A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Kis ötlet, nagy üzlet – Évindító workshop a sign szakma képviselőinek

2020 januárjában másodszorra rendezte meg a Magyar Fényreklámgyártók Szövetsége (HSF) Nyílt szakmai napját, amely az iparág technikai újdonságinak bemutatásán túl egy kötetlen találkozási lehetőséget kíván biztosítani a reklámgyártói szakma képviselőinek és beszállítóinak.

Bacskai János a HSF elnöke megnyitójában beszélt a Szövetség megalakulásáról, céljairól és programjairól. A Szövetség 2015-ben történt megalakulását és hivatalos bejegyzését követően felvételt nyert az Európai Szövetségbe (ESF), így be tudott kapcsolódni a sign szakma nemzetközi szervezetének munkájába is.

A kezdő lépések a párbeszéd felvételéről, a konkurens cégek egy asztalhoz ültetéséről szóltak. Sikerült közös célokat meghatározni, programokat létrehozni, ezáltal élővé tenni az együttműködést.

A HSF legfontosabb feladatai között tartja számon a megrendelői oldal felé garantálni a minőséget, megbízhatóságot, a tagok felé szakmai, jogi információ közvetítését.  A megrendelők, tervezők és reklámgyártók közötti egyértelmű információcsere elősegítése érdekében egy folyamatos fejlesztésű szakmai szótár érhető el a HSF honlapján. A napjainkra jellemző munkaerőhiány a reklámgyártókat is érinti. A helyzet annyival nehezebb ezen a területen, hogy a speciális tudásigényű szakemberek képzése egyáltalán nem megoldott Magyarországon. A képzés elindítása, a szakma elismertetésének folyamata elkezdődött, de még messze a cél. Az oktatás elindításához hiányzott a magyar nyelvű szakirodalom is. A Szövetség megszerezte az engedélyt a szerzőktől a német Fényreklám Kézikönyv fordítására és a kiadványnak az oktatásban történő felhasználására. Ez egy kifejezetten reklámgyártással foglalkozó szakkönyv, amely jó kiindulási alapot jelenthet egy hazai összefoglaló mű, oktatási jegyzet összeállításához. A szövetség tagjai vállalták, hogy a reklámgyártás – mint szakma -bemutatása érdekében nyílt napokat tartanak saját cégük keretein belül, iskolai képzésben résztevevő fiataloknak és felnőtteknek. Keresik az együttműködés lehetőségét különböző oktatási intézményekkel és képzőhelyekkel, valamint szakmai szervezetekkel.

Az idei év programja kapcsán elhangzott a felhívás a HSF foci kupán, illetve sport napon való részvételre. A Szövetség várja a pártoló tagok és érdeklődő vállalkozások kispályás focicsapatainak jelentkezését. Lehetőséget biztosítanak vegyes összetételű csapatok létrehozására, amennyiben egy cég nem tud kiállítani komplett csapatot.

Idén először a Nyílt szakmai nap keretén belül mutatták be az Év reklámterméke 2019 pályázatra benyújtott pályaműveket és hirdettek eredményt. Rekord számú pályamű érkezett, amelyek megtekinthetők a szövetség honlapján. Nagyon változatos, izgalmas és európai színvonalú signok születtek. A győztesnek járó Gál Imre díjat, a Neon Sign Kft vehette át a Budapesti Hard Rock Hotel homlokzati reklámfeliratának kivitelezési munkáiért.

A nap programja kapcsán az elnök megnyitó beszédében kiemelte, hogy a rendezvény célja az iparági újdonságok és fejlesztések, a kivitelezés során felmerülő kihívások energia és költséghatékony megoldási lehetőségeinek bemutatása.

A rendezvény mottója: „Kis ötlet, nagy üzlet” abból a reményből született, hogy minden résztvevő fog találni valamilyen hasznos információt, egy kis ötletet, ami a továbbiakban meghatározó lehet az üzleti sikereiben.

Az előadóként résztvevő cégeknek lehetőségük volt egy mini kiállításon bemutatni, kézzelfogható közelségbe hozni azokat a termékeket, amelyek a prezentációkban szerepeltek.

