A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Kompakt méret + ipari teljesítmény

Kezdjük mindjárt a lényeggel: Ha Ön kisebb méretű UV tárgynyomtató vásárlását tervezi, amely teljesítményben és árban is felveszi a versenyt a piacon elérhető készülékekkel, akkor mindenképpen érdemes tüzetesen elolvasnia most következő géptesztünket (ha csupán tájékozódni akar, akkor is!). A Compress márka legkisebb, i UV 600s sorozatszámmal ellátott készüléke, akár 35 m2/óra nyomtatási sebességével már ipari teljesítményt nyújt. Ráadásul a készülék tényleg plug and play – ugyanis üzembehelyezése kifejezetten egyszerű és gyors. Felkészültek? Akkor: vigyázz…kész…Compress gépteszt!!!

Belépő árszint – korántsem belépő tudásszinttel!

és ráadásul az én belépőm sem mindennapi, ugyanis a SignDepot csapatának vállalatirányítási szoftver oktatását zavarom meg érkezésemmel (hiába, egy folyton növekedő vállalkozásnak szüksége van arra, hogy lépést tartson a fejlődés ütemével). A mindig kedves és energikus Szabó Zsombor most is örömmel fogad – és azonnal szembesülünk is az első feladattal: a nyomtatót ki kell vinnünk a teremből, ahol az oktatás zajlik, hogy ne zavarjuk a prezentációt. Ez lehetne akár probléma is, de nem a Compress iUV 600 esetében, hiszen az négy kerekének és kompakt méretének köszönhetően könnyen mozgatható! Így már nincs semmilyen akadálya annak, hogy elkezdjük a tesztet, amelyben Bakó Richárd termékmenedzser segít nekem!
Az első és legfontosabb, amit szükséges kiemelni ezzel a készülékkel kapcsolatban kompakt, de egyúttal robosztus felépítése mellett, hogy beüzemelése kifejezetten egyszerű és gyors! A kicsomagolással együtt tulajdonképpen 1-2 óra alatt megvan, és már hozhatja is vissza az árát, azaz kezdhető a termelés!
…No persze csak a minden használat előtt javasolt Nozzle check – azaz nyomtatófej ellenőrzés és automatikus tisztítást követően, amely egyszerűen gondoskodik a készülék 1440-es mikro piezo Epson nyomtatófejeinek hosszú élettartamáról és Compress iUV tárgynyomtató a SignDepot kínálatában! Kompakt méret + ipari teljesítmény kiváló nyomtatási minőségéről. (Ezt az ellenőrzést minden műszak kezdéskor, illetve napközben, kicsit hoszszabb állást követően is javasolja a forgalmazó!)
A készülék előlapján található kis kijelző automatikusan mutatja az adott helység hőmérsékletét és a levegő páratartalmát, amely talán otthonában, Malajziában kissé nagyobb jelentőséggel bír, mint a zordon Kárpátoknak fenyvesekkel vadregényes tájain, de lényeg, hogy bizonyos páratartalom felett nem engedi a nyomtatást, mert az már a minőség rovására menne.

Teljes szabadságot kapunk a kezünkbe!

Az iUV tárgynyomtatókkal szinte bármire nyomtathatunk – műanyag, plexi, üveg, fém (e két utóbbi anyag esetében speciális primer anyag használata szükséges), de akár mdf anyagok felületeire is! Az ipari minőségű nyomtató nagy termelékenység mellett is hosszú távon biztosítja a konzisztens nyomatminőséget. A tárgynyomtatók tervezése és fejlesztése az Impression Technology ausztráliai vállalati központjában történik, a gyártás pedig a vállalat saját tulajdonú malajziai gyáregységében. Az iUV nyomtatók a legújabb technológiai fejlesztések mellett olyan egyedi megoldásokat is tartalmaznak melyeket nem találunk meg más márkák tárgynyomtatóiban!

Stúdió igénytől az ipari sorozatgyártásig

Az iUV tárgynyomtatók minden igényt kielégítenek, legyen szó kis szériás ajándéktárgy nyomtatástól az ipari léptékű folyamatos termékjelölésig. A iUV600s kétségtelenül a kínálat legnépszerűbb nyomtatója. A kedvező ára mellett nem csak nyomtatási méretben, de sebességben is túlszárnyalja a konkurens márkák releváns típusait. Nagyobb méretű nyomtatási munkákhoz az 1200s nyújt hatalmas 1137x750mmes nyomtatható területet, az automatizált iUV600LNE és iUV600BRD típusok pedig folyamatos tárgynyomtatáshoz/ jelöléshez és hullámkarton csomagolás nyomtatáshoz biztosítanak megfelelő termelékenységet.
A készülékkel nyomtathatunk különféle ajándéktárgyakat, de végezhetünk vele ipari nyomtatást/ jelölést, változó adat nyomtatást, speciális effekt nyomtatást, illetve dombornyomtatást is (pl. Braille írás).

