A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Kiváló minőség – nyomtatással

Prototípusok és kis szériás csomagolóanyagok, illetve display termékek gyártása volt a nürnbergi Fachpack 2019 csomagolás­technikai szakvásáron a swissQprint stand fő témája. Élő prezen­tációk segítségével mutatták be a látogatók számára, hogy a svájci gyártó szélesformátumú UV nyomtatói milyen kiválóan alkalmasak ezekre a gyártási célokra.

A swissQprint standján kiállított, nyomtatással készült termékek valóban megfeleltek a hagyo­mányos módszerekkel gyártott cso­magolóanyagok minőségének. Mind­ez annyit jelent, hogy a svájci gyártó szélesformátumú nyomtatói kiváló­an alkalmasak ilyen jellegű termé­kek gyártására. A kiállításon pedig megmutatták, miként alkalmazhatók legjobban a csomagolás és display gyártási iparágban – azon belül is leg­inkább a realisztikus minták, illetve kis szériás termékek gyártásában.

Sokoldalú alkalmazhatóság

Az UV tintasugaras nyomtatókkal megmunkálhatók hullámpapírok, kartonok és papírok épp olyan igé­nyesen, mint az alumínium kompozit panelek, más fém alapanyagok, fa és számos egyéb alapanyag. A nyom­tatási végeredmények igazán lenyű­gözők, és a megfelelő nyomtatási módot választva, semmiképp nem maradnak alul az ofszet nyomtatással készült termékekkel szemben. Mind­ezt már a gyakorlatban is alátámaszt­ja az egyik vezető német display gyártó, amely egy swissQprint Impala LED síkágyas nyomtatót használ im­már két éve.

Igényre szabható konfiguráció

A swissQprint szélesformátumú nyomtatók két méretben érhetők el, és felszereltségük alapján különféle termelékenységre képesek: a Nyala (3,2m x 2m méretű síkágyas) a leg­nagyobb és legtermelékenyebb mo­dell, akár 206 m2 óránkénti nyomta­tási sebességgel. Az Impala és Oryx modellek (egyaránt 2,5 x 2 m méretű síkágyas) 180 és 65 m2 közötti órán­kénti nyomtatási sebességre képesek. A nyomtatók kilenc festékcsatornája a vásárlók igényei alapján konfigurálha­tó: a CMYK színeket kiegészíthetjük vi­lágos színekkel (a lágy színátmenetek és árnyalatok nyomtatásához) és/vagy lakkal (a vizuális és tapintható effektu­sokhoz) vagy fehér színnel. Ezek az op­ciók egyszerűen variálhatók.

- Hirdetés -

Környezetbarát és gazdaságos

Lenyűgöző méretük és teljesítményük ellenére a swissQprint nyomtatók ki­fejezetten visszafogottak, ha energia­fogyasztásról van szó, ami csak egyik előnye az UV szárításhoz használt LED technológiának. Az ISO 20690:2018 mi­nősítés szerint energiahatékonyságuk kifejezetten kiváló. Pontosságuknak, hatékonyságuknak és megbízhatósá­guknak köszönhetően nagyon kevés selejtet termelnek. Ennek köszönhe­tően pedig minimális a környezeti láb­nyomuk, működésük pedig kifejezet­ten költséghatékony. A teljes rendszer minimális karbantartást igényel, amely­nek köszönhetően kevés a szerviz igény. Nulla ózonkibocsátással rendel­keznek és nincs károsanyagot tartalma­zó alkotóelemük. Mindezeken felül a swissQprint festékei Greenguard Gold minősítésűek, amelynek köszönhetően a nyomtatott termékek olyan kritikus helyeken is használhatók, mint kórhá­zak és iskolák, ez pedig nagyban meg­növeli alkalmazási területüket.

Világszerte elérhető

A swissQprint Svájcban fejleszti és gyártja termékeit. A nyomtatói minősí­tett disztribútorokon keresztül érhetők el. Magyarországon a swissQprint már­ka hivatalos forgalmazója a Spandex.

Elérhetőségek:

SPANDEX, s.r.o.

Rudolf Gašparovic
Mobiltelefon: +421 905 362717
Email: rudolf.gasparovic@spandex.com

- Hirdetés -

Sign&Display