LED FEJLESZTÉSEK OLASZORSZGBÓL

Elsőként Andrea Toffolo mutatta be a CMN Group-ot, amely Olaszországban vezető beszállítója azoknak a cégeknek, amelyek vizuális kommunikáció, reklám és információs jelzések gyártása és belsőépítészet területén dolgoznak. A CMN Csoport székhelye Velence közelében, Trevisóban, másik három telephely Veronában, Bolognában és Milánóban található. 7000 cikket forgalmaznak, műszaki támogatást és sok más szolgáltatást nyújtanak.

Andrea Toffolo a CMN Group széles termékpalettájáról kiválasztott és bemutatott néhány saját gyártású terméket. Az ECOLED ® HE2 – HE4 (24V) moduljai IP67 védettségűek, -25 és +55 C fok közötti környezeti hőmérsékleten használhatók, 5 éves garancia van rájuk. Ideálisak dobozbetűkbe, világító táblákba, háttérvilágításnak. A ECOLED ® HG2 – HG3 (12V) modulok 6000-6500°K színhőmérsékletűek, a széles szórásszögű speciális lencsékkel a sorok közötti távolság növelhető. Ezáltal kevesebb modult kell beszerelni, amely jelentős megtakarítást eredményezhet munkaórában. Az ECOLED SMALL / LENS (12V ) ideális dobozbetűk, kisebb méretű világító táblák, és tömör PMMA betűk háttérvilágításához. A 2,3 méter lánchosszúság 50 modult tartalmaz. Kábelhossz a modulok között: 3 cm, a lánc bárhol vágható.

Az ECO LED szalagok széles választéka áll a szakemberek rendelkezésre 12 V-tól 24 V-ig, IP33-tól IP67-ig, 60 vagy 120 led / méter hosszúságban, 2700 °K-tól 7000 °K színhőmérséklet tartományban.

Érdeklődésre tarthat számot a 3 év garanciával árusított ECOLED NEON FLEX  amely fényforrás 120 LED / métert tartalmaz, 270 fokos szögben világít, helyes huzalozás és vízálló végsapkák használata esetén IP67 védettségű. 2,5 centiméterenként vágható, minimális hajlítási sugara 20-30 mm.

LED ÉS NEON

Luca Milani mutatta be a cégcsoporthoz tartozó nagy múltú gyárat, a F/ART-ot, ahol a hagyományos neonreklámokhoz nélkülözhetetlen nagyfeszültségű transzformátorok, valamint LED-es tápok és meghajtók készülnek.

A neon gáz és az azzal működő gázkisülés elvén működő fényforrás reklámozási célú felhasználásának nyugat-európai történetével kezdte előadását, majd sorra vette az Olaszországban ma már Could chatod (hideg katód) néven emlegetett neon reklámok komponenseit, felépítését. A neon reklámok mai napig tartó használatának magyarázata az, hogy hosszú éveken át intenzív és állandó fényáramot biztosít. Élettartama több mint 50 000 üzemóra, amelynek során világítási teljesítményének csupán 25 százalékos veszteségével kell számolni, függetlenül attól, hogy hányszor kapcsolják be. Az elektromosság a világítás hatékonyságát minimális mennyiségű szórással és hőveszteséggel biztosítja.

Egyedülálló technológiai tulajdonságainak köszönhetően, a teljesítmény és a tartósság szempontjából, a gázkisülés elvén működő fénycső különösképpen alkalmas világítási célra. Használata lehetővé teszi a „végtelen hosszúságú”, látható toldás nélküli, folyamatosan világító lámpák létrehozását, elkerülve ezzel a nemkívánatos és nem esztétikus árnyékhatást, amely a fluoreszcens, valamint a LED-alapú világításnál pontszerűségben jelentkezik. Az intenzív fényhatásra és a technológiai megbízhatóság sajátos tulajdonságaira tekintettel, a hideg katód alapú világítási megoldások mai napig nélkülözhetetlen és tökéletes alternatívák beltéri és kültéri használatra.

