A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Kiváló megoldások minden termelési szinthez

A közvetlen textilnyomtatás (DTG) 2004-ben debütált, és az ipar­ág azóta töretlen ívben növekszik, köszönhetően a kis példány­számú, eltérő dizájnnal, grafikával készülő fast fashion termékek iránt mutatkozó egyre nagyobb fogyasztói igénynek. Egy textil­ipari vállalkozásnak kiemelten fontos, hogy a megfelelő DTG nyomtatót válassza, amely képes ellátni gyártási igényeit, és teret ad a vállalkozás növekedésére. A Sericol Hungary termék­palettáján megtalálható Polyprint és Kornit DTG nyomtatók közül a cég munkatársai segítségével az ügyfelek könnyen meg­találják az igényeikhez illeszkedő megoldást, legyen szó belépő szintű, vagy ipari termeléshez ajánlott berendezésről.

Polyprint TexJet echo²

Az új TexJet echo² nyomtató számos új és kibővített funkcióval és fejlesz­téssel ideális választás olyan start-upok és kisebb vállalkozások számá­ra, akik be akarnak szállni a gyorsan növekvő DTG piacra.

A TexJet echo² 3 pl-es cseppmére­tének köszönhetően pontos, részletgazdag, fotó minőségű képeket nyomtat, így az elkészült póló, vagy rugdalódzó kitűnik a többi közül. A Dupont ARTISTRI® festékek tovább növelik a nyomatminőséget, egyér­telmű versenyelőnyt biztosítva a fel­használóknak. Előkezelő folyadék­ból 3 félét kínál a gyártó: általános felhasználásra a P5001 típust, amely a legtöbb esetben megfelelő nyo­matminőséget, tartósságot ad; az új P5003 típust, ami 50%-al rövidebb fixálási időt, és 30%-al nagyobb mo­sásállóságot biztosít; a Polycoating előkezelőt, ami poliészter anyagok­hoz használható.

A nyomtató két festékkonfiguráci­óval érhető el. A CMYK+W kiépítés rugalmas megoldás, mind a fehér, mind a sötét textileknél remek ered­ményt ad. A dupla CMYK pedig vilá­gos textileknél nagyon magas nyom­tatási sebességet tesz lehetővé.

A nyomtató használata nagyon egy­szerű. Az alapanyag betöltése gyors, legyen szó pólóról, gyermekruhá­ról, vagy akár egy cipőről. A nyom­tatóasztal automatikus magasságál­lítással rendelkezik, így garantáltan elkerülhető a gyenge nyomatminő­ség, vagy a fej sérülése. A mágneses rögzítésű asztalok egy mozdulattal cserélhetők, így a beállás egy új ter­mékhez pillanatok alatt elvégezhető. A kijelzőn automatikusan megjelenő útmutató üzenetek tovább egysze­rűsítik a kezelő dolgát.

A TexJet echo² nyomtatóhoz tíz, könnyedén cserélhető, mágneses rögzítésű pólónyomtató tálca ren­delhető, változatos formákban és méretekben a 15 x 15 cm-től egé­szen a 41 x 60 cm-ig – állítható ke­ret rendszerekkel, amelyek a vékony és vastag szövetanyagokat egyaránt egyenletesen simán tartják a meg­felelő nyomtathatóság érdekében. A tálcák között elérhető cipő nyom­tatásához használható felület is, így ezzel a termékkategóriával is bővít­hető a kínálat. Sőt, egy speciális rög­zítő rendszernek köszönhetően a tál­cákat egy hagyományos szitanyomó gépre is fel lehet tenni! Így például nagyobb mennyiségű fehér alányo­mást igénylő munkáknál a fehéret a szitanyomó gépen, míg a színeket a TexJet echo2 gépen nyomtathatjuk.

A TexJet echo² 3 éves, rendeltetés­szerű használatra vonatkozó gyártói jótállással érkezik (1 év a nyomtató­fejekre), amely biztosítja a beruházás megtérülését.

KORNIT Breeze

A Kornit Breeze egy kompakt, masszív kivitelű, belépő szintű ipari pó­lónyomtató, amiben egyesül a tel­jesítmény és a csúcstechnológia. A Kornit egyedi nyomtatási eljárása, amely során a nyomtató egyszerre végzi az előkezelést és a nyomta­tást, rendkívüli nyomtatási sebes­séget és termelékenységet biztosít. A kompakt kiépítés magába foglal­ja az integrált, automata előkezelő rendszert, légtelenítő modult és a karbantartó rendszert, mely lehető­vé teszi a növekedést a digitális tex­tilnyomtatás piacán.