300 mm Maximum tárgymagasság

Az iUV600s és iUS1200s tárgynyomtatókkal maximum 300mm magas tárgy nyomtatató. Az asztal magasságát két lézer figyeli, ezzel kerülve el a nyomtatófejek sérülésének veszélyét. Az asztal lassan emelhető, aminek köszönhetően nagyon pontosan beállítható az adott tárgy pontos nyomtatási vastagsága. A rendszer ellenőrzi a beállított magasságot, és ha a tárgy belelógna a nyomtatófej mozgási tartományába, akkor automatikusan korrigálja, pontosítja a tálca magasságát.

Tapadós tálcaborító – a pontos nyomtatásért

A készülékhez külön vásárolható egy úgynevezett ’sticky mat’ – ez egy szilikon anyagból készült, ragadós tálcaborító felület, amely tapadó tulajdonságának köszönhetően, nem engedi, hogy a tálcára helyezett, nyomtatandó tárgyak elmozduljanak a tálca behúzása során keletkező rezgés által. Ezért a felhasználók életének megkönnyítése és a pontos nyomtatás érdekében kifejezetten javasolt ennek az egyáltalán nem drága extra eszköznek a beszerzése, amely meleg vízzel mosható.
Emellett rendelhető a készülékhez egy vákuum asztal is.
Nagyobb mennyiségű egységtermék nyomtatásához pedig már javasolt egy klisé keret elkészítése, amelyben egyszerűen, gyorsan és pontosan tudjuk cserélni a nyomtatandó tárgyakat.
Nagyobb termelési volumen esetén a nyomtatóhoz rendelhető félautomata betöltő rendszer, illetve egy tekercselő, amellyel könnyen kezelhető a tekercses fólia anyag.

4,6-35 m2/óra Ipari teljesítmény

A dupla LED UV lámpa, a kétirányú nyomtatás és az ipari léptékű fejlesztés és minőség nem csak közel 5x – 10x gyorsabb sebességet eredményeznek, de a nagy sebességnél is garantált a kiváló nyomatminőség.
A két UV lámpa fényerőssége különkülön állítható, két analóg szabályozó segítségével, amely a különféle alapanyagok egyedi tulajdonságaihoz alkalmazkodó nyomtatást tesz lehetővé. Ez leginkább PVC és dibond anyagok esetében fontos lehetőség.

ECO festék – Normál irodai körülményekhez

Az alacsony szagtartalmú festék nyomtatásakor nem szükséges speciális elszívó, illetve légtisztító használata. Az ECO UV festékek ráadásul kemény és flexibilis tárgyak nyomtatására egyaránt biztosítanak megoldást. A készülék kifejezetten kevés festéket fogyaszt, amely a WIMS – White ink magament system, azaz fehér festék kezelő rendszernek köszönhető, amely a fehér festékben lévő titán részecskék ülepedését gátolja meg egy mozgó mágnes segítségével.
Az alapmodell gyárilag fehér festék csatornával együtt érkezik. Az alap CMYK+négy fehér csatorna mellé extraként rendelhető a lakk.
A készülék rendelkezik egy intelligens automata fehér alányomási funkcióval, melynek lényege, hogy ha alapvetően fehér felületre nyomtatunk, akkor a készülék már nem nyomja alá a fehér színt, így elkerülhető a fehér festék pazarlása + időt is megtakaríthatunk, hiszen gyorsabb a nyomtatásunk.

Könnyen kezelhető szoftver

Nem csak a gép plug and play, de a szoftvere is – amely könnyen átlátható menürendszerrel bír, amelyben előre megadott méretekből választhatunk A kisebb gép 61×45 cm tálcamérettel a nagyobb 115×175 cm-es asztalméretével akár egy raklapot is megnyomtathatunk.