NEON A ZÖLD TECHNOLÓGIA

Amikor világítási rendszert tervezünk és valósítunk meg, a környezeti és fenntarthatósági szempontokat nem szabad figyelmen kívül hagyni. A F/ART nagy energiahatékonyságú, figyelemre méltó ökológiai előnyökkel rendelkező világítási rendszereket tervez és gyárt hideg katód alapú fényforrásokhoz. Rendszereiket úgy építették fel, hogy hosszú időn keresztül tökéletes hatékonyságot biztosítsanak. Ezenkívül az ilyen típusú rendszerek még a hulladékkezelés során is alacsony környezeti hatást jelentenek. A gyár eljárásai minőségi és termelési szabványokon alapulnak, amelyek biztosítják termékei megfelelő és hatékony ártalmatlanítását az ökoszisztéma teljes és hatékony tiszteletben tartása mellett.

Nálunk kevéssé ismert tény, hogy 2010-ben az Underwriters Laboratories (UL) a világ legnagyobb és legismertebb független, nonprofit tesztelési laboratóriuma hosszú élettartama és újrahasznosítható anyagának köszönhetően a hideg katódlámpákat a világ legzöldebb fényforrásaként értékelte. A kutatás több szempontot is figyelembe vesz. A neonnak hosszú az élettartama, akár 30 évig fenntartható, tehát nem keletkezik hulladék.

A leszerelt fénycsövek újra hasznosítására Olaszországban egy teljesen kiépített lánc létezik, amely lehetővé teszi a fényreklám összes alkotóelemének: az üveg, a gáz és az esetleges higany összegyűjtését. Egyébként ha a cső 100% -os neongázzal van feltöltve nincs szükség higany jelenlétére.

Egy LED modul tartalmaz arzént, kadmiumot és más mérgező fémeket, amelyeket nem lehet újra hasznosítani. Ha a LED modul már nem működik, akkor a teljes modult (vagy szalagot) selejtezik, tehát nincs mód a különböző alkatrészek ismételt felhasználására.

MŰGYANTÁBA ÖNTÖTT TÁPEGYSÉGEK

A F/ART volt az első a világon, amely bevezette a műgyanták használatának technológiáját a 80-as években a neon transzformátorok gyártása során. Hosszú, komoly és átfogó kutatás után, amelyet számos szigorú és hosszú időtartamú műszaki vizsgálat támaszt alá, a vállalat létrehozta exkluzív receptjét és munkamódszerét. Ez a régi típusú transzformátor építési koncepciójának teljes elhagyását eredményezte, amelynek számos fontos technológiai előnye volt.

1980-ban a cég benyújtotta első szabadalmát, és bemutatták a Resinblock modelleket, amelyek még 40 évvel később is használatban vannak, keresettek a piacon, és páratlanok a megbízhatóság, ellenállás és tartósság szempontjából.

2019-ben az F/ART piacra dobta azon új, gyantába öntött LED-es tápegységeit, amely a vállalati know-how-n alapulva készülnek. A F/ART speciális gyantájának előnyei összefoglalva: kiváló hőleadás, környezeti ártalmakkal szembeni ellenállás, esztétikus megjelenés és megbízható működés.

Az összes tápegységnek közös vonása az egyes elektronikus alkatrészek működés közbeni melegedése. A tápegységek magas hőmérsékleten történő tartós üzemeltetése az erre érzékeny alkatrészek idő előtti kopásához vezet. Az F/ART gyanta lehetővé teszi a hő hatékony elvezetését, elkerülve ezzel az áramellátás magjának túlmelegedését.

Egy homogén anyag – jelen esetben a gyanta – közvetlen érintkezése a külső környezettel megkönnyíti a jobb hőcserét. Más márkák termékei több összetevő anyagot tartalmaznak (műanyag / alumínium, szilikon, levegő), ezért a különböző hővezető képességű anyagok minden változása a hőátadás megszakításához vezet. A F/ART által kifejlesztett konszolidált vákuumgyanta-tömítő eljárásnak köszönhetően kiküszöbölhetők a hőelvezetési folyamat szigetelőjeként működő légzsákok.

A LED tápegység és neon transzformátor alkatrészei védettek a portól és a víztől, így biztosítva működésüket kedvezőtlen légköri és környezeti feltételek mellett. Ennek a védelemnek az eredménye egy nagy szilárdságú és robusztus termék. Az F/ART gyanta ellenáll az UV sugaraknak, a hirtelen hőmérsékleti változásoknak, és általában véve a légköri hatásoknak.  A gyanta beágyazás következtében bármilyen rozsda kialakulása lehetetlen, ezért felületi vagy színbeli változások nem jelennek meg az idő múlásával sem.

