A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Kiemelkedő minőség – rugalmas és gyors gyártás

A Ricoh március elején mutatta be legújabb direkt textil nyomtatóját Ri 1000 típusnévvel. Az új nyomtató valóra váltja a nyomdai szolgáltatók képzeletét egy olyan gyors, pontos és rugalmas gyártási megoldás formájában, amely kiemelkedő képminőséget garantál.

Az idei FESPA kiállításra készülve mutatták be az új nyomtatót, amely tulajdonképpen a Ricoh válasza a könnyen kezelhető, hatékony és megengedhető árú textil dekorációs termékek iránt mutatkozó egyre növekvő piaci igényekre. Az Ri 1000 támogatja az értéknövelt szolgáltatások adoptálását új piaci szegmensekben. Az új nyomtató az Ri 100 és Ri 6000 készülékek közé illeszkedik be a Ricoh gyors ütemben fejlődő direkt textil nyomtatási portfóliójában. Az Ri 3000 nyomtató helyébe lépő Ri 1000 gyorsabb és jobb nyomtatási sebességet garantál, 1200×1200 dpire növelt képfelbontásával, és CMYK plusz fehér festék használatával, melynek köszönhetően káprázatos eredményekre képes bármilyen színű textil alapanyagra történő nyomtatás során.

Az Ri 1000 gyártási rugalmasságát egy új előkezelő folyadék támogatja, amely alkalmas 100% világos poliészter és kevert – poliészter és pamut anyagok előkezelésére, amely új lehetőségeket nyit meg a textil és szövetanyagok nyomtatásában, beleértve számos szektort, közöttük a sport ruházati anyagokat.

A gyors működés és a gyártás sokoldalúsága immár könnyen elérhető, a nyomtató ugyanis egyszerűen kezelhető rendelhető, egészen 406,4 mm x 508 mm méretig. Az Ri 1000 mágneses mechanizmusa által a tálcákat könnyen felhelyezhetjük és levehetjük, bármilyen segédeszköz használata nélkül. A rugalmas működés folyamatos gyártást tesz lehetővé és különféle termékek széles választékának nyomtatását a gyerekruháktól az egészen széles anyagokig.

„Az Ri 1000 átfogó funkcionalitása, gyártási rugalmassága és sokoldalúsága ideálissá teszik ezt a nyomtatót személyre szabott ruhadarabok nyomtatására, illetve igény szerinti nyomtatási feladatok ellátására.” – mondta Graham Kennedy, a Ricoh Europe Kereskedelmi Tintasugaras Nyomtatási üzletágának vezetője, majd hozzátette: „Ez a készülék a smart technológia, gyors nyomtatási sebességek és kiemelkedő nyomatminőség tökéletes kombinációja, amely tulajdonságai által valódi üzleti növekedési lehetőségeket kínál a kreatív nyomdai szolgáltatók számára. Négy Ricoh nyomtatófeje, erőteljes szerkezete, továbbfejlesztett funkciói – mint például a hőmérséklet és páratartalom érzékelő szenzorai, illetve precíz festékellátás ellenőrző rendszere egyaránt arról gondoskodnak, hogy a nyomtatóval folyamatosan képesek legyünk megbízható termelésre, és kiemelkedő minőségű nyomatok elkészítésére.”

A nyomtató minimális karbantartási igényét a saját igényeinkre alakíthatjuk, a testre szabható tisztítási funkciók pedig szintén a gyártásra fordított időnket maximalizálják. A nem automatizált karbantartási feladatok elvégzésére a 7 inch méretű kijelző panelen megjelenő értesítések figyelmeztetik a gépkezelőt.

A CES 2019 Innovációs Díját nyert Ri 1000 nyomtató megtekinthető lesz a müncheni FESPA kiállítás B4 K31 standján.

További információkért keresse kollégánkat az alábbi elérhetőségeken:
Mühl Balázs Production Print Sales Manager Direkt kereskedelem 2040 Budaörs, Hungary Puskás Tivadar út 14. Tel: +36 30 370-8875 Fax: +36 23 806 801 balazs.muhl@ricoh.hu www.ricoh.hu

- Hirdetés -

Sign&Display