A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

KONGSBERG – Állandó érték egy változó világban

A Kongsberg kivágóasztalok majdnem ötven éves történelmén keresztül kirajzolódik egy európai márka indu­lásának és fennmaradásának története. Az eltelt évtizedek és körülmények változása olyan fejlesztéseket vagy profilváltásokat eredményezett, amelyek bármely iparági szereplő számára példaértékűek lehetnek.

A KEZDETEK

A norvégiai Kongsberg városa ad otthont a Kongs­berg Precision Cutting Systems anyacégnek. A műkö­dés kezdetén, 1965-ben, a Kongsberg kivágóasztalok elsődlegesen mérnöki tervezőasztalokként működ­tek. Már ekkor számos iparágat szolgáltak ki. A gépet a hajó-, repülőgép- és autóipar műszaki rajzok készí­téséhez, dekorációs elemek, vagy minták vágásához, a sign és display iparág öntapadós fólia kivágására használta. Az elmúlt ötven év gazdasági és világvál­tozásai végigkövethetők a Kongsberg kivágóasztalok és eszközök fejlődésén keresztül. A fent említett iparágak követelményeivel, a vevői elvárások mo­dernizációjával – új igényekkel és alapanyagokkal – a kivágóasztalnak is lépést kellett tartania.

ELSŐ GENERÁCIÓS DIGITÁLIS UTÓMUNKA ASZTAL

A mai értelemben vett síkágyas digitális utómunka berendezés a nyolcvanas évek közepére kezdte elérni mai formáját.

A csomagolóanyaggyártók számára a Kongsberg 1983-ban készíti el az első specifikus eszköz csomag­ját – mellyel a többi síkágyas CNC berendezéssel szemben előtérbe került.

Ezt követően 1989-ben építi meg az első olyan min­tázóasztalt, amit kizárólag a csomagolóanyaggyártás iparág igényei szerint állítottak össze. Ezzel pár­huzamosan a korábbi iparágak számára már nem fejlesztett megoldásokat.

A gyártó 1990-ben mutatja be az első olyan asztalát, amellyel automatizáltan lehetett a síkstancot és a körstancot használni.

A folyamatos fejlesztés mellett 2002-re a Kongsberg nyit a sign és display iparág felé, újabb és nagyobb erő kifejtésére alkalmas eszközöket fejleszt. 2004-ben a portfóliót teljessé téve – marófejjel látja el berendezéseit. 2008-tól kezdve a gyorsabb és pontosabb gépek és az automatizálás van a gyártó fókuszában. Ezzel a lépéssel szilárdította meg a Kongsberg a pozícióját, mint a világ első csomagoló­anyaggyártás és reklámdekorációs kivágóasztala és marógépe.

ÚJGENERÁCIÓS DIGITÁLIS MARÓ- ÉS KIVÁGÓBERENDEZÉS

Gyártóként a fennmaradás kulcsa a rugalmasság és a speciális gyártási munkák minél színvonalasabb elvégzésének képessége. Tehát bátran kijelent­hetjük, hogy ami változatos feladatok elvégzésére képes, az korszerű. A változatos alapanyagok meg­munkálására egy célgép gyakran nem elegendő.

A Kongsberg moduláris felépítése biztosítja, hogy a kivágóasztalon az alapanyagok legszélesebb palettája feldolgozható legyen – bígelhető, riccel­hető, vágható, perforálható és marható – akár egy munkamenetben. A Kongsberg berendezésekkel nem kell a gyártónak kompromisszumot kötnie.

A gyártás másik legfontosabb pillére, hogy a megvá­sárolt berendezés rentábilis beruházás legyen. A Kongsberg időhorizontján a „hosszútáv” nem csu­pán vállalati hívószó, ami 1-2 évet jelent, hanem a minőségbe fektetett összegért olyan gépet vásárol­hat, ami akár húsz éves időtartamra kiszolgálhatja a beruházót.

A stabilitás nem csak a jó minőségű gépet jelenti, hanem azt is, hogy amikor a gyártó megrendelést kap, azt biztosan és megfelelő minőségben le tudja gyártani – hiszen jelen éles versengési helyzetben egy esetleges meghibásodásból adódó csúszás a vevő elvesztését is jelentheti.

A Kongsberg hozzáadott értéke abban rejlik, hogy az alapanyagtól kezdve egészen az elkészült termékig a workflow szemlélet nyújtotta hatékonysággal segíti a gyártót.

A Kongsberg elkötelezetten folytatja a már ötven éve tartó folyamatos fejlesztési munkát, meghallgatva és szem előtt tartva az ügyfelek igényeit. A Kongsberggel kézen fogva egy gyártó nagyobb eséllyel indul el és jut sikerre a kiszámíthatatlan piaci trendek útvesztő­jében.

Ingyenes bemutatónkért keresse a Partners Kft. kollégáit az alábbi elérhetőségek egyikén.

Partners Kft.

Gönczi Hajnal
+36 30 838 9232

info@partners.hu
www.partners.hu

- Hirdetés -

Sign&Display