Helyes telepítés esetén a F/ART termékek beltéri és kültéri használatra egyaránt alkalmasak, (hacsak másként nem rendelkezik a gyártó előírása).

Az F/ART majdnem 40 évig tartó gyantával kapcsolatos tapasztalata fantasztikus teljesítmény. A megbízható működés bizonyítéka a milliónyi transzformátor, amelyet évtizedek óta telepítenek a legváltozatosabb körülmények között, és azok kifogástalanul működnek rossz időjárási körülmények között vagy rendkívül meleg éghajlaton.

Az előadás végén három új, LED modulokhoz és szalagokhoz fejlesztett, öntött műgyanta technológiával készült termék került bemutatásra. A VIRGO tápegység 220-240V bementi feszültséggel működik és 12/24 V 30/60 W teljesítményt ad le, állandó feszültséget biztosítva 40 ezer üzemórán keresztül. Kis méretű, többféle (OLP, SCP OVP) védelemmel ellátott.

A SAGIT LED meghajtó amely 120-tól 240 V bemeneti feszültséggel képes üzemelni, és stabilan leadni a 60/10/150 W kimeneti teljesítményt 100ezer üzemórán át. SELV, PFC, OLP, SCP OVP védelemmel ellátott.

A SCORPIO egy alacsony feszültségű világítási rendszerhez csatlakoztatható eszköz, amely védi azt az átmeneti túlfeszültség közvetlen és közvetett hatásaitól.

AKRIL LEMEZEK LED VILÁGÍTÁSHOZ

Sima Gergely a Kerttrade / muagyag.hu képviseletében a plexi gyártók világában bekövetkezett változásokról, tulajdonosváltásokról és ennek a termékfejlesztésekben megmutatkozó közvetlen hatásairól beszélt. Bemutatott néhány újdonságnak számtó akril és polikarbonát lemezt.

A tavalyi évben az EVONIK eladta a teljes PLEXIGLAS üzletágát egy német befektető csoportnak és azóta a PLEXIGLAS gyártója újra a RÖHM lett. Eredeti név, tradíció és fejlesztések.  3

PLEXIGLAS LED WH52 Pure white egy új fejlesztésű opál plexi a Röhm-től, amely kifejezetten LED fényforrásokra lett optimalizálva, ráeső fényben is szép fehér a színe és 44 százalékos a fényáteresztőképessége.

A PLEXIGLAS OPTICAL HCM egy oldalon karcálló víztiszta plexi, amely egyben selymes szatén felülettel rendelkezik. 2 mm vastagságban is kapható, amely újdonságnak számít. Korábban a szatén plexik, csak 3mm-es vastagságtól voltak elérhetők. Hátoldala digitálisan nyomtatható. Kitűnően laminálható. Mindezen tulajdonságai miatt széleskörűen felhasználható.

A PLEXIGLAS LED Dual Color (black & white) termékcsaládnak jelenleg kettő fő képviselője van. Az egyik a mindkettő oldalán fényes 7H25, a másik pedig a 9H04 SC, amely egyik oldalán matt. Ezek az anyagok fekete színük ellenére is jól bírják a meleget. Nemrégiben Dubaiban, ahol nappal árnyékban sem ritka a 45 fok, használták ezeket az anyagokat a DUBAI MALL fényreklámjaihoz.

Megjelent a Kerttrade kínálatában a Policril plexi táblák újrahasznosított verziója, amely az Irpen SAU által gyártott ISO 9001: 2008 minőségi szabvány, és az ISO 14001: 2004 környezetvédelmi szabványnak megfelelően gyártott teljesen újrahasznosítható öntött akril. Többféle táblaméretben és vastagságban, víztiszta, opál, barna füst és fekete színekben rendelhető a környezettudatos vásárlók igényeinek kielégítésére.

2019-ben a COVESTRO is eladta a teljes MAKROLON üzletágát. Az új tulajdonos az Exolon Group lett.