Tesztnyomtatás

Ha már ennyi szépet és jót hallottam a Compress iUV 600 készülékről, akkor természetesen meg is kellett tapasztalnom, hogyan viselkedik működés közben. Egy 3 mm vastag Dibond lapra nyomtattuk a Verdák mesefilm szupersztárját, Villám McQueen-t négy passzos, 720×720 felbontásban egy rétegű, majd négyrétegű nyomtatási módban. A nyomtató abszolút produkálta az adatlapon ígért gyors nyomtatási sebességeket. Mindkét nyomat kiváló minőségű lett, élénk, erőteljes színekkel. A négyrétegű nyomtatásnál a grafika színei sokkal erőteljesebbek, illetve az egyes kiemelkedő elemek tapinthatóan is kidomborodtak a nyomatunkból, ami kifejezetten extra érzetet kölcsönzött neki (a kisfiam kifejezett örömére).

Miben más a Compress?

A Signdepot 16 objektív érvet gyűjtött össze, amelyek bizonyítják, hogy a Compress UV nyomtatók ipari teljesítményt és magas műszaki színvonalat képviselnek.
1. GYORSABB A Compress UV nyomtatók legalább 8x gyorsabbak mint a hasonló árkategóriában található más UV nyomtatók* * 2xCMYK színkonfigurációval 4.64 – 35m2/óra
2. NAGYOBB iUS600s: A2+ (604x450mm) iUV1200s A0+ (1137x750mm)
3. DUPLA UV LED A 2 db vízhűtéses UV LED lámpa segítségével hőérzékeny anyagok is nyomtathatók, ráadásul kétirányú nyomtatással nagy sebességgel.
4. SZÍN VARIÁCIóK A nyomtató különböző színkonfigurációkkal rendelhető. 2xCMYK vagy CMYK+fehér+lakk vagy akár csak fekete szín az összes színcsatornán.
5. VÁKUUM NÉLKüL Az opcionális tapadós asztalfelület feleslegessé teszi a vákuum asztal használatát egyenetlen, vékony anyagok nyomtatásánál.
6. IQ INTERWEAVE A hagyományos csíkos passzusok helyett a hullámos passzus nyomtatás technológiával csökkenthető a csíkozódás az alacsony felbontású nyomatokon
7. PDHP – POSITIVE DAMPER HEAD PROTECTION A folyamatos, konzisztens nyomás alatt álló damperek mindig stabil festékellátást biztosítanak nagy sebességű nyomtatásnál is. Kevesebb tisztítás és nyomtatófej probléma!
8. FESTÉK KÖD ELSZÍVÁS A beépített axiális ventillátor csapdába ejti, elszívja a felesleges festék cseppeket. Más nyomtatóknál ezek a festékcseppek az évek alatt elkoszolják a nyomtatót és alkatrészeit.
9. WIMS – FEHÉR FESTÉK CIRKULÁCIóS RENDSZER A szabadalmaztatott festék keringető rendszer és a nyomás alatt álló damper rendszer mindig stabil festék ellátást biztosít, lecsökkentve a fúvókaeltömődés miatti tisztításokat.
10. ROLL TO SHEET A nem motorizált tekercsadagoló lehetővé teszi tekercses anyagokra, manuális adagolással, történő íves (nem folyamatos) nyomtatást.
11. ANTISZTATIZÁLó Az opcionális antisztatizáló henger a nyomtató asztalfelületén lecsökkenti a lebegő szemcsék által okozott nyomtatófej problémákat és nyomat minőség problémákat.
12. KONZISZTENS KÖRNYEZETI FELTÉTELEK A beépített páratartalom és hőmérséklet érzékelő által valós időben töténik a nyomtatófej beállítása a konzisztens nyomatminőség érdekében.
13. …AKÁR AZ 1X1 A Compress nyomtatók és a RIP szoftver kezelése könnyen megtanulható és egyszerűen használható.
14. IPARI MINőSÉG A Compress nyomtatók ipari minőséget és teljesítményt nyújtanak. Ez azt jelenti, hogy a beépített minőségi alkatrészek és okos/produktív funkciók, valamint a gép élettartam mind a folyamatos termelést támogatják.
15. FORGATóEGYSÉG Az opcionális forgatóegység alkalmassá teszi a nyomtatót hengeres tárgyak direkt nyomtatására. Poharak, boros és egyéb alkoholos üvegek, gyertyák és sok más.
16. ALACSONY ÁRAK A tudásukhoz és ipari minőségükhöz képest a Compress nyomtatók árai rendkívül kedvezőek, ráadásul az UV festék költsége szintén alacsony.

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display