A sign készítés és nagyformátumú nyomtatás magazinja

Kettő az egyben – környezettudatos üzemtisztaság

A Mewa ipari törlőkendői és olajfelfogó szőnyegei teljes körű szolgáltatás keretében vehetők igénybe

Az üzemek és műhelyek számára gazdaságossági szempontok alapján is megéri a többszöri felhasználáson alapuló szolgáltatások igénybe vétele. Jó példa erre a Mewa ipari törlőkendőket és olajfelfogó szőnyegekeis tartalmazó rendszere, amelynek alkalmazása esetén nincs szükség az eszközök megvásárlására és tárolására. Ezeket a Mewa szállítja a helyszínre, rendszeresen mossa és karbantartja őket. A rendszer használatából az üzemek, a felhasználók, a berendezések és a környezet is profitálnak.

A Mewa minden ízében átgondolt, többszöri felhasználásra épülő rendszert fejlesztett ki, amely következetesen csökkenti a környezet terhelését. Az ipari törlőkendőket és az olajfelfogó szőnyegeket megfelelő mennyiségben és minőségben szállítják ki a felhasználóknak. Az üzemek számára ez azt jelenti, hogy innen kezdve nem kell az eszközök beszerzésével, raktározásával, a kapcsolódó munkabiztonsági kérdésekkel és környezetvédelmi előírásokkal bajlódniuk. Az üzemi tisztaság egyszerre jól kiszámítható folyamattá válik.

Többször felhasználható ipari törlőkendők: megosztáson alapuló tisztaság

A Mewa ipari törlőkendőit az ipar, kézművesipar és a műhelyek igényei alapján négy változatban lehet megrendelni: extrém strapabíró, érzékeny felületekre ajánlott, kiemelkedő nedvszívó hatású vagy mikroszálakból készült, nem bolyhozó verzióban. A Mewa egyeztetett időpontokban szállítja ki a frissen mosott törlőkendőket és egyúttal begyűjti a piszkosakat. Az elszállított kendőket környezetkímélő módon kimossák, a tönkrement darabokat kicserélik. Mivel a használt kendők veszélyes anyagokat is tartalmazhatnak, ezért légmentesen záródó biztonsági edényekben (SaCon) tárolják őket.

A Mewa kendőit akár ötvenszeri mosás után is fel lehet használni. Különleges rendszer takarékoskodik a vízzel, ami a mosás vízigényét a szokásos eljárásokéhoz képest ötven százalékkal mérsékli. Ennek köszönhetően a többször felhasznált törlőkendők széndioxid-lábnyoma 3-6-szor kisebb, mint az eldobható papír- vagy textiltörlőké.[1] A törlőkendőkből kimosott olajok és zsírok környezettudatos termikus hasznosítása a mosó- és szárítóberendezések működtetéshez szükséges energia 80 százalékát biztosítja.

Die MEWA MULTITEX® Auffangmatten können blitzartig bis zu 3 L Flüssigkeit schlucken – seien es Motor- oder Getriebeöle, Laugen, Lösungsmittel oder Kühlschmierstoffe.

Olajteknő – textilből

A Multitex olajfelfogó szőnyeg 58×88 cm-es méretével egészen szűk helyekre is befér, és megbízhatóan óvja a padlózatot a lecsöpögő motor- és hajtóműolajoktól, oldószerektől, hűtőfolyadékoktól és lúgoktól. Ha nagyobb felületet kell megvédeni, a szőnyegek egyszerűen egymás mellé helyezhetők. Egy szőnyeg villámgyorsan három liter folyadékot is képes elnyelni. Ez a tulajdonsága ideálissá teszi emelőberendezéseken, szivattyúkon vagy csőrendszereken végzett munkákhoz, de le lehet tenni olajos szerszámok vagy alkatrészek alá, vagy alkalmazható elővigyázatosságból – elkerülve hogy utólag kelljen olajmegkötő anyagokat vagy granulátumot kiszórni.

A Mewa olajfelfogó szőnyegeit ugyancsak teljes körű szolgáltatás keretében lehet megrendelni. A szőnyegeket egyeztetett időpontban begyűjtik, professzionális módszerekkel, környezetbarát módon kimossák, majd tisztán szállítják ki újra.

További információk:

mewa.hu

mewa.hu/newsroom/minden-video

twitter.com/mewa_hu

facebook.com/MEWADienstleistung

instagram.com/mewatextilsharing 

[1] A Climate Partner vállalati tanácsadó cég összehasonlító tanulmánya szerint.

- Hirdetés -

Sign&Display