A MAKROLON számtalan új LED fényforrásokra optimalizált tömör polikarbonát terméket fejlesztett ki az elmúlt néhány éveben. Ezeknek különlegessége a plexikhez képest jelentősen nagyobb fényáteresztés 61- közel 90%-os, a kedvező tűzvédelmi besorolás B-S2-d0, törésállóság.

EXTRA RUGALMAS NEON FLEX

Oleg Krylov a krakkói székhelyű Art Neon Lighting gyárat, és a BERGMEN® márkanév alatt forgalmazott termékeit mutatta be. A gyár 20 éve működik a világítási piacon, professzionális LED fényforrások, világítótestek és alkatrészek gyártására szakosodott, amelyek sokféle megvilágítási alkalmazást tesznek lehetővé.

A társaság üzleti tevékenységének egyik része a BERGMEN® világítótestek, amelyeket építészeknek, belsőépítészeknek, nagykereskedőknek, bútorgyártóknak, ingatlanfejlesztőknek, valamint az elektromos és világító társaságoknak kínálnak.

Másik terület a reklámozáshoz szükséges profi komponensek forgalmazása: LED-modulokat, tápegységeket, alumíniumkereteket és profilokat, alumínium kompozit paneleket és átvilágítható fóliát szállítanak 1999 óta.

Kiemelt termékként a BS XL MAX 1-2-3 diódás LED modul sorozatot, a 7 év garanciával rendelkező Modules GEM-X modul lánc, az 5 év garanciával kapható PSU-Integra Slim 100w kis méretű tápegység került bemutatásra.

Neon Flex HXR One egy valóban innovatív világítási rendszer, amelyet energiatakarékos LED-technológiával készítettek. Rugalmas szilikon szerkezete és egyenletes világos színe miatt a Neon Flex tökéletes alternatívája a hagyományos neoncsöveknek. Érdekessége, hogy nincs előre meghatározott vágási szakasz, bárhol vágható! Hajlíthatósága egyedülálló, sokkal felxibilisebb, mint bármely más hasonló terméké a piacon. UV és só álló, 11 színben kapható IP 67 védettségű.

MINŐSÉG, PONTOSSÁG, MEGBÍZHATÓSÁG „MADE IN SWITZERLAND”

Csák Levente, a svájci ZÜND professzionális megmunkáló gépek magyarországi képviseletét ellátó Unimark ügyvezetője bemutatójában a számadatok és tények mögött meghúzódó emberközpontú cégfilozófiát, környezetvédelmi elkötelezettséget is érzékeltetni tudta. A sokoldalú megmunkáló gépek működését, előnyeit érdekes videókkal mutatta be.

A svájci cég családi vállalkozásként működik helyi gyökerekkel és beszállítói hálózattal, ugyanakkor globális piacvezetőként vannak jelen több szegmensben a multifunkcionális síkágyas plotterek forgalmazása területén. A kutatás fejlesztést házon belül tartják a teljes termékpalettára (mechanika, elektronika, szoftver). Ezáltal és a moduláris felépítésnek köszönhetően a vevői igényekre szabva tudják termékeiket összeállítani. A vásárló a saját problémájára, sajátos igényeire kap professzionális megoldást és szerviz hálózatot a Zündtől, és a céget hazánkban képviselő Unimarktól. Az automata szerszámcserélő funkció, az integrált szerszám inicializálás, a gépesített anyagtovábbítás, fel és leszedés nem csak gyors és pontos munkavégzést tesz lehetővé a grafikai, csomagolás, textil, bőr és egyéb speciális feldolgozóipari területen, de ezeknek a gépeknek a használata megoldást jelenthet az egyre fokozódó munkaerőhiányra is. A sokoldalú megmunkáló gépek működését, előnyeit érdekes videók mutatták be.

