A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Költségcsökkentő nagyágyúk az EPSON-tól

A legrangosabb szakmai fórum keretében a májusi FESPA kiállítá­son mutatkozott be az EPSON két új, 160 cm széles eco-solvent nyomtatója, az S széria továbbfejlesztett modelljei, amelyek a magyar piacon már megszokott módon SC-S60610L és SC-S80610L megjelöléssel idén októberben lesznek elérhetők. A két új nyomta­tóval olyan felhasználókat céloz meg az EPSON, akik számára nagy kapacitású és magas termelékenységű gyártás mellett elsőd­leges szempont a gazdaságos üzemeltetés.

Az új – immár ipari felhaszná­lásra is szánt – nyomtatók lel­két a nagy kapacitású, 1,5 literes tintatasakok bevezetése je­lenti – mondta Chris Davis az EP­SON szélesformátumú produkciós nyomtatóinak termékmenedzsere. „Ez hosszabb nyomtatási periódust jelent, amellyel együtt jár a felhasz­nálói beavatkozás csökkentése, vala­mint minimális állásidő. Az új, nagy kapacitású tasakok is az EPSON GS3 eco-solvent tintáival üzemelnek, amely kulcsfontosságú környezet­védelmi tanúsítványokkal rendelke­zik, beleértve a GreenGuard Gold, valamint az AgBB minősítéseit. Ez­zel belsőépítészeti felhasználásra is korlátozás nélkül alkalmazhatóak az új nyomtatókkal készült termékek. Mint minden EPSON S szériás eco-solvent nyomtató, az új modellek is könnyen telepíthetőek, megbízha­tóan és csökkentett karbantartási igénnyel működtethetőek.”

Az SC-S60610L és az SC-S80610 egy­aránt az EPSON PrecisionCore TFP nyomtatófejeit kapták meg, vala­mint a felhasználóbarát EPSON Edge RIP szoftverrel bővült a mindennapi használatot segítő eszközök sora. Az új szoftver minden S szériás nyom­tatóhoz elérhető lesz, amely kön­nyű nyomtatási megoldást kínál. Ezen felül az EPSON tovább bővíti az integrált Edge Dashboard felüle­tet, amelyen több, mint 250 média letölthető profilja áll rendelkezés­re. Segítségével optimális nyomtató beállításokat biztosíthat a munkafo­lyamatokhoz, valamint a lehető leg­pontosabb színbeállítások érhetők el. Az EPSON LFP Accounting Tool méri a nyomtatás és a nyomathor­dozók költségeit, így minden fel­adathoz pontos nyomtatási és elő­állítási költség áll a felhasználók rendelkezésére. Az új modellekhez is kétéves jótállás jár, valamint ma­gyarországi szerviz és kellékanyag ellátást biztosít a hazai forgalmazó LFP center.

- Hirdetés -

Mindkét nyomtatóval számos alap­anyag nagyméretű, méretpontos és torzulásmentes nyomtatására nyílik lehetőség az öntapadós vinyl fóliák­tól a matt vagy fényes plakát papíro­kig, valamint széles skálát fedhetnek le az ipari felhasználású, belsőépíté­szeti vagy eladáshelyi reklámeszközök gyártásával foglalkozó vállalkozások is.

„Arra számítunk, hogy a nyomtatás szolgáltató vállalkozások erőteljes portfólió bővítéssel növelik a külön­böző ágazatokban a szerepüket és új üzleti lehetőségekhez jutnak az új, gazdaságosan és gyorsan termelő EP­SON SureColor SC L szériás nyomta­tók kínálta előnyökkel. Ügyfeleinket lenyűgözi majd az új modellek nyom­tatási sebessége és teljesítménye, va­lamint a technológiája” zárta gondo­latait Chris Davis.

A hazai forgalmazónál, az LFP center Kft.-nél október elejétől rendelhetők és érhetők el az új nyomtatók, amelyek bemutatótermi modelljét élesben is tesztelhetik majd az érdeklődök.

- Hirdetés -

Sign&Display