A Kornit NeoPigment™ festéktech­nológia tökéletes színhűséget, re­mek tartósságot, mosásállóságot ga­rantál. A megszokott CMYK színek mellett természetesen fehér, illetve bizonyos modelleknél zöld és piros színekben is elérhető.

Kornit Storm II

A Storm II DTG nyomtató a Kornit válasza az ipari textilnyomtatás új igényeire. A dupla asztalos konfigu­ráció magas termelékenységet és nagyfokú rugalmasságot eredmé­nyez. A Kornit Storm II masszív kiépí­tése lehetővé teszi a szünetmentes gyártást, legyen szó akár non-stop, napi 24 óra, heti 7 napos termelés­ről. A dupla asztalrendszer, a 1,5 li­teres festékflakonok, a teljesen au­tomatikus folyamatkezelés, Fujifilm Dimatix Spectra ipari nyomófejek, a beépített festékkeringető és párá­sító rendszer mind a szünetmentes produkciót szolgálják.

A tervezésnél fontos szerepet kapott az, hogy az alapanyagok széles skálá­ja legyen nyomtatható. Ezért számos, eltérő méretű asztal elérhető, lehető­vé téve a nyomtatást a gyerekrugda­lódzótól kezdve az XXL méretű felnőtt pólókon át a kapucnis pulóverekig.

Kornit Storm HD6

A Kornit Storm HD6 azoknak készült, akik a nyomtatási minőségben nem akarnak kompromisszumot kötni. Az 1200 dpi-re növelt felbontás tö­kéletes nyomatképet ad, a 16 darab Spectra nyomófej, illetve a CMYK + WRG színkonfiguráció tovább növe­li a nyomatminőséget és a megbíz­hatóságot. A Storm HD6 rendszerrel készült nyomatok tapintása kiváló, szó sincs a régről ismert gumiszerű érzésről, amely miatt sokan ódzkod­tak a nyomtatott pólók viselésétől.

Robusztussága, illetve a 4 literes tin­takiszerelés egyértelműen az ipa­ri nyomtatók közé juttatja a Storm HD6 rendszert, nem beszélve az in­tegrált párásító és tintakeringető megoldásról.

Kornit Atlas

A Kornit Atlas a legújabb és legmo­dernebb Kornit technológiákra épü­lő megoldás. A tökéletes ipari DTG nyomtató igazán nagy mennyiségű gyártáshoz, akár 3 műszakban, 365 napon át az évben. A magas, akár 1200 dpi felbontás és az új fejlesztésű, NeoPigment™ Eco-Rapid tinta tökéle­tes minőséget, remek mosásállóságot és óriási termelékenységet nyújt.

A Kornit Atlas nyomtatóval akár 160 darab világos színű póló is elkészít­hető egy óra alatt, a távfelügyeleti és karbantartási lehetőség pedig garan­tálja, hogy ez folyamatosan tartható.

Kornit Presto – tekercses DTG nyomtató

A Kornit Presto egyedülálló megol­dást ad a divatipar és a lakás dizájn kihívásaira. A tekercstextilek nyom­tatására fejlesztett berendezés 180 cm szélességben nyomtat, és akár 15 mm vastagságú anyagra is tud dol­gozni. Nyomtatási sebessége elér­heti akár az óránkénti 450 négyzet­métert, ami biztosítja a legrövidebb határidők teljesítését is. Ez a kiemel­kedő termelékenység annak köszön­hető, hogy a Kornit Presto, hasonló­an a többi Kornit DTG nyomtatóhoz, nem igényli a textilek speciális elő-és utókezelését, így nyomtatott tex­til azonnal kész a feldolgozásra.

A NeoPigment™ Robusto tinták na­gyon jó tartósságot adnak, a CMYK + WGR színcsatornák pedig a tökéletes színhűséget nyújtanak, így a nyom­tatott textilek megfelelnek a divat-és bútoripar elvárásainak.

Természetesen mind a Polyprint, mind a Kornit nyomtatókkal készített termékek megfelelnek a vonatkozó előírásoknak – Oeko-Tex 100, Glo­bal Organic Textile (GOTS), Ameri­can Association of Tectile Chemists & Colorists (AATCC) – ezért már 0 éves kortól viselhetők!

Amennyiben Ön is érdeklődik a köz­vetlen textilnyomtatási megoldások iránt, de még nem találta meg cége számára legmegfelelőbb termelő megoldást, forduljon hozzánk biza­lommal az alábbi elérhetőségeken:

Sericol Hungary Kft

Jantay Zoltán – sales manager Digi­tal Graphics & DTG
Telefon: +36-1-323-0281
Mobil: +36-30-844-8880
E-mail: zoltan.jantay@sericol.hu
Weboldal: www.sericol.hu

Sign

- Hirdetés -

Sign&Display