gyógyszer Engedélyeztetési Hivatal jóváhagyásával közvetlenül érintkezhet élelmiszerekkel.
  • Nyomtatási sebesség – 150 mm/mp 1.600 × 1.600 dpi felbontással vagy 300 mm/mp 1.600 × 800 dpi felbontással.
  • A nyomtató kezelőfelülete egyszerű kezelhetősé­get biztosít az operátorok számára.
  • Könnyen telepíthető és beállítható.
  • Egyszerű hozzáférés a 2 literes tintatartályokhoz.
  • Állítható adagoló.
  • Caldera RIP vezérlő működteti.

Digitálisan nyomtatott dobozok egyszerűen

A PGK-675i berendezéssel közvetlenül nyomtathat összehajtható kartondobozra, hullámkartonra és előre vágott anyagokra. A digitális technológia és az automa­tizált folyamatok lehetővé teszik azt, hogy egy dobozt néhány másodperc alatt megnyomjon. Amennyiben a doboznyomtatást házon belül végzi, úgy gyorsíthatja a piacra jutás idejét, és csökkentheti a gyártási időt. Azonnal érzékelhető lesz a költségmegtakarítás és a profit.

ÜZLET- ÉS MUNKAFOLYAMAT-TÁMOGATÁSI MEGOLDÁSOK

Prezentációjában Fodor Gábor, a Konica Minolta VSS, azaz Video Solution Services üzletágának üzletfejlesz­tési menedzsere mutatta be a cég IoT-kamerarend­szereit a nyomdáknak, üzleti, operatív és biztonsági felhasználásra egyaránt. A Konica Minolta a német Mobotix gyártóval közösen fejleszti modulárisan konfi­gurálható IoT-kamera megoldásait, amelyek sokkal többre képesek csupán a rögzített képi jel továbbí­tásánál: különféle szenzorok segítségével akár hő­mérsékleti, mozgási vagy összetett – képek, hangok impulzusaiból összeálló metaadatok továbbítására is alkalmasak.

A robusztus kialakítású kamerák minimálisan 80.000 üzemóra működésre képesek, és szoftveres hátte­rüknek köszönhetően kibervédelmi szempontból is kifejezetten biztonságosak. A Konica Minolta kamera megoldásai komplex szenzorcsomagot tartalmaz­nak, a kamerák pedig önmagukban képesek feldol­gozni az általuk rögzített képanyagot, tehát nagyon sok alapvető analitikai funkciót tartalmaznak szerve­res segítség nélkül, így alkalmasak intelligens mozgás, hang, hőmérséklet felismerésére.

A Konica Minolta partnereivel együttműködve, fo­lyamataikat megismerve fejleszti IoT- kameramegol­dásainak funkcióit, melynek eredményeként például nyomtatás folyamán egy adott mintától való eltérés esetén a kamera figyelmeztetést küld a gép operáto­rának, és automatizáltan végzi a selejtellenőrzést. A fo­lyamat ilyen irányú automatizálásának köszönhetően munkaerő szabadul fel, és költségcsökkentés érhető el. Az IoT-kameramegoldások alkalmasak nyomatok ellenőrzésére, illetve egy mélytanulási algoritmus se­gítségével a nyomtatási anyagok felületét is képesek vagyunk megvizsgálni, és különbséget tenni a tiszta, jól megmunkálható, illetve gyűrött, szennyezett felületek között. A kamerák képesek felismerni, hogy minden­ki viseli-e a kötelező maszkot, vagy betartja-e az előírt távolságot. A nyomdák számára különösen érdekes funkció, amennyiben érzékeny, titkosított anyagok nyomtatását végzik: ha bizonyos gyanús mozgásokat érzékelnek a kamerák, arra azonnal felhívják a kezelő figyelmét – például valaki gyanúsan sok időt tölt egy nyomtatási anyag mellett, vagy előveszi mobiltelefon­ját, és lefényképezi a nyomtatott anyagokat (például érettségi tételeket).

A Konica Minolta mára jóval több, mint nyomdagépe­ket szállító cég, hiszen számos olyan új üzletáguk jött létre az elmúlt időszakban, amelyek a nyomtatáshoz vagy szkenneléshez kapcsolható munkafolyamatokra épülő fejlesztéseket végzik. Gál András, a cég MCS, azaz a digitális munkafolyamatot támogató üzlet­ágának vállalati folyamattanácsadója beszélt a cég könnyen bevezethető, költséghatékony munkafolya­mat-támogató megoldásairól, amelyek a közös munka támogatását kínálják szervezeti egységeknek irodai és home office munkavégzés esetén (HR, pénzügy, be­szerzés, projekt, adminisztráció).

konicaminolta.hu

- Hirdetés -

Sign&Display