A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Kiemelkedő környezetvédelmi tevékenységéért ismerték el az LG-t

A dél-koreai vállalat bekerült a Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe és világ 100 legfenntarthatóbb vállalata közé

Az LG Electronics bekerült a fenntarthatóság globálisan vezető vállalatait rangsoroló Dow Jones Fenntarthatósági Indexbe, amely az S&P Global vállalati fenntarthatósági értékelésein alapul. Az LG-t mindemellett a Corporate Knights is a világ 100 legfenntarthatóbb vállalata közé sorolta.

Ezekbe a világszerte elismert rangsorokba az LG annak köszönhetően került be, hogy a tervezéstől és a gyártástól kezdve a csomagoláson és szállításon át a használatig és leselejtezésig csökkentette termékeinek környezetre gyakorolt hatását, illetve világszerte mérsékelte a tevékenységéből származó üvegház hatású gázok kibocsátását.

Az LG fenntarthatósági stratégiájának kulcsfontosságú lépéseként elkötelezte magát amellett, hogy 2050-re teljes mértékben áttér a megújuló energiaforrások használatára. 2019-ben megfogalmazott kötelezettségvállalása, a Zero Carbon 2030 kiadása óta az LG számos kezdeményezést indított útjára, hogy a kitűzött időpontig teljesítse vállalásait. Az LG jó úton halad afelé, hogy a 2017-es adatokhoz képest 2030-ra 50 százalékkal csökkentse a világ különféle pontjain megtalálható üzemeinek szén-dioxid-kibocsátását, ezzel párhuzamosan pedig bővítse a megújulóenergia-felhasználást.

A vállalat fenntarthatósági kezdeményezéseit 2022-ben az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége is elismerte, mégpedig a fenntartható anyaggazdálkodást méltányló Gold Tier díj mellett a Product Champion és az Emerging Technology díjakkal. Ezeket az elismeréseket az LG olyan kezdeményezésekért érdemelte ki, mint az LG hangprojektorok életcikluson átívelő fenntarthatóságának megtervezése, az Egyesült Államokban az elmúlt év során keletkező 22,7 millió kg e-hulladék felelős újrahasznosításának megszervezése, vagy a fejlett, adaptív hűtőgépkompresszorok kifejlesztése. Az LG mindemellett immár nyolcadik egymást követő alkalommal érdemelte ki az ENERGY STAR® Év Partnere címet is.

A Dow Jones Fenntarthatósági Index a világ 2500 legnagyobb vállalatát vizsgáló S&P Global fenntarthatósági rangsorának első 10 százalékát emeli ki, hosszú távú gazdasági, környezeti és társadalmi szempontok alapján. A Corporate Knights által készített The Global 100 a világ 100 legfenntarthatóbb vállalatát rangsorolja. Ez a fenntarthatósági értékelés azt mutatja, hogy folyamatos összefüggés van magasabb befektetői hozamok és a kulcsfontosságú környezeti, társadalmi és vállalatirányítási mutatók terén elért kimagasló teljesítmény között.

További hírek és információk a www.LGnewsroom.com címen érhetők el.

- Hirdetés -

Sign&Display