A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Kiváló ötlet, ha bővíteni szeretnéd az autófóliázási vállalkozásod

Kiváló példát mutat a Shore Wraps, Skócia vezető járműfóliázásra és fényezésre specializálódott vállalkozása, amely a bővülés érdekében Epson SureColor SC-S80600-as nyomtatóba fektetett. A beruházással a megnövekedett igényekre kínál magas minőségű megoldást – olvasható a Large Format Review oldalán megjelent cikkben.

A hatéves glasgow-i vállalkozás az Epson forgalmazójához, a Perfect Colourshoz fordult, hogy olyan rendszert keressen, amely megbízhatóan élénk színeket állít elő.

Chris Williams, a Shore Wraps ügyvezető igazgatója a beruházásról elmondta: „Olyan új rendszerre volt szükségünk, amely következetesen és megbízhatóan reprodukálja a színeket és eltalálja a Pantone-okat. A Perfect Colours már ismerte az üzletünket, és az Epson oldószeres nyomtatót ajánlotta, így a Latex-technológiáról átálltunk erre.”

Az első, az új nyomtatóval készült munka egy Lamborghini fóliázása volt, amely az idei Cannon Run luxusautó-versenyen vett részt: „Az ügyfelünk néhány hónappal korábban keresett meg minket azzal, hogy nem nyomtatható szatén gyöngyházfényű fóliára szeretne nyomtatni” – magyarázta a cégvezető. „Azt javasoltuk, hogy várják meg, amíg végzünk a 80600-as telepítésével. Szerencsére megtették, és nagyon elégedettek voltak az eredménnyel. Az új rendszer minden képzeletet felülmúl. Az eredmények élénkek, a márkának több életet ad, és teljesen megbízunk abban, hogy képes pontosan visszaadni az élénk mintáinkat.” Majd a szakember hozzátette: „Egy másik munkát is elvégeztünk egy olyan ügyfél számára, aki fekete és narancssárga színekkel szeretett volna dolgozni. Velük többször is együttműködtünk már a múltban, és ők azt mondták, hogy szemmel látható a különbség.”

A színek magabiztos visszaadása lehetővé teszi a csapat számára, hogy felvállalja kreatív szellemét: „Szeretünk gradienseket is készíteni és őrült terveket kitalálni” – mondja Chris Williams. „Az Epson előtt nem mindig tudtuk úgy reprodukálni a képernyőn megjelenő árnyalatokat, ahogy szerettük volna. Gyakran elkészítettük a tervet, teszteltük, beállítottuk a nyomtatót, újra teszteltük, és így tovább. Néha három órát töltöttünk ezzel. Most már megtervezhetjük, lefuttathatunk egy tesztet, és kinyomtathatjuk. Ez így sokkal gyorsabb.”

A Shore Wraps 64 hüvelykes Epson SureColor SC-S80600 rendszere kombinált precíziós hordozóadagoló rendszerrel és nagy teljesítményű Dual-Array PrecisionCore TFP nyomtatófejjel rendelkezik, amely támogatja a fokozott termelékenységet. Epson UltraChrome GS3 9 színű oldószeres festéket használ a kiemelkedő fotóminőség, tartósság és médiakompatibilitás érdekében.

„Amikor az emberek egy új megoldást keresnek, gyakran a sebesség a fő szempont, de számunkra minden a minőségről és a színválasztékról szólt” – hangsúlyozza a szakember. „Sokkal kreatívabbak lehetünk, mint korábban, és most már izgatottan várjuk a megvalósítható terveket és a végső megjelenést, amit elérhetünk. Magabiztosabbak lehetünk az eredményeinket illetően, és arra ösztönözhetjük az ügyfeleket, hogy ambiciózusabb ötletekkel álljanak elő.”

Némethi Botond, Sign&Display magazin

- Hirdetés -

Sign&Display