KIPRÓBÁLT MINŐSÉG A REKLÁMVILÁGÍTÁSBAN

Bacskai Bálint a reklámipari alapanyagokat forgalmazó PS Design Kft-t mutatta be, amely cég többek között, a CMN Group, F/ART cégek magyarországi partnere, viszonteladója. Emellett kizárólagos hazai forgalmazója a litván BaltLed által gyártott LED moduloknak és tápoknak, a szintén litván illetőségű Lumaire márkanevű extra slim LED paneleknek, a belgiumi székhelyű Trix-Triline cég által fejlesztett és gyártott Triline információs táblarendszernek A PSD költséghatékony és rugalmas szállítóként definiálja magát, amelynek egyik alapja az, hogy folyamatosan jelentős készletet tart raktáron LED-es termékekből, neon reklámok alap és szerelési anyagaiból, reklámtábla profilokból. Világítástechnikai megoldásokból csak kipróbált, jó minőségű, hosszú garancia idejű termékeket forgalmaznak.

VÁRHATÓ BALTLED ÚJDONSÁGOK

A rendezvény időpontjában még csak a hivatalos bejelentés előtti általános információk álltak rendelkezésre a BaltLed újdonságairól: új, IP68-as védettséggel rendelkező, 12V és 24 V-os tápegységeket vezetnek be ENEC tanúsítvánnyal ellátva. Árban a Mean Weel ELG és HLG tápokkal kívánnak versenyezni. A BPSP sorozatú tápegységekre 5 év, a BPSE sorozatra pedig 7 éves garanciát adnak.

Hamarosan a tesztelések végéhez érnek új standard és kétoldalas táblákhoz használatos modulokkal. Lesz egy nagyobb teljesítményű kétoldalas modul és lesz olyan típus, amely vékony reklámokhoz alkalmazható. Nagyjából egy hónap múlva bevezetésre kerül egy olyan új modul, amit plexi betűkhöz javasolnak.

Új RGB és RGB W modulokkal lépnek piacra. Az RGB W modulban a fehér színt önálló dióda biztosítja, nem a három alapszín keverékéből áll össze.

A 24V-os LED szériában az új, Z sorozat néven futó modulok is elérhetőek lesznek hamarosan, amelyekre nagy valószínűséggel 10 éves garanciát vállal a gyártó.

ULTRAVÉKONY, ELEGÁNS LED PANEL

A Lumaire ultravékony LED panel a reklámpiaci megrendelők azon elvárására reflektál amelyet röviden így lehetne összefoglalni: keskeny tábla kell! Nagyon keskeny táblát szeretnék! Még annál is keskenyebb legyen a tábla!

És persze világítson, homogén fénye legyen, könnyen testre szabható, alacsony fogyasztású nagy fényerejű… És a Lumaire mindezt tudja! 11000 lx fényerő a panel felületén, homogén megvilágítás, egy teljes méretű (2450×1250 mm) panel energiafogyasztása mindössze 73W. Könnyen testre szabható extra vékony profil a piacon.

A Lumaire BASIC panel 5 – 8 mm vastag, világító dekorációs megoldás általános felhasználási területre, POS kijelzőkhöz, bútorba való beépítéshez, belsőépítészeti dekorációhoz, feliratokhoz és világító jelzésekhez.

A Lumaire MAGNETIC LED panel mindössze 15 mm vastag. Mágneses záródása révén könnyen, kevesebb mint egy perc alatt cserélhető a kreatív. Egy és két oldalas használatra, akár íves kivitelben is rendelhető.

A Lumaire TEXTILE csupán 23 mm vastag egyoldalas, homogén világítású textil keret. A könnyen cserélhető nyomtatott textilanyag és az elegáns megjelenés miatt üzletek, éttermek, bemutatótermek feltűnő látványa lehet. A kétoldalas változat mindössze 56 mm.

Lumaire CUSTOM LED panel egyedei, nem szokványos design világításhoz készült. Az egyoldalas LED panel bármilyen alakú lehet, homogén világítású és továbbra is csak 8 mm vastag!

Hihetetlen variálhatóság, elegáns megjelenés, szép homogén megvilágítás, könnyű kezelhetőség jellemzi ezt a LED panel családot. Nem csak reklámüzenet közvetítésére alkalmas, hanem önálló belsőépítészeti elemként is felhasználható.

ÚTMUTATÓ MEGOLDÁSOK

A TRILINE® információs rendszer egy professzionális megoldás a kül és beltéri irányító és információs táblák területén. A Triline® elkötelezett a jövő iránt. Mind a gyártás, mint a felhasználás során törekszenek az alacsony környezeti hatásokra. A profilok és kiegészítők kiváló minőségű alapanyagokból, környezettudatos technológiával készülnek. A gyártósoron folyamatosan tesztelik a termékeket, a gyártás folyamán csökkentették az energiafelhasználást és a vegyi anyagok használatát. A társaság alapelve a folyamatos fejlődésén alapul.

