A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Kiváló színminőség, hatékony és gyors nyomtatás

Igényes termékek tervezését, fejlesztését és kivitelezését tűzte ki céljául a vizuális kommunikáció terén tevé­kenykedő Gravoform Kft. Az új Ricoh Latex Pro 5160e gép – melynek hazai forgalmazója a Signdepot Europe Kft. – beszerzésével tovább folytathatják útjukat a kijelölt irányba. Magyarországon elsőként a Gravoform telephelyén helyeztek üzembe ilyen Ricoh berendezést, amely kiváló alkalmat teremtett arra, hogy a tranzakcióban részt vett három cég – Gravoform, Ricoh, Signdepot Europe – képviselőjével beszélgessünk.

„A Ricoh Latex Pro 5160e beszerzése mellett leginkább az ár-érték arány döntött.” – magyarázza Szendrei-Nagy Szabolcs, a Gravoform Kft. üzletfejlesztési igazga­tója. „Ez egy robusztus berendezés, ami kiemelkedő termelékenységgel bír. A latextechnológia teszi le­hetővé azt, hogy az eddigiektől eltérő felületekre is tudjunk megrendeléseket teljesíteni. Ezzel a géppel mi diktálhatjuk a trendeket. Számunkra fontos volt a hazai szerviz, hiszen folyamatosan dolgozik a beren­dezés. Az eddigi munkáink jelentős részét fogja lefed­ni a Latex Pro 5160e, ez szintlépésnek számít nálunk. A kész reklámhordozókat kül- és beltéren egyaránt felhasználhatják, ami az időgazdálkodásunkra is ha­tással van: csökkenthetjük a szükséges munkafolya­matok számát.”

LENYŰGÖZŐ GÉPTULAJDONSÁGOK

A Latex Pro 5160e egyik óriási előnye a színkezelés. A másik pedig, hogy ez a tekercses nagyformátumú nyomtató rendkívül sokféle médiát képes kezelni. A tartósság fontos szempont, hiszen a nyomatokat akár huzamosabb ideig is használni kívánják az ügyfe­lek, ezért a kül- és beltéri felhasználhatóságra is nagy hangsúlyt fektetett a gyártó. Az igényes nyomtatás­hoz a négy, öt vagy hat színes konfigurációt biztosít a Ricoh: CMYK, CMYK + fehér vagy CMYK + narancs és zöld. A koncepció által színpontosan készülnek el a nyomtok különféle felületeken.

ÚJ PERSPEKTÍVÁK AZ ÚJ NYOMTATÓVAL

Az innovációra törekvő Gravoform számára ez a beru­házás új megoldásokat tesz lehetővé, úgy, mint textil, tapéta, járműdekorációs fólia nyomtatása a fedőfehér szín segítségével akár víztiszta alapanyagra is. Várha­tóan nagyobb mennyiségeket tudnak majd egyszerre legyártani, ami növeli a költséghatékonyságot és a pro­duktivitást. A felszabadult energiákat pedig arra for­dítják majd, hogy új, innovatív irányokba is ki tudjanak lépni termékfejlesztés segítségével.

„Az első Latex Pro 5160e gépünket helyeztük ma üzem­be, miután a Signdepot vállalata értékesítette és telepí­tette a gépet” – mondja büszkén Szauter Lajos, a Ricoh Hungary Kft. értékesítője. „Az elmúlt időszakban ezen iparágban komoly nehézségekkel küzdöttünk, ám töb­bek között az innovációnak köszönhetően új lendületet kaptunk. A latextechnológia rendkívüli népszerűségnek örvend, ami a kész médiumok felhasználhatóságának köszönhető. Továbbá a magyarországi leányvállala­tunk biztosítja a szervizszolgáltatást, illetve széleskörű garanciát a termékekre, amivel biztonságot teremtünk a partnereinknek.”

SZÁMOS LEHETŐSÉGET KÍNÁL A LATEX PRO 5160E

A Latex Pro 5160e nyomtató óriási előnye, hogy szin­te bármilyen területre tökéletes megoldást jelent. A reklámdekoráció számos szegmensét kielégíti, ki­állítási eszközök gyártására, display elemek, bannerek gyártására alkalmas. A fehér festéknek köszönhetően átlátszó anyagokra is lehetőség nyílik színtelített nyo­matokat készíteni.

Jelentősen bővíthetők a lehetőségek a Latex Pro 5160e által. A hagyományos nyomtatástól kezdve egészen a magasabb hozzáadott értékű megjelenésekig biztosít kiváló minőséget az új nyomtató. Bannerek, poszterek, pop upok, képzőművészeti nyomatok, jármű- és falbur­kolatok, valamint belső dekorációk is gyárthatók általa.

A három nagy sebességű, fokozatosan eltolt nyomta­tófejnek, a gyorsan száradó festéknek és a fejlett szárí­tási technológiának köszönhetően rendkívüli termelé­kenységre képes. Az egyedi fejlesztések – mint például az automatikus tisztítás, valamint az érintő kijelzős kezelőfelület (ami akár távoli eléréssel is irányítható) – hozzájárulnak a kényelmes munkavégzéshez.

AZ ÜZEMBE HELYEZÉS ELŐTT KOMOLY TESZTEKEN MENT KERESZTÜL

„A Ricoh legújabb nyomtatójával, a Latex Pro 5160e berendezéssel először a legendás, azonnali kopásál­lóságot és száradást teszteltük.” – hangsúlyozza Bakó Richárd, a Signdepot Europe Kft. CIP nyomtatók ter­mékfelelőse. „Minden alapanyagot, amit az ügyfelek igényeltek, kipróbáltunk. Az eredmény pedig magáért beszél. Legyen szó fehér festékről, vagy színhelyesség­ről, melyet a gyártó által előre készített profilok bizto­sítanak szinte minden alapanyagra. A másik előny azazonnali száradás, melyet követően akár azonnal fel­dolgozhatjuk a nyomtatott alapanyagokat. Drasztiku­san csökkenti a munkafolyamatok időtartamát, ezáltal a maximumra növeli a termelékenységet.”

A minőség a fejlett víz bázisú latex tintával és ipari nyomtatófejjel kezdődik, amelyek a Latex Pro 5160e nyomtató legjobb tulajdonságait biztosítják. A hos­szútávra gyártott berendezést magas kvalitással ren­delkező Ricoh AR latex tintákkal látták el, amelyek élénk, tartós színvilágot nyújtanak. A Ricoh MH5441 rozsdamentes acél nyomtatófejei meghosszabbítják a gép élettartamát, és módosítható csepptechnológiával használható a sima szürkeárnyalatok, élethű bőrtónu­sok és a 600×1200 dpi képminőség érdekében.

A Ricoh és a Signdepot együttműködésének köszön­hetően a Gravoform telephelyén új dimenzió nyílik a nyomtatásban.

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display