A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Komposztálható címkét alkottak

Az Avery Dennison a legújabb, SX6030 ragasztóval kombinált, biszfenol-mentes thermocímkéje megkapta az erdők fenntartható felhasználásának biztosítására alapított Forest Stewardship Council „OK Compost” besorolását. A fenntarthatóbb csomagolásra törekvő üzleti szereplők örülhetnek, mert a komposztálható termikus címkealapanyagok helyén eddig globális űr tátongott, véli a cég termékfejlesztési mérnöke. Jennifer Bijkerk megjegyezte: Európában különösen szigorú követelményekhez kötik a minősítést, viszont az új kombinációval sikerült erre is alkalmas, „robusztus és praktikus” anyagot alkotni.

Maga a címketekercs egyébként nem igényel speciális tárolási körülményeket, miközben a hasonló termékektől megszokott szavatossági idővel rendelkezik, ráadásul kifejezetten komposztálható ételek, például zöldségek és gyümölcsök csomagolásához ajánlják. A gyártó időzítése nem is lehetett volna tökéletesebb, hiszen a világon egyre nagyobb iramban kerülnek betiltásra az egyszer használatos műanyagok, magyarán a lebomló zacskóknak mindenképpen olyan címkére van szükségük, amivel forgalomban maradhatnak.

Az egyetemekkel, kormányzatokkal, civil és környezetvédő szervezetekkel együttműködő Avery Dennison azért is elkötelezett a hulladékcsökkentés iránt, mert három éve egyike volt annak a 250 cégnek, akik aláírták az Ellen MacArthur Alapítvány és az ENSZ komposztálást támogató nyilatkozatát.

Gábor János, Sign&Display

Forrás: Large Format Review

- Hirdetés -

Sign&Display