A TRILINE® rendszer karbantartása és az alkatrészek cseréje nagyon egyszerű és költséghatékony. Lehetőség van a meglévő rendszer bővítésére vagy átalakítására anélkül, hogy a már meglévő táblákat teljes egészében kicserélnénk.

Ebből a rendszerből gyártott táblák széleskörben felhasználhatók, legyen szó belső információs táblákról, kültéri irányító rendszerekről, világítótáblákról. Világszerte megtalálhatók az egészségügyi, szállítmányozási, oktatási, sport, vendéglátási, banki, kereskedelmi és állami intézményekben, épületekben.

A TRILINE® rendszer nemcsak a szükséges információk közlésére szolgál, hanem az épület vagy cég design elemeként is megállja a helyét. A profilok és kiegészítők széles skálája lehetőséget ad arra, hogy a megjelenés kreatív és egyedi legyen.

A TRILINE® Alliance moduláris bepattintós rendszer sokféle profilja és kiegészítője sokféle kombinációban használható. Az Alliance termékcsalád elegáns és egyszerű megjelenéssel büszkélkedhet. Kialakítása klasszikus, de rendkívül multifunkcionális, így bármilyen környezetben megállja a helyét

A TRILINE® Hi-Tech egy moduláris, domború előlapos rendszer. A Hi-Tech a folyamatos fejlesztések eredményeként rendkívül rugalmassá vált, különféle lehetőséget kínálva a design kialakításában. Alkalmas ajtó táblának, fali és függesztett táblának, kétoldalas valamint háromszög alakú függőleges kijelzőnek. Lopásgátló funkcióval, többféle műanyag végzáró sapkával… felsorolhatatlan variációs lehetőséget biztosít.

A TRILINE® Tri-Post kültéri lábon álló irányító táblák kialakítására szolgáló rendszer, amelyhez öt különböző alap tartozik, különféle panelekkel kombinálható, moduláris és tartós. Világító táblaként és nagy méretű digitális nyomatok kihelyezésére is alkalmas.

A TRILINE® Splendid termékcsalád nagyon vékony és dekoratív rendszer beltéri világító táblákhoz. Egy és két oldalas kivitelben is gyártható, homogén megvilágítású tábla készülhet belőle falsíkra szerelve, függesztve, konzolos vagy lábon álló tartószerkezettel.

Az Oxygen SMD Kft a saját fejlesztésű és gyártású LED-es fényforrások mellé felvette termékpalettájára a távolkeleti székhelyű, de németországi leányvállalattal is rendelkező Rishang cég termékeit. Nicolai Scherbinski, a Rishang GmbH európai üzletágának munkatársa kifejezetten a reklám ipar számára készülő LED modul és LED szalag fejlesztésekről beszélt. Borbély Péter, az Oxygen SMD ügyvezetője maga tolmácsolta az előadást és fűzött hozzá szakmai kommentárt, amitől az előadás igazán élővé és interaktívvá vált. Sajnálatos módon a Rishang cég munkatársa nem járult hozzá az előadáson elhangzottak nyilvános közléséhez.

Összefoglalásként elmondhatjuk, hogy sok újdonságról lehetett hallani, kiváló minőségű és tulajdonságú termékekről volt szó. Mind a gyártók, mint a hazai forgalmazók a szolgáltatások széles palettáját nyújtják a reklámgyártó vállalkozásoknak, érdeklődőknek. Érdemes az árak szimpla összehasonlításán túl a garancia időket és egyéb termékjellemzőket is alaposan összehasonlítani, az előállítás teljes folyamatának árát és időráfordítását mérlegelni, környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontokat figyelembe venni, mielőtt egy-egy világítási vagy információs rendszer összeállításáról döntünk.

A rendezvény az előadásokon túl lehetőséget biztosított a szakmai szereplők, rég nem látott ismerősök találkozására, kötetlen beszélgetésekre.

HSF

 

- Hirdetés -

Sign&Display